Zdravím,
já jsem byla na kolono v České lípě, musím říct, že tam na mě byly moc hodní a kvůli mému strachu z tohoto vyšetření mi domluvili i anestesii. Nejhorší bylo tři dny pít síran hořečnatý a nejíst. Je fakt, že když jsem síran pila, tak jsem ani neměla potřebu něco jíst, zkazilo mi to chuť na cokoliv asi na sto let dopředu. =D No kolikrát jsem u toho driáku brečela jak to bylo nechutné a zapíjela jsem to vymačkaným citrónem, aby tu chuť alespoň trochu přebil. Po každém loku síranu - panáka citronu. :) Pila jsem sice "jen" litr, ale i tak to bylo brutální, někdo musí pít dokonce 4 litry den předem, to už bych vůbec nedala....No takže jsem tři dny nejedla a pila jen čaj, citron a SÍRAN. Nevím proč ale celé tři dny jsem vůbec nemohla spát a to jsem opravdu velký spáč, že naspím těch 14-15 hodin denně. Při té dietě jsem naspala sotva tři hodinky a víc to nešlo.
Když jsem přijela k nemocnici kde mají schody nahoru a které normálně vyšlápnu jako nic (je mi 19), tak jsem je vyšla a hned se mi zamotala hlava a nemohla jsem popadnout dech. Musela jsem se na pár minut zastavit a rozdýchávat to, no a po schodech následoval kopec k nemocnici, kde nás předeběhl pán s cigaretou. Jen jsem ten smrad z cigarety ucítila, zamotala se mi hlava a chtělo se mi zvracet. Tak jsem s mámou utíkala na wc, kde byla fronta! Teď to chtělo spodem i horem.... Nakonec jsem před všemi těmi lidmi "zvracela" do umyvadla...""- nezvracela jsem nic, neměla jsem v sobě ani žaludeční šťávy, ale pořád jsem se dávila a zvedal se mi žaludek, pak mě nějaká paní konečně pustila před ní na wc... Nakonec jsem seděla v čekárně asi půl hodiny, než si mě vzali, vevnitř to mají asi nově, pěkně udělané, žádné staré vybavení, tak jsem alespoň měla pocit, že jsem v rukou lidí, kteří mají i to vybavení nějak na úrovni a tak budou i oni. Když jsem přišla na sál- či jak se tomu na kolono říká, tak mě uspali a potom už vím jen to, že jsem se vzbudila zrovna když mi braly vzorky ze střeva, což bylo dost nepříjemné (zkste si představit, že vás někdo štípne zevnitř do střeva), ale i tak mi bylo o 100% líp, než před anestesií, cítila jsem se vyspale, žádné problémy s dechem ani na zvracení i sestry říkali že mám hned lepší barvu a taky jsem se pořád smála. A pak po třech dnech tyranie přišel mňamózní sýr v housce. =D
Takže pro mě byly opravdu nejhorší ty tři dny s pitím síranu, pokud někdo jste také ustrašení jako já, zažádejte si také o anestesii, já bych bez toho už vůbec nešla a myslím, že jak mi bylo špatně tak bych to ani nezvládla. Stačilo mi jak bolelo to odebírání vzorků a být při vědomí celou tu hodinu to bych to vzdala. Musím říct, že obdivuji ti lidi, kteří tam jdou bez anestezie, nebo nějakého oblbováku. Před zákrokem to bylo peklo ale po něm mi bylo vážně dobře, až na to nafouklé břicho plné vzduchu, jak už tu někdo zmínil tak to domu spíš odletíte, než odejdete. =D
Přidat nový komentář