Nechapu, jak se do skupiny o Cipralexu ci jineho leku muze dostat clovek, ktery ho nikdy nezkusil. Je to jako mluvit o Ferrari, ve kterem nikdy nejel. Vsechny odborne rady typu zkuste zmenit zivotni styl, jezde zdrave, zkuste bylinky atd... tak vam predem rikam, ze jsem zkusil od vsech doplnku stravy na uzkosti, bylin, zensenu, 3 typu psychoterapii, akupunktury, peptidu... zkusil snad vse a nic z toho nenahradi Cipralex. Zminovane vedlejsi ucinky v letaku ma kazdy lek od ibuprofenu, antibiotik... Kazdy lek ma zpravidla jeden ci dva vedlejsi ucinky. U cipralexu sexualni dysfunkce a max. sucho v ustech. To ze nekdo po nem pribere je vec dotycneho cloveka, nikdo netloustne ze vzduchu ci vesmirne prány. Nazory typu snizuje to IQ, budete zombie... IQ jsem si meril v 18ti letech odborne v Mensa CR s vysledkem 148 z moznych 160. Nyni po 15 letech jsem si nasel test na internetu a doufam si tvrdit, ze vysledek by byl stejny. Cili snizovani IQ je naprosty nesmysl. Az mi nekdo tady z tech chytrych lidi, kteri odsuzuji cipralex napise jinou stejne ucinnou alternativu, budu rad, avsak komentare typz nejezte to, je to svinstvo jsou absolutne bez kontentu. Jednou jsem cipralex vysadil na dva roky, bez problému. Budu se chtit zabit s cipralexem? Pravdepodobnejsi je bez nej. Zaverem pro lidi, kteri ho jeste nebrali a boji se vzit prvni prasek, po tom co se tady doctou od ostatnich. Pokud vam nekdo predepsal tento lek, vedel proc a berte ho. Horsi stavy at uz uzkosti ci deprese s nim mit nebudete, ba naopak s vysokou pravděpodobností vam pomuze, klidne i vyleci v casove ose par mesicu ci let. Z vedlejsich ucinku se pripravte na sexualni dysfunkce a sucho v ustech, ktereho byste si stejne nevsimli bez cteni techto radku. Jine vedlejsi ucinky lek nema. Kdyby si nekdo z vas precetl nove studie sledovani mozkovych tkani, docetl by se, ze cipralex pusobi nejen na psychiku cloveka, dokonce v case napravuje zmeny na mozkove hmote, kterou tam dusevni nemoc bez lecby zanechala. Osobni doporuceni 15 mg brat na noc pokud mozno ve stejny cas plus minus hodina. Davkovani ma ale kazdy jiny, potreba vyzkouset. Posledni rada na zaver? Necist komentare lidi, kteri nikdy nemeli podobny problem a nikdy nezkusili. Zivot ma mozna trosku min emoci na cipralexu, ale drtivou vetsinu negativnich to odstrani. Pozitivni mozna take nejake, avsak clovek ma po x letech opet jasnou mysl, je klidnejsi a ma moznost udelat velke zmeny v jeho zivote a pripravit se na zivot ze AD. A kdyz to nepude bez nich? Tak je clovek bude jist porad, lide taky berou prasky na tlak cely zivot. A jestli se v budoucnu prijde nato, ze nam po nich naroste treti hlava a dalsi noha? Tak aspon farmateuticke firmy muzou zacit zkoumat jak to opravit :-) dnesni doba nenabizi jine reseni, musime dekovat zato, co mame k dispozici. Jenom pri pomysleni, ze to bere 5% populace, tak to jsou stovky milionu lidi a to uz by se narostly dalsi hlavy, nohy, oci, zmeny v mozkove tkani davno projevili a konspiracni teorie, ze to tutlaji si prosim ponechte od cesty. Prirodomilci a bylinkari dejte jine reseni vyzkousene na sobe a muzeme diskutovat dale, ale lide, co sem chodi, chteji pomoci od utrpeni a to jim neberte - nejsou to pravdy co pisete.
Přidat nový komentář