Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Citalec a Neurol-zkušenosti s užíváním

Již potřetí se léčím z depresí. Poprvé to bylo před pěti lety. Potom byl čtyři roky klid. Bohužel se situace tentokrát opakovala znova již po roce. Pokaždé (a vypadá to, že i tentokrát) pomůže léčka Citalecem v kombinaci s Neurolem. Neurol postupně není potřeba a Citalec jsme brával vždy přibližně asi 5 měsíců. Tentokrát to vypadá, že u Citalecu zůstanu déle, aby se nemoc nevrátila. Chtěl bys se podělit o zkušenosti s léčbou i problémy samostnými. Mějte se a kdo má chuť tak napiště. Díky.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jana V

Ahoj Saro, moc děkuju. Jo, je to lepší. Teď jsem měla malý výkyv, přišla MS. Ale jinak funguju a držím. Nesmím se moc sledovat. To je pak horší. Dnes je pěkně hnusně, tak jsme zalezli v posteli. Jinak je podzim moc krásný. Ale už bude zase hezky podle předpovědi. Co Janina? Vůbec se neozvala. Snad je ok. Covid zase útočí. My jsme naočkovaní všichni. Tak snad to všichni zvládneme....

Jana

Ahoj holky měla jsem teď moc práce.Stale ještě dávám dům do pořádku.Vnucka si zlomila nohu tak jsme ji musely vodit do školy.Sama by to nezvládla.Syn se stěhoval na dům z bytu.Decka byly u nás tak jsem nic nestíhala.Jinak jsem v pořádku a vy snad také.pocasi už stojí za houby no lepší už to nebude tak se mějte fajn .J

Sára

Ahoj holky ,jsem ráda ,že jste v pořádku. Jani koukám, že se nezastavíš.. někdy si ale holky říkám, že je to tak lepší, že nemáme čas myslet na ty naše pochybnosti .Blíží se Vánoce ,tak doufám ,že to všechny zvládneme .Je to takové náročnější období. Ale těším se .Nám se zatím covid také vyhýbá.My s manželem očkovaní jsme ,ale děti nejsou.Jednomu je šest a u toho dvanáctiletého se pořád rozhodujeme. Mějte se krásně a brzy napište...S

Jana V

Ahoj holky, Covid se nám pomalu rozjíždí. V pátek jdu na psychinu. Už beru Olwexyi měsíc. Jde to. Teda o mnoho lepší než Citalec. Někdy mám blbé dny. Jinak je to dobrý. I když mi není dobře můžu fungovat. Což dřív nešlo. Ale ještě je brzo chtít zázraky. Nejhorší je nic nedělat. Stále hledám činnosti. Tak teď bilim dům. Počasí je teď fakt na prd. Venku brzy tma a hnusně. Doufám že to brzy přejde....mějte se hezky a pište

anonym

Je to léčba na roky, nervy a celá CNS není žádná sranda a AD to neléčí !

Jana

Ahoj holky tak se nám pomalu blíží Vánoce covid se čím dál tím víc rozjíždí.Doufam že opět na svátky nebude vše zavřené..Už jsem se pojistila a dárky mém koupené aspoň pro vnuky.Dovspeli vezmou radši peníze.Jak jste na tom vy?Kolik budete péct cukroví?Letos to nehrotim odjíždíme po svatcich d'o lázní na závěr roku .Tak moc péct nebudu.Doufam že nám to nezavřou.Jinak vše ok mějte se a pište.J

Jana

Nikdo teď nemá čas.

Jana V

Ahoj Jani. Je to taková divná doba. Venku dneska sněží. Je to krásný. Už jsme postavili snehulaka. Teď jsem si chvíli lehla. Bolí mě po kafi žaludek. Chjoo. Pak ještě půjdu ven. Výzdobu venku už máme. Doma ne. Protože ještě bilime. Tedy já. Musím se nějak zabavit....co Vy holky moje

Sára

Ahoj holky! Vy tedy máte o zábavu postaráno .U Janičky se pořád něco děje .A Janička V bílí dům...no nazdar.U nás je taky veselo, protože nás covid zavítal už i k nám. Nejdříve ho měl starší syn...ted manžel, no a mě je od včera tak nějak na nic ,tak hned půjdu na test .Oba to naštěstí zvládají dobře ,Ted mám jen strach o toho mladšího, tak je u babiček, aby se covidímu hnízdu vyhnul:-). Zrovna zítra jsem měla jít k mé psychiatričce...tak ro asi nevyjde...Jinak je mi celkem fajn, i když toto období je pro mě vždycky trochu náročnější. Cukroví budu péct jen linecké špaldové pro sebe a potom s dětmi perníčky...nejsem v tom moc zdatná:-). Tak si raději objednávám u kamarádky. Tak se držte ..napište a těšte se na Ježíška. Sára

Jana

Ahoj holky.Tak jsem vyzdobila dům stále ještě čekám na jedny dveře.Snad se to do Vánoc stihne.Jdu na třetí dávku radši.U nás v práci je toho moc ředitelka účetní celá třída děti.Jen pořád co dělat nemám čas ani na deprese.Coz je dobré.Uz zas začne ten shon.Mam skoro vše hotové.Jen upeču trochu cukroví a bude hotovo.Jinak mějte se krásně a zvládnete vše v pohodě .J

Jarda

Ahoj, nevím už kam napsat, tak snad mi poradíte a uklidníte mě vy :) Před asi měsícem se mi po cca 10 letech vrátily silné úzkosti, panická porucha a agorafobie. Když to trvalo několik dní, tak jsem si už zavolal i rychlou, která mě odvezla na ambulanci do Bohnic. Tam mi doktorka dala pár Neurolů a Citaleců s tím, že Neurol brát nárazově a Citalec 5mg denně, po týdnu 10mg. Zatím jsem si sehnal psychiatra i psychologa, ale jak asi dobře víte, tak mají dlouhou čekačku, tak jsem to zatím řešil s obvodní. Když se to nelepšilo, tak jsme navýšili Citalec na 15mg. Neurol beru 2x denně 0,25mg k tomu. Trochu to ustoupilo, cca od 17h jsem byl "normální" prostě v pohodě. Pak nadešel den, kdy jsem šel k psychiatrovi (25.11.), moc si nebere servítky, je trochu rázný. Ale říkal navýšit na 20mg Citalecu. Druhý den jsem vstal, vzal si prášky a bum - náběhy na ataku. Tak to bylo celý den, do toho pískání v uších, pocení rukou a nohou, velké úzkosti, každé reakce těla si všimnu a panikařím, z běžných věcí mám úzkosti, například jdu do sprchy a říkám si, ať už vylezu honem honem. Takže od té doby, což jsou 4 dny, chodím po bytě sem a tam celý den a snažím se myslet na věci kolem kterých chodím. Ven se bojím, vlastně každé činnosti se bojím. Bojím se i na záchod, ani nevím vlastně proč, že se něco zhorší, že se něčeho všimnu, že zpanikařím. Když mám hlad, tak se bojím, že omdlím z hladu. No prostě je to jako na začátku toho všeho i když tam už zlepšení bylo. A otázka zní - je to normální? Že mi bylo lépe a teď je mi 4 dny mizerně? Zabavit se nemám čím, u ničeho moc nevydržím, jakmile sedím nebo ležím, tak mě něco prolítne hlavou a už vstávám a pochoduji, aby nepřišla ataka. Jsem zoufalý, potřebuji rady, moc moc moc prosím :) Možná jsem na něco zapomněl, tak se kdyžtak ptejte nebo to doplním. Jen potřebuji vědět, že se nezblázním, že to bude nebo nebude lepší atd. Předem děkuji za přečtení a za případné odpovědi a rady. Děkuji moc :)

Jana V
1x

Jardo zdravím Tě. Nezblaznis se, neboj. Je to bohužel úplně normální a ještě chvíli Ti takhle hnusně bude. Já myslela že umřu. Od listopadu do půlky ledna. Pak jsem se jakz takz zmatorila. Hrozný stavy. Bohužel dnes vím, že Citalec nebyl dobrá volba pro mě. Stavy se vracely, hlavně průjmy, zvracení a bolesti těla. Po dvou letech trápení jsem navštívila psychiatra a dostala jsem Olwexyi. Je to Venlafaxin. Beru ji cca 6 týdnů. Takže taky nic moc. Aspoň nezvracim a stavy se taky lepší. Plácám se v tom taky. Ale bude dobře. Psychiatricka je skvělá. Moc mi pomáhá Hned mi dala tohle a léky na žaludek. Konečně jsem našla super doktora. Ty tvoje stavy znám. Měla jsem je taky. Blbě Ti je po navýšení dávky. Mně dala na obvodě rovnou 20mg a odvezla mě rychlá ještě ten den. Druhý den znova. Neurolu jsem brala 5 denně o.25. Pak snižovala. A bylo to ok. Bohužel jsem v té době netušila že by ti mělo být po pár týdnech mnohem lépe a trpěla zbytečně dlouho. Na terapie chodím už 2 roky. Teď teprve je mi fakt lépe....vydrž a zase napiš....

Jarda

Ahoj Jano. Děkuji Ti za reakci :) Na dnešek jsem usnul kolem 2h ráno a vzbudil jsem se asi v půl 6. Zkoušel jsem usnout, ale nešlo to, měl jsem návaly horka a divné pocity, jak bych to jen vysvětlil.. Takové to, když zabíráte, ale něco vám v tom brání, hned se vzbudíte šokem. Takhle asi 4x a pak jsem to vzdal, četl jsem si na mobilu asi do 10h, kdy jsem se začal šíleně potit a měl jsem návaly horka a chladu, to samozřejmě vyvolává paniku, tak jsem vylítl z postele a musel jsem to rozchodit. Občas jsem se natáhl na gauč, ale dlouho to v klidu nevydržím no. Bolí mě pak nohy a záda z toho neustálého chození po bytě :D Jinak dnešek se mi zdá klidnější, nejsou ty úzkosti tak silné, snad už zabírají ty prášky. Ale pořád jsem citlivý na změnu teploty, světlo a řeč. Bývám teď totiž u rodičů, abych měl po ruce pořád někoho. A když je třeba chvíli ticho a někdo promluví, tak se leknu, kolikrát ani nevím, co odpovědět nebo odpovím roztěkaně. Tyto všechny symptomy k tomu patří? Trápí mě to. Jinak dneska se chci překonat, chci jít tady na vsi do obchodu po delší době, koupit nějaké ovoce a tak. A ještě čekám PPL, objednal jsem si nutriční drinky kvůli nechutenství. Tak tam nechci posílat rodiče, zkusím vyjít ven sám. Je mi líto, že Citalec u tebe nezabral, já v něj pořád doufám, nevím, zda bych změnu léčiva snesl. Neurolu se držím 2x 0,25 denně, nechci tento lék navyšovat, abych se ho pak mohl lehce zbavit. Ale musím celý den žvýkat, nesnesu to sucho v ústech a panicky rejdím v puse jazykem, a když nežvýkám, tak při jakékoli úzkosti zatnu v uších cosi, zní to jako bouřka, nevím jak to vysvětlit :) Tak snad už konečně bude lépe, chci chodit do práce a vrátit se do bytu v Praze :(

Jana
1x

Ahoj Jardo tyhle stavy moc dobře znám.Placam se v tom už víc jak dva roky.Zacatky byly hrozně nebyla jsem schopná vstát i z postele.Dojit do obchodu nebo k lékaři bylo nad lidské síly.Take jsem byla na citalexu .Ale nebylo to dobré.Zhruba po roce jsem přešla na tritico.Stavy se výrazně zlepšily dokonce jsem začala i spát co dřív bylo nemyslitelné.Ted už je mě relativně dobře i když občas mě to přepadne.Bude se to lepšit uvidíš ovšem jde to pomalu.Kdyz budeš chtít cokoliv vědět tak se ptej.Rada pomůžu.J

Sára
1x

Ahoj Jardo, jak píše Jana tyhle a jiné podobné stavy jsou normáln í.Bohužel to ještě nějakou dobu potrvá a pak ,když už ti bude lépe ,i tak se ještě občas stane něco ,co tě vyvede z míry. Mě Citalec zabral pokaždé ,tak doufám ,že ti taky pomúže .Jinak u toho navyšování je to zhoršení bohužel normální. Ty stavy neustálého pozorování a představ toho nejhoršího tady máme za sebou myslím všichni .Dej tomu čas .Mě večer, nebo k ránu pomáhalo poslouchání třeba povídek ,nebo různých podcastů .Ale jak to popisuješ úplně si na to vzpomínám. Měla jsem to stejně Drž se bude líp,uvidíš..Kdyby cokoliv, napiš. S.

Jarda

Ahoj Jano a Sáro, děkuji vám moc za reakce. Mrzí mě, že se s tímto musíme potýkat. Bohužel nám bůh tak nadělil. Včera jsem myslel, že se stal zázrak. Ráno jsem se probudil, klasika - nával horka, náběh na paniku. To do 10 minut odeznělo a bylo to po celý den prostě dobré, cítil jsem se jako normální člověk, říkal jsem si, že bych zvádl i věci, které bych normálně nezvládl. Tak jsem měl celkem dobrou náladu, ale říkal jsem si, že to určitě není za mnou, že to jen tak neodezní ze dne na den. No a dneska vlastně to samé - ráno, návaly, rozchodil jsem je za 5 minut a dobrý, ale cca do odpoledne, kdy jsem už cítil náznaky úzkosti. Říkám si, že je to ale furt lepší, než v těch krizových dnech, tak jsem to zkoušel nevnímat. Dokonce jsem se odhodlal jít k vietnamcovi pro nějaké dobrůtky. Po cestě nic moc, pocity úzkosti i když moc lidí venku nebylo. V obchodu skoro nikdo nebyl a vnímal jsem, jak chci sehnat vše, co jsem chtěl a vypadnout. Domů jsem došel celkem v klidu a když člověk přijde ze zimy do tepla, tak je ten teplotní rozdíl samozřejmě cítit na těle. To bylo OK, nějak mě to nezastrašilo, ale... Byl jsem pak asi hodinu na PC a vnímal jsem (těžko se to popisuje) takovou nervozitu co se týče kůže. Dám příklad - mám na sobě župan a když ho sundám, je to změna a vyvolá to úzkost. To samé i s blbýma ponožkama. Jakmile je sundám - změna, nevím proč nepřijemná. To samé při změně polohy v posteli, jakmile se převalím na druhý bok - úzkost. Nevím, jak to přesně vysvětlit, omlouvám se. Ale trápí mě to, je to už dlouhé :( Zítra to bude 6 týdnů, co beru AD a to je pořád něco :( Vím, že to není hned, ale na mnoha diskuzích čtu, že po 14 dnech je lidem fajn. Navíc beru ještě Neurol k tomu a bojím se, abych nebyl závislý :( Taky 6 týdnů 2x 0,25mg denně. Už mě to unavuje :(

Sára
1x

Ahoj Jardo ,vůbec se neomlouvej, fakt to všichni známe. Normálnímu člověku se ty naše myšlenky musejí zdát úplně mimo. Ale pamatuju si co jsem dělala já...to tady snad ani nemůžu napsat :-) Opravdu tomu dej čas. .bude to lepší a lepší. Neurolu se v těchto dávkách bát asi nemusíš, pomalu je budeš měnit pouze za Citalec.Já jsem ho brala asi měsic cca. 4x denně, potom mín min...A pak vůbec. Citalec jsem začala užívat myslím minulý rok v červnu a ted už beru jen desítku. Ale počítám tak nějak s tím, že po nějaké době to zase přijde a budu tady takhle ,jak ted píšeš ty,psát já Prostě to tak máme .Bude dobře...uvidíš. S.

Jana V
1x

Ahoj holky a zdravím Jardu. Tohle všechno známe. Každý reagujeme jinak a také záleží jak moc to máš rozjeté. Já už měla hodně. Bylo mi jako Tobě. Bohužel mi změna teploty vadí dodnes. Velká zima i velké horko. Já třeba měla svědění kůže. V noci jsem se vzbudila a 2 hodiny se drbala po celém těle. Hrůza. Bohužel náš mozek nás dokáže mega trápit. Neurolu se neboj. Čím dřív Tě uklidní tím líp. Bez něj to půjde také, ale pomaleji. Až pořádně zabere Citalec vysadís ho postupně sám. 2x už jsem to bez problémů dokázala. Z pěti denně na nulu. Chodíš na psychinu pravidelně? Já chodila po 14 ti dnech. Nyní po měsíci. Já tě moc nepotěšim. Začala jsem v listopadu jako ty a skončila v lednu. Spíš konec ledna už mi bylo lépe. Vánoce byly příšerné....Já nikam nechodila. Bála sem se pošťačky. A dneska lítám už zase autem jako čert. Zítra vezu tchýni 160 km do ikea. A to jsem pri pohledu na vůz zvracela. Taky se mi to vrací i teď. Ale už s tím umím pracovat jako holky. Časem na to příjdeš taky. A uvidíš. Mně vadila i Tv, rádio. Dodnes mám vyply zvuk na mobilu. Lákavá jsem byla taky. A vlastně mě ta laskavost přešla až po změně léků. Takže teprve nedávno. Když kolem mně projelo auto, byla jsem ko. Drž se bude líp. Co holky? Jak pecete? Už máte dárky?

Jana
1x

Ahoj holky a Jardo už mám dárky nakoupené péct začnu v sobotu. Letos musím i pro sebe dia cukroví nebo aspoň s min cukru. Jardo to co prožívá je normální a jestli někdo tvrdí že u bylo po 14 dnech líp tak to nejspíš není pravda nebo to měl jen slabý odvar. Pokud do toho spadnes tak to trvá o hodně déle se z toho dostaneš známé to všichni. Prostě to chce čas. Myslím že vim o cem mluvím asi se v tom placam z vás nejdele. Ale neboj bude líp jen to opravdu chce čas. Ber to z té lepsi stránky teď už tobude jen lepší. Holkykolik pecete druhů pochlubte se. Já letos moc ne. Tak se mějte moc to neprehanejte vše v klidu a pohodě zdravím. J1

anonym

Je to naivní :-)

Jarda

Zdravím Janu, Janu V. a Sáru. Děkuji za vřelé komentáře :) Bohužel zas píšu v neklidu. Každé ráno se probouzím s náběhy na ataku, nával horka, 1000 nesmyslných myšlenek a chodím a chodím po bytě a přemýšlím čím by to mohlo být a zda se to nevrátí. Ovšem poslední dobou se všímám zvýšenou citlivostí na zrak a sluch. Zkrátka dneska jsem se probudil a jakoby jsem nemohl vnímat zrakem realitu, moje periferní vidění jakoby nebylo nebo bylo zkreslené. Dost mě to vylekalo a samozřejmě nad tím přemýšlím celý den a nemůžu se zbavit strachu, že zítra se to stane zase a další den zas atd.. Myslíte, že bych měl brát Citalec i večer? Nebo je to vysazováním Neurolu? Beru ho 7. týden, 1x ráno 0,25mg a odpo 0,25mg, kterou jsem snížil na půlku, takže beru odpo jen 0,125mg. Je to už unavující, trápí mě, že marním čas, je mi 30 let. Život může být o dost lepší, být člověkem je ten největší dar a já hniju doma, nemůžu do práce a vlastně každá činnost je pro mě jakási nepříjemná, nevím, jestli to znáte, blbě se to popisuje. Mně dělá problém udělat si jídlo, pití.. Jsem zahlcen negativními myšlenkami a okolí, které mi řekne nebo napíše "tak na to nemysli" mě drtí. Lidi, kteří si to nezažili, tak to nepochopí a já jim to nevyčítám, proto píšu i sem, protože jste to zažili a dokážete poradit. Mám otázečku na Janu V. - píšeš, žes začala v listopadu a v lednu to bylo dobré nebo lepší. To jsi to měla po celou dobu stejně jako já? A pak to prostě odeznívalo? Nebo jaký jsi měla postup? K psychiatrovi jdu zítra, bude to teprve podruhé. Ale píšu i sem, neboť lidi, kteří si to prožívají také mě dost zajímají. Vím, že každý člověk je unikát a že na každého můžou prášky účinkovat jinak, ale jen chci vědět, zda se z toho vůbec někdy dostanu, do běžného života. Děkuji, že reagujete, moc to pro mě znamená :)

Jana

Ahoj Jardo. Ptáš se zdá se z toho dostaneš věř tomu že docela určitě. Už se opakuji ale bohuzell u každého to trvá jinak dlouho. Ale bude to jen zlepšovat. Bereš léky teprve krátce chceto čas. Taky jsem nebyla schopna nic dělat myšlenky co když je to něco jineho nebo co to je jsem měla také. Byla doba kdy mě má nžel stále hlídal abych něco snědla vypila zapominala jsem na to. Ještě tomu vrací stále chtely abych nastoupila dokonce e hrozily přerazenim na jinou práci nebo výpověď. Ale vše jsem ustala. Dokážeš to také držím pěsti. Měj se. J

Jarda

Ahoj Jano. Děkuji za odpověď. Dnes jsem byl u psychiatra a řekl o těch příznacích, načež mi snížil (!) dávku z 20mg Citalecu na 15mg. Je to normální? Prý to mám z těch prášků a že mám farmafobii nebo co. Což je pravda, říkal jsem mu, že se bojím účinku prášků, ať se jedná o jakékoliv. Minule jsme se bavili o možném zvýšení o 10mg večer a dnes snižujeme o 5? Tak teď nevím, co mám dělat. Přítelkyně je hrozné smutná, myslí si, že už se k ní nikdy nevrátím. Teď přebývám u rodičů, protože nemohu být sám doma a přítelkyně musí chodit do práce, ale máme byt 50km od rodičů v Praze. Přítelkyně to tam zná, já ne, ale chci se adaptovat, mám tu chuť, ale nemůžu skoro vylézt ven. Tak nějak nevidím do budoucna a hrozně mě to ničí a přítelkyni také :(

Jana V

Ahoj Jardo, jo měla jsem to stejný. Nechci být ošklivá, ale asi i horší. Ano, zle mi bylo opravdu v kuse 2 měsíce. 2 měsíce jsem jenom ležela, umírala na vše. Měla jsem v té době 6ti letého klucika. Musel pryč, muž ho odvezl k tchýni na celou dobu. Domů přišel až na Vánoce. Strašně mi vadil. Jak běhal hrál si a křičel. Chtěla jsem klid a ticho. Neurolu jsem opravdu o.25 brala 5 denně. Jinak to nešlo. První dva dny mě odvezla rychlá s tlakem 220/120. Vždycky mě po kapacce poslali domů. Až tak od února jsem začala fungovat. Na úřad se vrátila až v březnu roku 2020. Pak se to srovnalo, Neurol jsem vysadila a byla skoro ok. Po stresu v listopadu 202o se mi to opět po půl roce vrátilo. Zase Neuroly a nic jiného. Zase Vánoce v hajzlu a ležela jsem jen 10 dní. Zbytek jsem se potacela mezi životem a smrti. Po novém roce to spadlo a od ledna jsem vyhodila Neurol. Tentokrát jen 3 denně. Stav se moc nelepsil a takto jsem se v tom mlatila celý rok 2021 do září. Bo v září se mi to vrátilo opět když šel syn už do 2 třídy a já nebyla schopná ho vyzvednout ve škole. Potkala mě u školy kamarádka a říkala mi že vypadám strašně, ať se okamžitě seberu a táhnu k psychiatrovi. Ten mě vzal až na konci září. Jo mám paní doktorku, hned mi vyměnila léky, řekla že tohle není na moji poruchu a dala mi jiné antidepresiva. Abych mohla chodit a fungovat. Jinak po Citalecu jsem jenom spala. Od konce září beru Olwexyi a jsem spokojená. Funguju. Zatím jo beru 2 měsíce, ale ten pokrok je mega znát. Kdybych kráva šla hned, ušetřila bych si plno bolesti a trápení. Jinak pro holky, už mám upečeno 7 druhů cukroví. Ještě mě čekají 4. A polehavam bo jsem se minulý týden vysekala před úřadem na ledu. Narazila jsem si kostrc a nemůžu moc chodit. To je bolest. Jardo popravdě je mi 40. Od té doby se léků bojím také. Nevezmu si ani ibalgin když mě bolí hlava. Dodnes se bojím nových věcí. Všechno se znovu učím. A nejhorší je pres. Musim dobře hospodařit s časem. Jak začnou tlaky že musím něco rychle hned se z toho sesypu. Musím všechno dělat v klidu. Ale proti loňsku hitparáda....hlavně se přestávám pozorovat, to mi hned psychiatricka zakázala. A taky mi řekla že jsem dostala velkou šanci změnit život. K lepšímu. Tomhle stavem bych si akorát přivodila rakovinu. Hledejte v tom všichni plus. Pozitivum, že my jsme dostali možnost ze shora něco ve svém životě změnit k lepšímu. Někdo tu možnost nemá, onemocní a umře. Ubrala jsem v životě, víc se soustředím na syna a ne na kariéru. Jsem víc doma. Mám rodinu, která za mnou stojí. Já jsem vlastně šťastná. Tohle jsem nikdy nevnímala. Nevazila si toho. Držte se, všichni....

Jana

Ahoj také mě řekla doktorka zese nemám pozorovat k ničemu to není. Říkala jsem si že se jí to povídá. Ale došla jsem na to že ma pravdu. Snažím se nepozorovat a ejhle ono to opravdu jde. Teď ziju vanocema peču uklízí zdobim. Má uz 6 druhů a ještě chci dělat kokosky aoplatky. No a pro mojeho čokoládu bez ní by nebyly vanoce.Snaim se vše dělat vklidu a hlavně pohodě. Preju klidný advent a moc se nestresujte vše se dá v klidu. Jardo snaž myslet pozitivně a dej tomu čas. Taky jsme s tím všichni bojovaly. Už na to radši ani nechci myslet. Ale jinak nez že se to budeš muset překonat to nejde. Přeji ať se to jen lepsi. Myslím na tebe. Skuz být aspoň na vánoce s přítelkyní to dáš. Tak se mějte. J

Jana V

Ahoj holky, jak valcite? Jardo co Ty? U mě zatím dobře. Zítra to začne. Nějak jsem se s tím shonem poprvé poprala. Dárky přivezl ppl, snažím se moc nenervovat. Syn už se nemůže dočkat. Všem Vám přeji krásný Štědrý den. Užijte si ho se svými nejbližšími. Bude líp....držte se

Jana

Ahoj vsehotovo v klidu a pohodě. O té doby co je můj v důchodem tak vše zvládám. Žádné stresy. Preju krásně pohodové vánoce všem. J

Jarda

Ahoj holky :) Jak to tak čtu, tak jste moc šikovný, zvládáte to dobře :) Já pořád bojuji, i když musím říct, že o něco lepší to je. Avšak stále chodím úzkostně sem a tam :( Dneska je to o to horší, protože nakonec jedu za přítelkyní do našeho bytu, který je vzdálený 50km od mého rodného bydliště, kde teď 2 měsíce přebývám. Hodně mi pomohla mamka, ale teď budu bez ní a nemůžu se na ní spoléhat. Bojím se, že přijedu do Prahy a bude mi mizerně a zklamu přítelkyni :( Nechci myslet na černé myšlenky, ale ta hlava si dělá co chce, strach ze strachu, no :( Ach Joo.. Jinak vám přeji příjemné prožití Vánočních svátků v pohodě a v klidu :) Snad to zvládnu . Uuuf

David

Dobrý den chtel jsem jse zeptat za jak dlouho zabere citalopram 20mg beru ho uz 3 tydny. Jako změna je cejtit ale ještě to není ono moc moc dekuji za odpovědi vesele vanoce vsem

Jarda

Ahoj Davide. Záleží na jedinci a také na kterou diagnózu. Já mám úzkostnou paničkou poruchu, agorafobii a sociální fobii. Beru 20mg Citalecu ( to je to samé jako citalopram ) a po 8 týdnech cítím zlepšení, ale není to úplně stoprocentní. Ale záleží na co ti to dali no.

Jana V

Ahoj všichni, abyste si nemysleli, že i my co bereme léky déle je vždy všechno zalité sluncem, tak není. Bohužel 24.12. ráno všechno ok. Pak jsme vyrazili k našim na oběd. Tam jsem se začala tradičně potit, neklid, jídlo mi přestalo chutnat a bylo....musela jsem domů, doma se luxusně pozvracela, panika a konec. Tak jsem volala kamarádce, má to taky, ale o pár let dyl a popravdě se jen zasmála a říká mi, Vánoce...cože? No Vánoce. To všichni nesou blbě. Je to stres, tlak, bylo mi zle několik Vánoc po sobě. A já no ty vole....to je radost. Přejde to. Vzala jsem Persen. Během hodiny to přešlo. A od 3 jsem zase byla ok. Ale sundalo mě to na hodinu pěkně teda. Dneska dopoledne mě to zase chtělo vzít, tak jsem trošku tomu šla naproti a přešlo to po pár minutách. Už jsem paniky ani zvracení neměla od září a teď přes Vánoce se mi to trochu vrátilo. Prej normál, zase to přejde. Je to lepší a lepší. Takže vydržet. Taky mě to překvapilo. Hlavně o vánocích děláme spoustu dietnich chyb. A jakákoliv bolest žaludku mi to rozhodi. Tak si hlídám co jím. I když mám na to strašnou chuť. Držím všem palce a věřím že jste to zvládli lépe než já .....

anonym

Viry a napadení CNS to je do konce života a bude hůř, AD je na nic ! Nic nechápete, jedině bylinky a pod.

Jana

Už zase ty tvoje moudra já se lekla že jsi to už vzdal ale zdá se že ti chybíme přesto i tobě přeju vše dobře do nového roku.a přestěhuje se jinde..

Jana

Ahoj tak jak píše Jana i nás to sem tam někdy semele.Davide trvá to dost dlouho ume to bylo víc jak dva měsíce.Ale po měsíci by ti mělo být lépe.Neda se to uspěchat.Kazdy to má jinak přeji ať ti to zabere.Drz se.

Jana V

Ahoj všem, přeju Vám všem do nového roku samé zdraví, veselou mysl a duševní pohodu. Držte se. Dnes a zítra pro mě poslední stres, a poté opět zapluju do událostí všedního dne....myslím na Vás....bude líp

Alwin

Ahoj všem, jsem diskutující z roku 2011 ;) Přišel jsem se podívat jak se to tady vyvíjí :) paradoxně nasazuji opět. Nicméně alespoň vím, že vysazovat už nemám. Držte se všichni, já jsem třetí týden na Escitalopramu obdoba Citalecu, takže je mi hodně zle. A tak mám potřebu se uklidňovat na diskuzích i přes to, že to mám po třetí za sebou. Pohodový Silvestr a nový rok ať je lepší než ten minulý a klidně pište.

anonym

Musí se léčit paraziti, hlavně chlamydie jinak se toho nezbavíš ! kolik let to tady píšu?

Jana V

Ahoj Alwine, mám tucha že si Tě pamatuju, když jsem vše pročítala. Mně třeba Citalec vůbec nesedl a moje obvodní mudra mě na něm nechala skoro 2 roky mučit. Úplně jsem se sesypala, víc než když jsem začala. Až jsem objevila díky mému psychoterapeutovi psychiatricku, jeho kamarádku, která mě začala léčit. Vyměnila antidepresiva a je to nebe a dudy. Bohužel se z toho 2 letého trápení budu dostávat ještě hodně dlouho. Jsem blbá že jsem věřila lidem neodborníkům a nešla rovnou k psychousovi. Tohle všechno bych ušetřila. 2 roky života v prd.... a o psychickém stavu nemluvím. Bojím se dodnes všech léků. Než si vezmu např brufen na bolest hlavy, to už musí být. O vánocích jsem do sebe jeden vnutila po 3 měsících. A to že jsem přibrala 13 kg o tom ani nemluvím. Takže Ti držím pěsti, bude to zase dobrý. Mně už je taky lépe. Konečně. I když to furt není ono. Musím být trpělivá. Paní doktorka je moc hodná a vždycky mi říká, ještě vydržte bude to úplně ok. Vánoce mě trochu semleli, ale koho ne.

Alwin

Jani V nevěš hlavu, je výhrou, ze se léky které pracují jak mají našly. Oni ani ti lékaři to nemají jednoduché, co člověk to originál a možnost nás napojit na nějakou mašinku která by řekla, že zaberou rovnou tyhle ad zatím neexistuje. S těmi léky to mám stejně, mám osýpky ze všeho, natož psychofarmaka a to obzvlášť co si přečtu přívalové informace. Snažím se na to nemyslet, večer a odpoledne už mám lepší, rána a dopoledne jsou hnus, nic nového pod sluncem. Hodně chodím se psem, třeba 8km a snažím se jíst jak to jde. Bude lépe, zajímalo by mě jak se mají ostatní ze staré bandy, ale už sem asi nikdo nechodí a kdo sem nechodí už zdejší diskuzi nepotřebují takže dobře.

Jana

Ahojte všichni.preju krásný pohodový rok bez všech stresu.At nedáme té potvoře šanci nad náma zvítězit.I když se stále snaží aspoň u mne jo.Zatim si ji držím od těla.Jak jste to všechno prožily?U mě dobrý lázně mě zase na chvíli nabily energii.Snad to chvíli vydrží.Tak všem něj v novém roce hlavně to zdraví.J

Jana V

Ahoj Jani, zase my dvě. Nový rok začal mnohem lépe než jsem čekala. Zatímco vánoce mě sundali a trápili až skoro do 28.12. Tak po Novém roce je lépe. Už se to zase vrací do starých kolejí. Bohužel máš pravdu, ta mrcha se furt o něco pokouší. Stále mi stojí za zády. Bude to ještě chvíli trvat. Jsem ráda že sis užila lázně. Já už taky vymýšlím co podnikneme. Včera jsme dali dlouhou procházku. Musím zhubnout. Jsem jako sud. Po lécích 15kg nahoře. Teď s tím musím zatočit. Člověče ale nejde to. Ty odvahy už tolik není:-). Zdravím Vás

Jana

Ahoj já mám po vojvodu zdvižený cukr v krvi.Tak jsem byla nucena vysadit sladké a bílé pečivo.Vaha sla dolů.Ted jsem spokojená.Mej se krásně.J

Alwin

To znám, když je člověku dobře, tak si dopřává, mě moje mudra seřvala za cholesterol 6 Jak nyní nasazuju AD tak jsem už 6 zhubl, ale chtělo by to ještě.

Alwin

Tak jak válčíte bando, já dneska 38 den Elicea 10mg. U nás je krásné počasí tak jsem vzal pesana ven, nic lepšího mě nenapadlo, než se třepat doma v úzkostech.

anonym

(N)

Jana V

Ahoj. Za sebe můžu říct že dnes je strašný hnus venku. Ale souhlasím s Alwinem, lepší něco dělat než být doma. Já musím být stále v pohybu. Jinak mi je blbě. Hlavně se pozoruju. O to to je horší. Venku blbě, takže lítám po nákupech. Včera jsem myla okna. Vysurovala celou kuchyň. Už jsem přebrala všechno oblečení. Teď budu bilit. Už se těším. Čím víc práce tím lépe. Zítra musím na obec hned ráno. Projednáváme změnu územního plánu. No a teď razim někam do města. Otevřeli nový vietnamce tak tam mrknu. Mají levnou drogerku jako na Sape. Venku je hrozný vichr. Už se těším na jaro. Budu makat na zahradě. Doladim skalku. Držte se....

Alwin

Jana V To máme stejně, já jsem jako lev v kleci ;) ty začátky s ad jsou na tohle horší, dá se to vydržet, ale je to silně obtěžující. Také se snažím něco dělat, ale občas už jsem unavený a tak se natáhnu a čtu si diskuze lidí s podobnými problémy, občas mi to pomáhá protože se v nich vidím a také vidím, že se jim udělalo po čase dobře. Občas se mi přihorší protože do sebe nasaju problémy jiných, budu sem psát pokud možno pozitivní věci, přece to je to co nás drží nad vodou. Ja mám dnes kontrolu u mudra, tak čekám v čekárně, nemají to také jednoduché, je jich málo a Covid s tím asi zatočil. Nicméně těším se protože jakmile to s doktorem vše zase proberu tak vím, že se mi uleví i když tím neprocházím poprvé, stejně to člověka dostane. Až přijedu dám si oběd a půjdu dělat asi nějaké dřevo do krbu, nic jiného v tomto počasí mě asi nenapadá, možná bychom mohli jež s dětmi do bazénu. Tak se držte ! Bude zase dobře.

Anonym

Zdravím

anonym

(N)

Jana

Ahoj jak jste na tom u nás v práci to odpadává jeden po druhém z 26 je náš 9.musime zajistit chod školky.Je to katastrofa.Jak u vás.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce