Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Citalec a Neurol-zkušenosti s užíváním

Již potřetí se léčím z depresí. Poprvé to bylo před pěti lety. Potom byl čtyři roky klid. Bohužel se situace tentokrát opakovala znova již po roce. Pokaždé (a vypadá to, že i tentokrát) pomůže léčka Citalecem v kombinaci s Neurolem. Neurol postupně není potřeba a Citalec jsme brával vždy přibližně asi 5 měsíců. Tentokrát to vypadá, že u Citalecu zůstanu déle, aby se nemoc nevrátila. Chtěl bys se podělit o zkušenosti s léčbou i problémy samostnými. Mějte se a kdo má chuť tak napiště. Díky.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jana V

Jani no to je strašný. Já to viděla na netu a děs. Budu svolávat mimořádné zasedání zastupitelstva obce abychom schválili pro nějakou obec u Vás finanční dar. Chceme pomoct obec obci. Na obnovu cest a osvětlení atd. Popravdě moc chápu co prožívás. Já totiž měla i stresovou poruchu z bouřky. V letadle jsme prolétli bouřka a ta mi to všechno rozjela. Dnes už bouřku snáším, ale ještě na podzim, když byla bouřka, tak jsem musela zalézt do centrální místnosti v domě, jediná je bez oken, u nás koupelna a v ní jsem byla. Spala jsem na zemi pod Neurolem. Takový stres jsem dlouho nezažila. Postupně jsem to zvládla, ale půl roku bouřek byl krutý. Moc se holka drž. Vy všichni. My jsme tady z toho úplně vyvaleny. Všichni na vás myslíme, děláme sbírky, snažíme se pomoct. Neboj, přejde Tě to. Ale bude to boj. Moc na Tebe myslím.....

Sára

Ahoj Jani ,taky na vás moc myslíme. Doufám ,že se ti nic nerozjede. Drž se...Sára.

Jana V

Ahoj Jani, jak je? A co ostatní? Léto je ok. Docela se v tomhle počasí držím. Přeji vám krásnou dovolenou......pokud ji teda máte 😁

Jana

Už docela v pohodě příští týden odjíždíme do lázní tak si snad odpočinu.Hezkou dovolenou bez stresu přeji.

Jana V

Jani, my jedeme zítra do Marianek...už se moc těším. Fakt. Tak si to hezky užij....Vy jedete kam?

Jana

Odjíždím do Klimkovic a Bludova.Docela se těším .S Eliškou jedeme na prodloužený víkend.Eli je vnučka od druhého syna.

Jana

Kde jste

Jana V

Já Jani tady. Nějak nestíhám. Akorát nemůžu spát, tak píšu. Věřím, že výlet do lázní se vydařil. Mě doatihla i ba dovce práce, bohužel. Takže poslední dva dny nic moc. Občas se mi vrací takové ty stavy, ale zase to přejde. Jinak dobrý. Co Vy?

Jana

Ahoj já si zatím stále užívám Lázně ještě týden mám dovču.odpocivam tak jsem zatím v pohodě jak jsi ty užila Lázně..Máš problém se spaním já od té doby co beru triticco tak i spím.uzij si léto ahoj

Jana V

Zdravím všechny, jak je? Když je dobře nikdo nepíše. Takže když je blbě tak jo. Proto píšu i já. Po klidném letu se mi konec prázdnin tzv. prodělal. Sešlo se víc starostí a už se vezu. Takže po roce opět. Loni prosinec a část ledna. Letos už teď. Nesmím se přepínat. Ještě to furt nemám vyvážený. Takže 2 den ležím a zvracím. Dneska už je to lepší, ale stejně. Nemůžu chodit a pořádně se hýbat, hlava bolí jako čert. Už jsem nasadila kámoš Neurol. Zatím jednu tabletu. Všechny Vás zdravím a věřím že jste na tom lépe než já....po poradě doma navštívim psychiatra aby mi upravil léky. Protože je všem divný, že se mi to i přes léky stále vrací....Já už nevím.....

Jana
1x

Ahoj Byla jsem teď mimo v neděli jsem se vrátila z Chorvatska.Taky nic moc na dovči jsem spadla odrala si nohu zdálo se to být v pohodě ale není dnes jsem musela chirdu Noha oteklá a podebrala tak že je to nanic.Nervy opět pracují.Jinak mě se to také vrací ale zatím funguji.Drzim palce ať je líp dej vědět .J

Jana V

Jani zdravím. Už je to zase ok. Popravdě to trvalo 4 dny a dobrý. 5 kousků Neurolu to srovnalo. Bylo to hrozný. 2 dny jsem jen ležela, vždy na noc Neurol a bylo to dobrý. Už jsem mnohem lepší. Byla jsem u psychologa a chválil mě. Říkal, že se mi to vrátilo po 8 měsících a že to je super. Že to trvalo i krátce. Minule jsem ležela 10 dní a táhlo se to měsíc. Teď mi řekl, že mám být ráda, že je to pryč. Že je vidět, že je léčba úspěšná. No tak nevím....jasný je, že nemůže být furt slunce. Taky, když mi je jakkoliv blbě, hned se to zhorší. Jani, s nohou to chápu. Cokoliv se mi stane, mě hned rozhodi. Furt vidím černý scénář. Ať máš nozku brzo fit. Držím palce....

Anonym

Zdravim

Jana V

Ahoj. Ještě bych se chtěla zeptat. Měnili Vám někomu Citalec nebo Citalopram za něco jiného? Třeba že Vám to nesedlo. Nebo to nezabíralo jak mělo?

Jana

Ahoj měnili mě Citalopram za triticco .Neseděl mě už byl slabý a nezabíraly.Citalopram jsem brala poprvé dva roky podruhé necelý rok pak mě to vyměnili.Tobe to nezabírá . Triticco mám i na spaní blbe jsem spala.Ted už je to v pohodě.Jak se jinak máš.

Jana V

Jani právě. Rok ok. A teď se mi to furt vrací. Spaní dobrý. Jenomže se v noci vzbudím. A už neusnu. Pokud se vzbudím do 3 tak usnu. Jak po 3, tak starším až do rána. Pak spím odpoledne. Jsem taková bez nálady. Nic mě nebaví. Všechno je na nic. Tak mi psychoterapeut sehnal psychiatra. Do teď mi to píše obvodak. Sehnat dobrého cvokare je problem. Ti dobří mají plno. Tak mi to domluvil on, protože paní už taky nebere. Jedu tam v úterý složit zálohu 1000 Kč a pak mě objednají na říjen....Jani jak se Ti prosím projevilo to, že Ti Citalopram nestačil? Mně vše rozhodi. Jakákoliv změna. Stačí aby mi na obec přišlo 20 lidí najednou a já to vyřeším, dám a doma se složim, pozvracim a pak ležím jako matoha. Mám tresy a je mi na omdleni.....všichni mi vadí atd. Díky

Jana V

Prostě je to k neziti...takhle žít opravdu nechci, ani bych to dlouho nevydržela. Dva roky se v tom plácám. A už nemůžu. Vadí mi ty výkyvy. Chvíli je super a chvíli na umreni. Jeden den je super a další tři ležím. Já nemůžu chodit ani do práce. Protože ráno nedávám vůbec. Vstanu v půl 7. Vypravím syny do školy. Muž ho odveze v půl 8 a já ležím do 10. Všechny schůzky musím mít odpoledne....hrozně mě to omezuje

Jana

Já měla problém jít i do obchodu když tam bylo víc jak tři lidi měla jsem záchvaty paniky a musela odejít.Skoro jsem nespala jít do práce byl hrozný problém.Nechtelo se mě ani vstávat.Nastesti jsem měla neschopenku a byla doma sama manžel chodil do práce já byla ráda sama.Nekdy mě vadil i on a aby přišly vnuci to už vůbec nešlo.To víš děcka nemohly pochopit proč je babí nechce.Tak jsem se musela dát dohromady.Nastesti to vyšlo po změně léků.Drzim palce ať ti to také vyjde.

Jana V

Jani děkuju. Tak to mám stejný jako ty. Doma je mi dobře. Jakákoliv změna problém. Naposledy jsme byli na Země zivitelce v Budějovicích a to mě dostalo. Panika za panikou a musela jsem domů. Vadí mi lidi. Nebaví mě vařit, uklízet nic. Jani moc děkuju za upřímnost. Je mi 40 a představa, že takhle dožiju mě strašně děsí. Ještě žít takhle 20 30 let bych nezvládla. Já jenom přežívám. O radosti nemluvím. Oblíbená otázka na terapii a co Vám udělalo v poslední době radost? Já...Nic. Syn je ve 2 třídě a dívat se na zdecimovanou matku mu také nechci dopřát. Musím se dát dohromady kvůli němu. On se o mě bojí. Děti všemu rozumí. Maminko Tobě je zase špatně? Pojď já Ti pomůžu. Zavolám Ti sanitku. Já to umím. Učili nás to ve škole. Je to broucek a ničím tím nejen sebe, ale všechny. Muž jezlatej ale 2 roky už se podepsali i na něm. Pomáhá, ale vidím, že i jeho to trápí....Jani moc díky ještě jednou

Jana

Musíš změnit léky hledat které sednou.Byla tady holka která je měnil hodně často dost dlouho ji trvalo než přišli na ty pravé.Ale nakonec to vyšlo.Taky jsem chodila na psychinu Ted už ne konečně se to usadilo.Ted i když někdy vynechám dávku tak se nic nestane.Doktorka už mě to chtěla vysadit zatím nechci vím jak to dopadlo minulé. Drž se bude líp.

David

Dobrý den chtěl jsem jse zeptat za jak dlouho zabírá citalopram 20mg beru ho teprve 3tydny zmena je videt ale jeste to není ono moc děkuju vsem za odpověďi a jestli mohu kombinovat neurol 0.25 z citalopranem moc dekuji

Jana V

Jani děkuju. Kamarádka mě do psychiatra dokopala. Protože mi říkala, že to měla taky. 4x ji měnili léky, než to sedlo. Teď je ok. Říkala mi, 15 let sem se trápila a prožívala peklo. Sem měla jít hned. Teď mám 3 roky klid. Viděla mě prvního září, když jsem musela pro syna do školy. Vyklepanou zeleno šedou trosku, já nemohla ani mluvit. Viděla jsem jak na mě lidi koukali. Ta mi jen řekla, musíš k psychiatrovi. Čím dřív tím líp. Tohle sem měla taky. Vypadáš strašně. Od té doby to řeším. Jenomže doktorka mě vezme až v říjnu. Ale to už vydržím. Těch pár dní zvládnu. Když jsem zvládla 2 roky. Hlavně, že vidím světlo na konci tunelu. Dneska mi je třeba dobře. Ale zítra? Nevím...Jani díky a užij zbytek neděle. U nás je strašná zima. 10 stupňů

Jana

Uz zase začíná depresivní počasí.A bude blbá nálada.Nesnasim podzim vše na mě padá jak jste na tom vy?

Jana V

Ahoj Jani, tak včera jsem byla konečně u psychiatra. Poprvé v životě. Po 2 letech trápení jsem se tam dokopala. Nestačila jsem zírat. Paní doktorka je moc milá. Hodinu si se mnou povídala. Všechno ji zajímalo. Něco tukala do PC. Úplně jsem se nakonec rozbrecela a vylíčila všechno. Hned mi sebrala Citalec, protože na moji poruchu není. Divila se,že mě s tím obvodak nechal. Dala mi to co pomohlo tenkrát Monice. Olywexeu. Je to Venlafaxin. Protože Citalec mě tlumil. Tohle je půl Citalec a půl nonadrenalin. Všechno mi vysvětlila. A řekla, že teď budeme pomalu vysazovat a přecházet na ten Venlafaxin. Rovnou mi řekla že jsem se dva roky trápila a měla přijít dřív. Že sice psychika ok. Ale ty fyzicky bolesti co mám a útlum, spaní už je nežádoucí a na to je ten nonadrenalin. Řekla, ať se připravím na jízdu. Že budu plná energie. Ale než to zabere. Budu čekat tak 3 měsíce. Ale že mi slibuje, že to pomůže. Hrozně mi zvedla náladu. Za 14 dní mám přijít....

Jana V

Počasí dnes a zítra super. U nás luxus slunce. V pondělí hnus. Tak plánuju Ikeu na Zličíně. Snad mi bude dobře. Paní doktorka říkala že vedlejší účinky budou, ale nebude to o moc horší než teď...ikea vyndala vánoční dekorace....

Jana V

Náhodou někdo kdo bere Venlafaxin? Tu asi není co

Jana

Vidíš říkala jsem ti ze to chce změnu. Moc ti to preju. Už jsi měla jít dávno stačí si jen popovídat a vědět že tě někdo vyslechne teď už to bude jen lepší. Připadá mě že už jsem chodíme jen my dvě. Všem je asi dobře moc jim to preju. Už se prodává vánoční zboží unas zatím ne. Ale je to moc brzo. Já konečně od května dokoncuji rekonstrukci snad už to spěje ke konci už jsem z toho nepořádku unavená. Tak se zas ozvi jak je.

Jana V

Jani ahoj. Zatim držím. Opravdu to není horší než teď. Doktorka měla pravdu. Ráno bylo horší, teď je půl 10 a jde to. Můžu fungovat. Žádná hitparáda, ale aspoň nemusím ležet. Vím, že první dny jsou nejhorší. Musím vydržet. Venku je krásně. To mi zvedá náladu. Ještě si chci dnešek užít na slunci. Máš pravdu, jsme tu samy. Ani anonym....jestli je všem dobře, super. Já sem budu chodit i tak...jo máš pravdu, měla jsem jít dřív. Proč sem se bála psychiatra.....Brala jsem to jako ponížení, jako poslední staci a místo životní prohry to bude doufám životní výhra....rekonstrukce nás čeká, kvůli mně se už 2 roky odkládá....

Jana

Taky jsem nikomu neřekla že jsem byla na psychine. Nikdo to nemusí vědět. I to že beru ad. Je to naše soukromá věc. I když v práci mě kolegine dost vytáčí. Nejradši bych už šla do důchodu už na to všechno nemám nervy. Ale ještě musím chvilku vydržet. Tak napiš jak je držím palce.

Jana V

Jani když si měnila AD, taky Ti bylo blbě? Včera mi nic nebylo a dnes jsem sice ok. Ale jako opilá. Všechno se mi motá, je mi na zvracení ale nezvracim. A mám vyšší tlak. Chvíli jsem si lehla. Do teď jsem byla s klukem na fotbale Měl 2 zápas a hned dal gól. Měl strašnou radost....Já taky, že jsem se zmohla a šla. I když jsem tam jenom seděla.....vztahy na pracovišti jsou na hovno, to je furt něco, mně zase točí můj místostarosta, bere prachy a dělat nechce. A já jsem pak jak jsem ...ko.....už mě nebaví dělat za druhý....

Jana

Jó bylo mé blbě asi 5 dní. Takové divné stavy. Pořád bych spala. Ale jak si zvykne a sednou bude to dobré. Musíš to nějak přežít. Vím lehko se to řekne horší udělá ale vím o čem mluvím. Věř bude líp.

Jana V

Jani tak jsem dnes zariskovala a třetí den nových léků vyrazila do Ikea. Mám to 140 km tam i zpět. Vzala jsem synatora a vyrazili. Všechno ok, než jsem tam hrdinka vlezla. Takovou úzkost jsem nečekala. Já tou ikeou prolitla jako blesk. Kluk si liboval ze nikde neokounim. Beru co potřebuju a mizime. Jen jsme vylezli ven, bylo mi dobře. Tak jsme frceli domů a kluk na mě furt ze zadu koukal do zpětného zrcátka. Říkám mu Proč si mě furt prohlížís? Nic....za chvíli, líbíš se mi. A já To určitě. Nakonec z něj vylezlo že se se mnou bojí, protože si pamatuje jak mě odvezla z dálnice záchranka. Jel tenkrát se mnou. Chudák po 2 letech a zase se bál....bylo mi ho líto. Tak zjistil, že je to ok. Nic se nestalo. Ale popravdě já tyhle davy ještě stále nedávám. Jasný, je to po 3 dnech strašně brzo, něco chtít. No aspoň vím na čem sem. Ráno mi je standardně hůř, večer od 5ti cca ok. Jani užij zítra volna....

anonym

AD je k ničemu !

Jana V

No už jsem se chlape lekla, že ses na nás vybod....

anonym

Nic to neléčí, všechny viry působí na CNS o koronaviru se ještě nic neví :-)

Jana V

Jani ještě dotaz. Jak si předcházela mezi AD. Jak dlouho ti vysazovali ten Citalopram? Mně řekla pulit 20 po dobu 14 dní. A do toho současně brát nové. Tys to měla jak? Díky

Jana

Ne neměla bylo to dva dny sníženo na půl tablety.Treti den už jsem brala čtvrt druhého a po týdnu přidávala až jsem dosáhla na celou tabletu.po trěch týdnech jsem byla na celé.Triticco má třetiny.A bylo vše v pohodě.

Sára

Ahoj holky! Já jsem tady taky:-). Jen jsem nějak nestíhala psát. O prázdninách se pořád něco dělo a ted zase škola...člověk se prostě nenudí. Já se mám celkem fajn ,jen ,at už mám jakékoliv vyšetření ,jsem asi mnohem více vycukaná než všichni ostatní .Ale to nám asi zůstane..Jinak jsem asi před měsícem citalec snížila z 20 na 10..tak uvidím. Jani V to je fajn ,že si šla k té psychiatričce. Já mám skvělou dr ,vždycky vykládáme o všem možném, jen né o úzkostech:-)..Myslím, že ted už to bude opravdu lepší.. Mějte se krásně..držím palce .S.

Jana

Ahoj Saro už jsem myslela že na nás kasles toje fajn že je ti dobře moc tito preju. Jani jak je

Jana V

Ahoj holky. Saro, díky moc za podporu. Fakt dělám co můžu. Doufám, že konečně budu ok. Jani zatím to jde. Rána horší, ale funguju během dne. Včera jsem dala i naši rodinou oslavu. Cca 15 lidí. I to byl úspěch. Zatím se to hrozně houpe, ale dávám to bez Neurolu. I to je úspěch. Tenkrát jsem jich musela dávat 5ks. Protože to byly hrozné stavy. Holky moc děkuju za podporu. Doufám, že hezky užíváte jeden z posledních krásných dní.

Jana V

Ahoj Jani, dlouho ses neozvala. Jsi v pořádku?

Jana

Ahoj jsem v pořádku jen jsem teď měla moc starostí. Syn zkolaboval nevěsta byla ve špitálu. Musela jsem se z druhou babičkou postarat o Elišku. Tak nebyl na nic čas. Ještě stále nemám dům v pořádku Po té rekonstrukci. Stále ještě stehujem věci a vybaluji. Dnes jsem konečně vypnul byla jsem na filmu Karel. Doufám že neodpadnu že mě to teď nedostihne jako vždy. Jedu vždy když jsou nervy a jak zastavím tak odpadnou. Zatím se držím. Tak se měj. J

Jana V

To mě moc mrzí. Mám to stejně, odpadnu vždy po....držím palce ať to dáš. Já byla včera u psychiatra. Citalec už jsem vysadila úplně ode dneška a jedu jen tu Olywexii. Ani mi ji zatím nenavysila. Říkala že reaguju dobře, tak mám přijít zase za 14 dní. A uvidíme. Buď zůstanu na 75mg nebo navysime na 150. Zatím je mi dobře tak to nechce měnit. Říkala že to vidí tak 3 měsíce max půl roku. Ale spíš dřív. Co Karel? Stálo to za to?

Jana

Ahoj Karel byl dobrý i když jsem čekala víc. Zatím jsem ok. Tak to snad vydrží. Snad budeš moct zůstat na 75 bylo by to lepší. Také to tak mám. Tak držím pěší ať to vydrzi. J

Sára

Holky myslím na vás a držte se! S.

anonym

Jó chlamydie

Jana

Jani co je stěnou že ani nepises

Jana

Oprava s tebou

Jana V

Ahoj Jani, děkuju za starost. Bojují jak to jde. Po vysazení dobrý a po týdnu jsem zažila zlom. Bylo mi docela zle asi 4 dny. Ve čtvrtek jsem byla na psychine a paní doktorka mi vysvětlila, že mám to nejhorší za sebou. Ten zlom byl abstak po Citalecu a nástup nového léku. Takže od té doby to jde pomalu nahoru. Je to hrozně pomalý, ale každý den je lépe. Včera jsem zvládla i expo veletrh v Praze. Zůstala jsem na 75mg. Doktorka nechce zvyšovat. Prý počkáme měsíc. Takže jdu zase v půlce listopadu. Je moc fajn. Hlavně si se mnou povídá. Všechno ji zajímá. Jak mi je po lécích atd... co Ty? Jak to zvládáš? Dobrý? Myslím na Tebe...a na všechny vlastně taky. Je to někdy boj....ale stavy po Citalecu s tímhle se nedají srovnat, procházka růžovým sadem...

Sára

Ahoj Jani ,tak to jsem strašně ráda ,že ti to zabírá. Věřím ,že ted už bude jen lépe. Drž se a zase napiš. Ahoj S.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce