Tak já budu další z utěšovatelů :)
Právě jsem se vrátila z kolono, před dvěma dny jsem byla na fibro žaludku a můžu vás uklidnit.
Fibroskopie asi byla jedním z nejhorších vyšetření, co jsem zažila, ale k tomu nejhoršímu, jako bylo trhání nehtu se to taky přirovnat nedá :)
Z kolonoskopie jsem byla snad ještě vystrašenější, než z fibroskopie, protože je v nějakých případech podstatně delší, než moje prodělaná, 2 minutová fibro a jsem nejen po operaci, po které mám srůsty, ale taky se mi tvoří záněty, takže další srůsty a jak určitě všichni vědí, to je u kolono další hrozivá věc, která by mohla přijít. Ale u mě byl opak pravdou. Jen jsem vešla do ordinace, už jsem se pídila po tom, jestli dostanu analgosedaci. Sesta se na mě celkem vyděšeně podívala, protože jsem to na ni vyhrnula, ale uklidnila mě, že dostanu včeličku na uklidnění, což ale mimochodem analgosedace není, takže žádný stav, po kterém byste si nic nepamatovali, ale pouze stav mírné opilosti :). V podstatě jsem se přes celý zákrok jen nestačila divit. Svléknout, hupsnout na lehátko, nastavit ručku, motačka a jde se na to. Jelikož jsou, jak pan doktor, tak sestřičky přímo mírumilovní, nezbylo mi nic jiného, než se opravdu uklidnit. Lehla jsem si na levý bok a už to bylo, během cca 7 minut bylo hotovo. Nebudu lhát, občas to bolelo, ale spíš jako, když máte zácpu a uvnitř vás to prostě tlačí a píchá vás v boku. Sestřička vedle mě ochotně seděla a neustále mi mačkala břicho, takže bolest okamžitě ustoupila a s panem dr. mě pořád uklidňovali. Na pár minut jsem se jukla na své, podle pana doktora, krásné mladé střevo :) a bylo hotovo. Byla jsem z toho celá vyjukaná, že jsem jen sestře kývla, že ještě chvíli poležím, 'hupsla' jsem na zem, zažertovala s doktorem a další sestrou, sebrala papír a vypadla. Byla jsem v takové euforii, že se mi odtamtud doslova ani nechtělo a klidně bych na to šla znovu. Opravdu se nemáte čeho bát, ale vím, že některé to prostě bolí a zrovna těm držím pěstičky, ať je to jenom lepší :) Jinak k přípravě, jelikož jsem dostala jen papírek na den před a den v, nevěděla jsem nic o tom, že by se nemělo dva dny před lehčí strava a já se vesele ládovala v 7h večer celozrnou houskou. Dostala jsem většinou nenáviděný Fortrans. Měla jsem začít s přípravou mezi 16-18, ale neměla jsem doma nic, co by dopomohlo chuti, takže po koupení jahodového džusu jsem začala asi až kolem půl 7 a nebyl to moc chytrý nápad. Protože ze záchodu jsem odcházela až o půl 1 v noci a ještě ráno jsem lítala. Nejdřív jsem si první litr rozpustila v litru jahodového džusu, ale bylo to spíš jako tuhá polívka, pak jsem si druhý litr zředila 500ml voda, 500ml džus, podstatně lepší. Ale až do rána ze mě tekl místo vody onen červený džus. Takže ne moc dobrý nápad, příště se vyvaruji. Mimochodem, byla jsem u dr. Dvorníka v Jihlavě, soukr. ordinace Doradus. A i přesto, že je mi 18 jsem neplatila ani poplatek, ani injekci a personál je prostě úžasný. Nelze nic vytknout :)
Přidat nový komentář