Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
Před nástupem na výkon jsem prohledával diskusi na téma koloskopie a diabetes. Bohužel, nic jsem nenašel, tak bych chtěl sdělit pár dojmů, protože to mám už za sebou a někomu snad pomohou. Kolonoskopii (nebo koloskopii) vynechám, proběhla pod injekcí a nic si nepamatuji. Dokonce ani cestu domů. Připomenout chci jen zkušenosti okolo přípravy, protože jsem diabetik na inzulínu s poměrně kolísající glykémií. Věnujte se především té, a to častým měřením ( u mne hodinovým, v noci po 2 hod.), protože se snižováním objemu a výběru potravin, klesá příjem sacharidů do těla a tělo se chová neadekvátně k naučenému režimu. Je třeba úměrně snižovat dávky inzulínu a vyvarovat se přílišné fyzické aktivity. Ta neúměrně rychle spaluje sacharidy a můžete se, i přes dosavadní zkušenosti, nečekaně rychle dostat do stavu hyper. Náprava je celkem problematická, protože pokud už jste ve fázi příjmu jen tekuté stravy, máte k dispozici pouze bonbón, med, nebo sladkou vodu (žádnou colu, džus, žádnou čokoládu, nic, co by zanechalo tuhé zbytky, nebo tmavou stopu). To jsou ale rychlé cukry, které vám glykémií okamžitě vystřelí nahoru a brzy zase spadne. A v tom je ta komplikace. Tím se u mne glykémie nepříjemně rozhoupala a trvala ještě i 2. den po zákroku. Připadalo mě, že oslabené a vyhladovělé tělo potom reagovalo na každou jednotku inzulínu dvojnásobně účinně. Rovnováhu příjmu a výdeje sacharidů jsem dostal pod kontrolu až následující den. Ještě k perorálnímu roztoku. Měl jsem Moviprep a dávkování jsem rozdělil na večerní 1+1 litr a stejně ráno. Dá se to zvládnout, pomůže, každou dávku roztoku zapít douškem vody. Zaženete tak přetrvávající pachuť do dalšího napití. Proces vyprazdňování u mne skončil po 4 hodinách od ukončení pití. Pozn.: Pokud bude tento text číst lékař a najde tam nepřesnosti, nebo chyby, připomínám, že zde popisuji pouze moje subjektivní pocity. Pokud by někoho zajímaly podrobnosti, můžete mě kontaktovat na [email protected]. Koloskopie se nebojte a odhoďte stud. Tuto část těla má přece každý a zdraví přece za to stojí!
Přidat nový komentář