Jsou to právě asi 2 hoďky, co jsem se vrátila z kolonoskopického vyšetření v ambulanci GASTROMEDIC s.r.o. v Pardubicích. Byla jsem na tom stejně, asi jako většina z vás, tedy plná strachu a nejistoty,prostě uzlík nervů. Musím říct, že to nestálo vůbec za ten strach. Jenže já jsem člověk, který se nervuje a je velký posera i když jde k zubaři, při píchání Calciovky do žíly jsem omdlela, apod.Takže ten stres který jsem měla byl pochopitelný, prostě ke mě patří:-) A tentokrát opět zbytečně! Pochopitelně jsem před dnešním vyšetřením pročítala různé diskuze, net prolezla křížem krážem, abych byla v obraze. Některé příspevky mě, ale vážně dost vyděsily! Jiné trochu uklidnily. Co se týká přípravy na vyšetření,které obnáší dietní režim, hladovku a také čistění pomocí přípravku Fortrans, musím říct, že se to dalo zvládnout, až jsem sama byla překvapená, že vypít 4 litry roztoku nebyl až tak velký problém (pomohla jsem si tím, že jsem prášek míchala do citrónové Mattonky).Večer i ráno jsem se cítila skvěle, krásně vyčištěná, jen ty nervy. A taky žízeň, protože musíte úplně nalačno. Měla jsem sebou jako doprovod manžela,objednaná jsem byla na 9:40 a jen jsem přišla do čekárny, ujala se mě milá a usměvavá sestřička.Já byla tak zblbá, že jsem jí původně řekla, že jdu na očkování:-)) obě jsme se zachechtaly a ona zkrátka poznala, že jsem pěkně vystreslá,což jsem jí bez obalu přiznala.Uklidnila mě,že se není opravdu čeho bát, že mě bude držet za ruku, že je pan doktor nesmírně hodný a nic ani neucítím.Pak už to šlo ráz na ráz, převléknout do gatí s dírou vzadu, podepsat papír a hupsnout na lehátko.Pak přišel pan doktor Roman Bok,moc milý člověk a sympaťák, dostala jsem premedikaci (Domicum, Fentanyl a ještě něco). Za chvíli se mi trochu motala šiška, lehla jsem na levý bok a šlo se na věc.Je pravda, že mám ze samotného vyšetření trošku okno (cítila jsem se jako při alkoholovém dýchánku), jen matně si pamatuju, že jsem viděla cosi na obrazovce, že jsem cítila párkrát větší bolest, ale jakmile mě sestřička promasírovala břicho,bylo po bolesti.Mohlo vše trvat tak 10-15 minut, déle ne.Pak jsem šla na vedlejší pokoj,kde jsem si chvilku odpočinula (ani fakt nebylo po čem), ustrojila se a šla za doktorem,který mi řekl, že mám naprosto zdravé střevo,jen ho mám delší a klikatější,což u mě způsobuje problém s trávením a vyprazdňováním.Potvrdil hemeroidy,které už budu řešit se svým chirurgem.Takže žádné polypy, ani žádný nádor,opravdu jsem šťastná:-)A musím říct, že to první vyšetření u chirurga-proktologa bylo mnohem horší než toto dnešní.
Teď 3 hodiny po vyšetření se cítím dobře,jen mírný tlak v břiše,trošku nadmutá,ale to už je prkotina.
Takže moji milí, všem kteří se bojí, držím pěsti,aby vše zvládli,opravdu to nic není. I když souhlasím s mnohými tady, že asi i záleží na přístupu personálu i prostředí. Já měla to štěstí, že jsem byla v rukou moc šikovných a milých profíků:-)
Přidat nový komentář