Jsem strasne rada, ze jsem nahodou nasla tuhle diskusi. Vsem nam bojovnikum preju hodne sil, jsem na Cipralexu 1. tyden (1/2 5mg zatim) a je to hruza. Dnes prvne cela tabl. 5 mg, tak uvidim. Jsou to moje jiz druhe AD, kdysi jsem po tragedii v rodine byla 5 let na Argofanu, coz mi hodne pomohlo. Ted po 2 letech stresu z prace stavy uzkosti, pak panika, ktera mne prvne prepadla v letadle - nepreju nikomu ten pocit, jak tu bylo receno, kdo nezazil, nevi. Sileny, nevedela jsem, co to je, letusky mi rekly, ze nesmim ani nikoho pozadat, zda nejakej prasek nema..Myslela jsem, ze umru, 2 hodiny hruzy.
Sla jsem pak rovnou na psychiatr. pohotovost, kde mi neco pichli, dali diazepam a bohuzel tak silnou davku Argof., ze jsem tam druhy den rano skoncila znovu a tentokrat mi bylo tak zle, ze jsem se nechala dobrovolne hospitalizovat na psychiatrii. Po nastoleni opet "moji davky" Argo+Rivotril 0,5 se mi po tydnu udelalo lip, sla jsem domu a vse vypadalo jako kdysi. Takze jsem chtela byt za hrdinu, ze to zvladnu, jako kdysi depresi, a vsechno po 2 mesicich postupne vysadila. Ja vubec netusila, co je panika za mrchu, brala jsem to jako nejakou docasnou reakci na stres nebo tak neco. Parada, prvni tyden uzasna euforie, jak jsem dobra, jak jsem to dala. Pak prisly opet uzkosti, panika,breceni..Zkusila jsem tedy trezalku.Napred caje, pak kapsle. Napred jednu rano, kdyz se uzkosti dostavily, pak i vecer. Po 2 mesicich se dostavila insomnia, tras, uzkosti, panika jeste vetsi, nez predtim, trasla jsem se tak, ze jsem nebyla schopna ani vytocit cislo na mobilu, srdce mi busilo.. Proto bacha, ani trezalka samotna(k AD se samozrejme nesmi) neni pro kazdyho, krom toho, vsude se to neuvadi, ze i trezalka ma vedlejsi ucinky, coz je prave insomnia a take glaukom! Nedam na bylinky dopustit, mockrat mi pomohly, ale na paniku se jinak nez lekama a psychiatrem neda. Je to beh na dlouho, ale pokud se chci zase vratit do normalniho zivota, musim. A tak nam vsem drzim palce. Pokud stejne jako me, by nekomu pomohlo si obcas napsat a vymenit zkusenosti s tim, s cim se pereme, napiste. Vedet, ze v tom nelitam sam, moc pomuze. ciprapan zavinac seznam cz. Drzte se a vydrzte!! A hlavne zadny experimenty bez doktoru!
Přidat nový komentář