Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
Já jsem asi dva a půl týdne po trhání obou osmiček na levé straně, tak se taky ráda podělím o zkušenost. Musím říct, že pro mě byla nejhorší bolest to opíchání před zákrokem - dostala jsem asi 5 injekcí na různá místa a to jsem se musela hodně držet. Samotný zákrok, no nedá se říct že by to vůbec nebolelo - dolní osma byla horší, byla vylezlá jen kousek, takže se řezala dáseň a pan doktor ji musel rozmlátit různými nástroji. Když zajížděl vrtačkou přímo dovnitř toho zubu, tak jsem to docela cítila i přes ty všechny injekce. Mně osobně nebylo vůbec příjemné, když zub praskal a rozbíjel se. Horní osmička šla ven poměrně rychle. Navíc při tom zákroku, jak se do mě doktor opíral, jsem myslela že mi rozdrtí i ostatní zuby a roztrhne pusu :D Horní teda byla úplně schovaná, takže zas rozříznutí dásně. Měla jsem stehy nahoře a dole a po pár dnech jsem zjistila, že mám stehy i v tváři, asi se opravdu natrhla :-O Bohužel mi taky nikdo neřekl, že si nemám lehat. Přišla jsem domů a lehla na bok na gauč a za chvíli mi začala téct krev Z NOSU. To mě docela vyděsilo, pak mi občas tekla ještě další dva dny, včetně toho, že sem tam mi začaly rány hodně krvácet - ne že bych plivala jen krvavé sliny, ale prostě jsem plivala hodně hodně krve. To všechno ustalo tak po třech dnech, kdy se to usadilo a začalo se hojit. Oteklá tvář samozřejmě byla, a ne málo, asi po pěti dnech se mi navíc udělala lehčí modřina. O jídle ani nemluvím, kousat, i když třeba měkké věci a jen na druhé straně, dost bolelo, takže jsem raději byla na jogurtech a kašičkách. Jinak ještě bylo celkem vtipné, jak je v tom těle všechno propojené - když jsem smrkala, nadouvala se mi levá tvář, protože do ní šel nejspíš tou dírou po zubu vzduch z nosu :D Naštestí už je to po těch dvou týdnech v pořádku :)) Jinak teda ještě pořád nemůžu otevřít pusu úplně naplno :( A tak nějak mi chybí vzadu v dásni ta opora těch osmiček, pořád se tam bojím kousat. Jinak měla jsem antibiotika a občas si vzala Ibalgin, když mě od těch zubů bolela hlava nebo mě píchalo v uchu, ale nebyla to až taková hrůza, když člověk prostě nekousal. Čištění zubů první týden horor :) Ale čistit se musí, i ty rány měkkým kartáčkem, aby se do nich nedostal zánět. Závěr je ten, že na pravou stranu mě asi nikdo jen tak nedostane :D
Přidat nový komentář