Ahoj, já mám dotaz na než.účinek, nad kterým si tu posteskl kde kdo, ale odpovědi se tu moc nedostává... Já užívám Cipralex 10mg (předtím obdobný preparát seropram) přes 6 let. Snáším ho jinak dobře a z těch hrozných stavů mě spolehlivě dostal, ale jediný nežadoucí účinek je právě ten sexuální - snižuje mi hlavně libido a taky orgasmus je slabší, erekce ok. Párkrát jsem ho na škole zkoušel vysadit a sex. touha byla pak nebe a dudy, ale jakmile se do pár dní vrátily stavy úzkosti a deprese hned jsem ho nasadil zpátky abych moh´ve škole fungovat (učení, zkoušky, dojíždění,...). Je mi 27 let, tak je pro mě docela milostný život prioritou, trvalý vztah jsem však ( i díky tomuhle) nikdy ještě neměl a co jsem se začal léčit, tak se tomu i dost vyhýbám, i když "zapářit" sem tam zajdu... Teď už jsem přes rok v zaměstnání, vše co se týče depresí a úzkosti ok, ale s tím libidem bych chtěl něco udělat...
Neznáte proto někdo nějaké spolehlivé afrodisiakum, nějaký "protijed" proti tomuto ? ? ? Nějakou takovou "viagru", která ale nepůsobí na erekci ale na libido a sex.touhu samotnou ???
Možná bych se mohl pokusit Cipralex vysadit - někdo tu psal, že nástup i odvykání trvá až 30 dní, tak bych to moh´ zkusit přetrpět i s šílenou úzkostí, ale nejsem si moc výsledkem jistý... ...jestli má člověk nedostatek serotoninu, tak se to vysazením léků na podporu využití serotoninu nevyřeší... ...cukrovkář se přeci také nevyléčí tím, že si přestane píchat inzulin?
Máte někdo nějakou radu, nebo nevíte, zda má přijít na trh nějaký novější preparát na "serotoninovém" principu, který bude zbaven těchto než.účinků?
....nebo se holt mám připravit na to, že případná budoucí partnerka bude mít bokem i nějakého milence, protože sexu si z mé iniciativy moc neužije? ...je to pro mě samozřejmě mučivá představa, ale žít až do smrti úplně sám asi nechci...
Kdo máte podobné zkušenosti a nějak jste to překonali, prosím napište . Děkuji moc.
Přidat nový komentář