Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Po trhání osmiček

Po vytrhnutí osmičky mi zubař vyndal stehy a řekl, že mi to nesrostlo optimálně. Nevěnovala jsem tomu pozornost, ale teď-asi 3 týdny po-mě díra po zubu začala bolet a rána se mi začala otevírat. K zubaři už jít nechci-nebyl to nejlepší zážitek, tak se chci jen zeptat, jestli se to někomu z vás taky nestalo. Děkuju!

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
nika

Jsem taky po vytažení pravé osmičky dole, injekce mě bolela víc ež ten zákrok, hnus byl když mi nastřihával dáseň, jak to křupalo-no humus největší! Pak jen takový tupý tlak, dělali mi to v 6 věčer, a ted jsou 2 ráno, bolest je to velika ale mam v sobě jen první ibalgin, bolí mě to až v krku neboli mandle a pusu také nemůžu otevřit, Do toho jsem chytla ještě akutní zánět močových cest tak ted jen čekat na ráno ať mužu k obvoďačce- jinak všem přeji krásně sny :) :(

Petra

Dobrý den jsem po trhání též 8-ček , již druhý den jsem nemohla pít ani jíst do teď nemůžu otevřít pořádně pusu ,jsem po zákroku 7 dní ,včera sem byla u doktorky ta mi napsala léky ,pomohlo to je to o hodně lepší tak co nejdřív zajít a říct .

boco
5x

Zdravím, ve čtvrtek jdu trhat osmičky v pravo nahoře i dole. No a jak to tady čtu, tak bych se jen chtěl zeptat, jestli někodo nevíte kde se prodává ibalgin po katrónech :-), Hned vedle baráku máne zimní stadión, takže ledu budu mít dost.... Jestli máte někdo doubrou radu jak se na zákrok připravit, tak dejte vědět. PS: Že je nejlepší slivovice, tak to už vím....

Petra
6x

Ahoj v úterý jsem byla na trhání osmičky vlevo dole. Kořeny jsem měla zarostlé v kosti a ještě k tomu začínající zánět. Pan doktor mi to umrtvil a začal trhat, vůbec to nešlo vytrhnout, zjistil, že mám kořeny každý na jinou stranu. Pořád to nešlo, musel vzít páčidlo, kterým to teda po delší době vypáčil.Panu doktorovi děkuji, že to tak zvládl, byl prostě super! Ještě si u toho zpíval. Mám sice natrženou pusu, čtyři stehy a antibiotika,ale mám to za sebou. Druhý den jsem šla do práce, ale museli mě odvézt domů,měla jsem teplotu a bolestí jsem nemohla vydržet. Dopuji se práškama a polehávám. Bolí mě i mandle, mám jít ještě na dvě osmičky, ale přemýšlím o tom. Ale jak píše Renata, zvládli jsme to my zvládnete to i vy, ale je to peklíčko.

DeadlyAngel
22x

Zdravím, dnes je to již čtvrtý den po extrakci pravé dolní osmičky. Otok částečně ustupuje, bolest je taky již mírnější, ale k večeru se vždycy stupňuje. Druhý den cítím v ústech mírnou pachuť, není nijak příliš výrazná a teploty nemám. Zub stále leduji a vyplachuji ústní vodou.. Je to běžné nebo to může značit začínající zánět? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Předem moc děkuji

Věra
11x

Ahoj všem,minulý pátek mojí dceři trhali dolní osmičku,bála jsem víc než ona,bylo jí špatně jen z injekce a jinak zákrok úplně v pohodě.Žadné krvácení a bez prášků na bolest,za 4hodiny normálně jedla.Já sama ve čtvrtek po vyndání horní osmičky,hrozně jsem se bála,protože jsem četla všechny hrozivé příspěvky ale také pohoda.Lidičkové neděste se,chceme váas uklidnit;-)nic to není.

K
5x

Vcera v poledne mi vytrhli dolni osmicku (zacala rust a nemohla se vejit, takze jsem trpela asi 3 tydny, driv doktor nemohl). Rentgen ukazal, ze je to nastesti moje jedina osmicka. Trhani bylo v pohoe, jen me musel pripichnout, protoze jsem tam mela zanet a ten se pry spatne umrtvuje. Zub vytahl, jen koren se mu ulomil, ten pak vytahl dratkem. Mam nejmin 4 stehy, antibiotika. Nastesti nemusel nic sekat a odvrtavat. Odrizl mi pak tkan zasazenou zanetem a domu jsem normalne odjela MHD (autobusem a vlakem). A rikala jsem si jaka je to pohoda. Jenze vecer prisla bolest - cely celistni kloub me boli, tvar mi otekla a je to fakt dost bolest. Dneska se to moc nelepsi a zitra jsem chtela jet na hory. Nevite, jak rychle ta bolest ustoupi. Je druha noc uz lepsi?

Simik

Těžko říct u každého je to individuální. Bez ostychu si vem něco na bolest a chlaď ledem. Teď se tak dívám, že moje odpověď už asi nebude aktuální:) Už nic nebolí?:)

Simik
7x

Já jsem byla trhat neprořezané osmičky na stomachirurgii v Ostravě-Porubě, pod celkovou anestezií a s hospitalizací. V úterý mě hospitalizovali a ve středu jsem podstoupila operaci. Z kosti mi vysekávali všechny čtyři. Po probuzení mě to nijak zvlášť nebolelo, druhý den po operaci mi natekly tváře, třetí den naskákaly modřiny a čtvrtý den se mi udělal monokl. Hned po operaci jsem dostala antibiotika a prášky na bolest, projistotu si mě nechali ještě přes víkend a vpondělí jsem šla domů již odteklá, modřiny téměř vymizelé, jen pod tím okem byla trochu vidět. Můj zákrok proběhl úplně bez komplikací, každý člověk prý na to reaguje jinak (to naštve no:) jeden kluk byl na tu samou operaci v den co já a vypadal jako by nic nepodstoupil:)) Ale i přes vše barvy co jsem vystřídala, tak ta bolest nebyla vůbec velká. Za týden ve středu na kontrole mi vyndali stehy a doporučili jíst B KOMPLEX a výplachy heřmánkem. Když pominu stravu, která je v nemocnici i tak né moc dobrá, natož když vám celé jídlo mixují do jedné mističky a vy nemáte ponětí co jíte, musím stomachirurgii v Porubě pochválit. Většina doktorů se kterými jsem se setkala byla příjemná, sestřičky byli taky super.

Ivik
2x

Ahoj, Já jsem včera měla jít na trhání osmičky v levo dole, jenže se mi udělalo po injekci (což je u mě normální) tak špatně, že mi pán doktor doporučil FN v Ostravě Porubě na celkovou anestezii.Chci se jen zeptat, jak dlouho jsi čekala na termín operace? A bylo ti špatně po anestezii?

Simik
5x

Na termín jsem čekala asi čtyři měsíce. Mě po narkóze nebylo špatně (taky jsem se bála, šla jsem na operaci poprvé), jen večer se mi udělalo trochu zle od žaludku, doktoři říkali, že je to krev, která do žaludku nateče po operaci a někomu to nevadí a uněkoho musí ven. Asi dvakrát mě natáhlo a vylezla ze mě krev a potom mi okamžitě bylo dobře. Neboj pokud by ti bylo špatně z narkózy, tak ti dají injekce a když ani to nezabere dostaneš transfuzi. Ničeho se neboj a ať ti to dobře dopadne! P.S. Nevím jak to máš když jdeš jen na jeden zub, ale pokud v té nemocnici pár dnů zůstaneš, chce to hodně návštěv se spoustou dobrého jídla, u nich se jíst nedá.

Zdenka
11x

Cca před 3 hodinami mně navždy opustila má osmička vpravo dole :) Byla už dříve plombovaná a poté co plomba vypadla nezbylo už ze samotného zubu příliš. Nežli plnit, lépe ji bude venku, říkala paní zubařka při pohledu na rentgen. Poslechla jsem a po lokalnim umrtvení a asi 10 min dloubání, viklání a tahání byla venku. Bolest byla taková tupější, takže se to dalo, ani sem nepipla. Zbyl tam kousíneček kořene a ten teda ven nešel, takže tam asi zůstane a zaroste si dle libosti. Teď v otvoru dren či co a zitra tam zase po ránu skáknu na revizi. Jsem bez stehů, ďůra jak do ..., koutky načervenalé a citlivé, bolest "pantů" a hlavy jsem právě odvrátila "růžovou pilulí 400" a na levé straně dožvýkala křupavoučkou kaiserku se sýrem. Takže zatím dobrýýý, uvidíme zítra :)

Michala

Byla jsem před rokem a čtvrt na trhání zubu a paní zubařka měla problém vůbec ten zub dostat ven,nakonec se jí to po dlouhé době povedlo ale nechala mě tam kořeny,které za určitý čas začaly bolet tak že nakonec mi je musely stejně vytáhnout.

mona
7x

Ahojky. Dnes jsem 4.den po trhání horní pravé a dolní levé osmičky. Přestože jsem byla hrozně vyděšená a přesvědená o analgosedaci, velmi milá sestřička mě přesvědčila o opaku. Horní byla si za 15 sec venku, tak spodní byla zkažená rostla vodorovně a byla ještě v kosti. S tou jsme se všichni natrápili)jelikož nezabírala ani čtvrtá injekce a další už mi byla odepřena. Ale i na to jaký jsem strašpytel vůbec nic hrozného to není. Nejhorší je přemíra informací a zkušeností, které jsem přečetla na internetu a byla tak vystrašená, že jsem si to chtěla na poslední chvíi rozmyslet. Ve spodní části tři stehy. Od třetího dne pořád bolest a hlavně krvácení neustávalo. Dnes jsem zašla za panem zubařem a bylo mi sděleno, že krvácení a opravdu sice mírné opuchnutí pusy je v důsledku už docela velkého zánětu. Bolestivé a velmi citlivé místo bylo zbaveno trocha hnisu( silně nepříjemné a velmi bolestivé) a doporučení bylo přestat ledovat ve velkém množství. Po čtyřech hodinách po požití antibiotik a dalšího Ibalginu (přestala jsem ledovat úplně) pusu nateklá už není a bolest necítím. Všem držím palečky a upřímně zákrok opravdu není hrozný a ten zbytek záleží na hodně faktorech :-) v zimě jdu na zbylé dvě

Macek
4x

Ahoj včera jsem byl trhat osmičku (ůterý)

Macek
3x

Ahoj včera jsem byl trhat osmičku (ůterý) a dneska mě to celkem bolí ale to se dá vydřžet horší je že mám nateklou pusu jako kdybych snědl tenisovej mííček :DAsi to chce čas je to čerstvý snad ....

Pet
5x

Ahojky lidi, já byl dnes na trhání na stomatologické klinice u Sv. Anny osmičky vpravo dole a moc příjemný to nebylo...Zákrok trval asi hodinu a mladý pan doktor mi musel píchnout tři ampule lokální anestézie(obvykle se dává jedna)...Kořen zubu mu nešel přes veškeré úsilí vytáhnout, tak zavolal na pomoc zkušeného primáře této kliniky a ten mi jí hned vytáhnul. Nic moc příjemného jak píšu-dva stehy...po sedmi hodinách flušu ještě krev, pusu jak tenisák, beru Valetol, protože mi bolí "pant" a mandle a samozřejmě leduju... Jen se modlím abych do toho nedostal zánět.

Pet
6x

Mám třetí den po trhání 8 vpravo dole(viz příspěvek nahoře) a otok ustupuje, prášky proti bolesti beru jen na noc a pořád radši chladím tvář. Jediné co mě štve, že můžu zatím otevřít pusu jen na jeden prst, ale to je docela obvyklá věc po trhání spodních osmiček. Prý pomáhají nějaké cviky...Takže ještě 3 osmičky a mám klid.:-)))...a zase určitě navštívím stomatologiskou kliniku u Sv. Anny.:-)

Lucie
3x

čauko můžu se zeptat konkrétně u Sv. Anny u koho to bylo? taky se tam chystám na 2 zaráz tak se každá rada hodí :) Děkuji

David
4x

Ahoj. Měl jsem jít na standartní trhání osmičky a nakonec se z toho vyklubalo řezání dvou...ufff No, přesně jsem se bál, že budu minimálně týden mimo pracovní proces, ale na doporučení z okolí jsem hned po zákroku nasadil Wobenzym (dost vysoké dávky, myslím, že 3x8) a věř nebo ne, druhý den jsem šel do práce. Bez otoku. Nechci takhle dělat reklamu, ale vím, jak to každýho trápí a Wobenzym je zaručený. I když něo stojí.

Dagi
4x

Někdy po Novém roce jsem se strašně divila dceři,která podstoupila na stomatol.klinice trhání tří osmiček v celkové narkoze.Dnes se jí hluboce omlouvám.V neděli mě rozbolely vpravo dole zuby,nedovedla jsem odhadnout ,který to je - sedmička?šestka?.V pondělí ráno rozhodla p.doktorka že je to osmička a že musí ven.Asi viděla moji paniku,protože mě neustále ujišťovala,že to bude hned a že nebudu nic cítit.Bylo to po 3 hod. a cítila jsem (a cítím) to dokonale.Použila snad všechny nástroje v ordinaci a dlabala,řezala,sekala,štípa la,no masakr.Mezitím 4x RTG a jednou konzultace kolegy od vedle.Tem prohlásil,že i když to na snímku není patrné,jde o spojení dvou kořen" v jeden a ten je prorostlý do kosti a nezbývá,než se k němu nějak prodolovat. A tak se dál dolovalo stídavě vrtačkou a různými jinými nástroji až bylo dobojováno.Do rány mi p.doktorka nasypala prášek(snad Tramadent nebo tak nějak) a že si mám sem tam ledový obklad a v případě nutnosti vzít 1 !!!!!!! Ibalgin.O nějakém výplachu nebo antibiotikách žádná řeč.Takže já teď leduju jak o závod a Ibalginy jím jak lentilky,když přestanu,příjde bolest od mandlí až do krku.Nevím,co bude dál,jedno ale vím jistě ,zbývající osmy jedině v celkové narkoze- i když je mi po ní vždycky hodně blbě- hůř než je mi teď ,určitě nebude .

Ulicnice
8x

Z vlastní zkušenosti a po přečtení studie doporučuju všem při trhání osmiček (nejen) wobenzym a spol., prostě enzymoterapii, která předchází zánětu a zabraňuje otokům...Já dnes 6 den po komplikovaném vyndání spodní osmičky a horní (ta v pohodě), bohužel jsem začala brát wobenzym až po zákroku (měla jsem ho doma po jiné operaci, tak mě to napadlo), takže druhý den otok strašný, ale hned 3. to šlo zázračně pryč. Pak jsem si našla na netu studii, která doporučuje užívat již tři dny před zákrokem a otoky prý žádné. http://www.z drava-ro dina.cz/med/med299/med299_43.h tml

Qack
3x

Jj, určitě dá se tím předejít hodně komplikacím, nechápu proč se o tom tak málo mluví a doktoři to snad i zapíraj (snad né z nevědomosti :D )

Lada
2x

Ahoj, četla jsem výsledky studie na internetu. Tvrdí tam, že když pacienti užívali 3x5 deně tablet Wobenzmu dva dny před zákrokem, nic v den zákroku (Wobenzym částečně ředí krev, takže by to nepodporovalo vznik sraženiny), a pak 3x10 od druhého dne po zákroku, měl by být otok menší a doba hojení v průměru o tři dny kratší. Zkouším to. Jsem třetí den po vytržení dolního pravého zubu moudrosti, otok se mi spíš zvětšuje, ale není to nic dramatického a od druhého dne už mě nic nebolí. Cena takové "samoléčby" na týden ale není nejmenší - zhruba 900 korun. Jinak co se léků týče, kamarádka, co studuje stomatologii, mi doporučila Aulin. Brala jsem ho první den po zákroku a necítila jsem vůbec nic. Držím palce všem, co to čeká!

Iv
4x

Ahoj, já jsem si nechala vyrvat všechny osmičky v analgosedaci a byla to fakt pohoda. Jasně, první den nic moc, člověk je unavený a začíná pomalu ale jistě otýkat, ale nic nebolelo. Takže až na tu oteklou tvář, která splaskla za tři dny to bylo v pohodě a 5. den jsem ani nevěděla, že mi něco dělali. Kousat jsem mohla už třetí den, takže se toho vůbec nebojte ;o)

Petra

Zdravím, vůbec nechápu... Byla jsem na vytrhnutí všech 4 osmiček pod celkovou narkozou. Ve čtvrtek zákrok provedli - je úterý následujícího týdne otok mám stále (vypadám jak sysel) :) díry a dásně me nebolí, ale jako otevřít pusu a něco sníst, kromě přesnídávek je obrovský problém. TAk mi řekněte jak je možný že 3 po zákroku pohoda?? :/

Lukáš
1x

Je to vysoce individuální a záleží, jak silné tělo je a jak se s tím vyrovná

Walter

Je to jak u koho ja byl v lokalni anestezii na vsech 4 naraz a taky rychta otok porad uz zacinam trochu mluvit a uz muzu i snist aspon presnidavku je to vzdycky o tom kdo jak reaguje na zakrok a taky kdo jak ma zoubky rostle....

Kačule
7x

pro všechny, kteří se děsí dopředu mám radu.Nečtěte hororové příspěvky na netu, taky sem to udělala a byla sem vyvalená jak houpací kůň,měla jsem stres a průjem a nakonec... pohoda.Byla jsem v sobotu v 11 tudíž je to dva dny, zákrok nepříjemný (kvůli zvukům) jinak bolest necítíte, měla jsem retinovanou osmičku v dásni, frezovali, sekali, vrtali a šili a večer jsem měla polévku a jeden ibalgin.Od té doby docela v pohodě, trochu bolí při otvírání pusa,ale rána sema ne, mám samovstřebávací stehy ve středu jdu na kontrolu, tak snad to bude v pohodě.Měla jsem před tím antibiotika na zánět, a týden Wobenzym 3x5 tablet.Takže se nebojte, jo a ve Stomatologickém centru Jarov skvělý přístup všech, klobouk dolů

Lada

Dobrý den. Už asi 14 dni mě bolí okolí levé osmičky dole. Částečně je venku, takže ta boles je způsobena dalším jejím prorůstáním?

Pepa
3x

Ahoj všem :) Já byl ve čtvrtek na extrakci dolní nevyrostlé osmičky a bylo to v pohodě. Dali mi injekci, který jsem se bál, ale necítil jsem jí a zákrok taky ne. Měl jsem nateklou tvář a teď třetí den po trochu ještě taky. Otevřít pusu můžu tak na dva prsty...a za měsíc mě čeká druhej :) tak hurá do toho.

Kamila
5x

Ahoj, před tydnem jsem byla na odstranění všech 4 osmiček, z toho tri mi tři rostly kolmo do zubu a nebyly prořezané. Takzen uzasne. Kvuli hrůze z jakehokoliv vrtání (na vsechno si nechávám dát injekci) jsem se rozhodla tento zákrok podstoupit v tzv. analgosedaci ( něco jako poloviční narkoza). Ze zákroku si nic nepamatuji. Dnes po tydnu jsem byla na vydání stehů, A to mi prislo z celeho zakroku nejvíce neprijemne. Cely tyden jsem brala prubezně brufeny a dalo se to zvládnout. Takzen vsem, kteří se bojí tak doporučuji analgosedaci ( sice se platí, ale podle me je to k nezaplacení :)).

Luciana
3x

Cau vsichni, v prosinci mi trhali levou spodni osmicku,byl to porod.Tomu, kdo trpi nizsim tlakem radim se pred zakrkem opravdu dobre nasnidat a dat si kafe,abyste neodpadli na operacnim sale jako ja:o)) Bolely hlavne ty injekce,pak jem to mela natekly asi 4dny,mela jsem antibiotika, po týdnu mi vytahovaly stehy a v pohode,Toto pondeli mi trhali druhou spodni osmicku,zakrok probihal bez problemu,ale tvar mi vcera otekla vic nez minule.Tentokrat mi doktorka nedala antibiotika,protoze pry zub nemel nalez,ale po vecer mivam trochu zvysenou teplotu a mam pocit,ze mi ze zubu obcas tece asi hnis s krvi,nevim presne, protoze se do pusy nemuzu podivat.Stalo se vam nekomu neco podobneho?leduji jak se da,ale zatim nic,tak snad to bude rano lepsi. Diky a zdravim vsechny z Brna.

Olga
2x

Ješiš, to jsi si měla ale hned po trhání vzít Wobenzym. Měla jsem něco podobné, ale podruhé díky Wobe už ne. Olga

Káťa

Teda to tě hodně lituju, ale taky musím souhlasit s Olgou...brala jsem Wobenzym u obou osmiček a neměla jsem žádné komplikace - hlavně tohle vypadá na pěkný zánět...:( doufám, že jsi to zvládla.

Marek
2x

Zdravim vas! Osmicky jsem uz citil jak rostly. Nijak mi nedelaly neplechu, ale az doposud. V lednu 2010 jsem by nucen si dojit na pohotovost. Dolni na prave casti celisti se zacla pohybovat a rust, tim mi udelala na dasni kapsu, ktere natekla a pak se mi udelal hnisavy cep v ustech, takze jsem se lecil v domeni, ze mam anginu. Pri kazdem polknutim me silene zarezalo. Ale pak po par dnech jsem uz pri jidle zjistil, ze to krk nebude. Nateklo mi to tak, ze i v klidovem stavu jsem bolesti pukal. Sel jsem na pohotovost to vytahnout. Dve injekce oblbovaku a slo se na vec. Drzel jako hrom, ale pak povolil a sel ven. Byl klid, nemusel jsem nic zasivat. Nasadil jsem antibiotika a vse bylo do tydne v poradku. Dneska jsem sel opet k zubari trhat na leve strane, uz jsem z predchozi zkusenosti neotalel a zasel jsem si k zubari. Zub byl z velke casti schovany pod dasni, tak mi dali injekci a narizli to. Tahali a tahali, ale neslo, museli pouzit vrtacku, nebo co to bylo, nebyla to klasicka vtacka, ale vypadalo to hrozne. Kazdopadne jsem zavrel oci a jen poslouchal. Huba mi praskala od svorek a neprijemne vysichani dutiny ustni taky nebyl zrovna prijemny pocit. Po 35min zub povolil a sel ven. Vytahlo se jeste par uvizlych nervu, zbytek korenu a zaclo se sit. Za tyden jdu na stehy vytahnou. Mam par hodin po zakroku a oblbovak opadava a bolest prichazi.

Franta
13x

Chtěl jsem se zeptat jak dlouho nesmím kouřit po zákroku?

Vector

Po zakroku uz nikdy nesmis kourit, jinak si trvale poskodis zdravi. (stejne jako pred zakrokem) Pokud budes kourit mene, nez tri dny po zakroku, muzes si poskodit krevni srazeninu, která ránu uzavírá a to samozřejmě zpusobi boles, krvácení, prodloužení hojeni a sekundarni zanet. Minimalne tyden, lépe dva, nejlépe tri. To přejde i fysicka zavislost na nikotinu.

Dom

Až takhle horký to s tím kouřením opravdu není

iveta
1x

ahoj, v pondělí mi táhli levou osmičku dole sice to bylo šílený,kořeny jsem měla každý zvlášt,a byla cela zlomená,ale mam šikovnou paní zubařku které se to povedlo vytáhnout super.Sice na 2 injekce a i tak to bylo dost nepříjemné.Šité to nemám,sice tvař je oteklá ale jak čtu to ma asi každý.Doporučuji všem první den nevyplachovat nevycucávat sraženinu,prostě nic a poak druhý den vyplachovat odvarem ze šalvěje a kombinovat s odvarem z řepíku. Dnes je středa vyplachuji druhý den,rána se zaceluje a stahuje.Již několikrát jsem to takhle na radu mé lékařky dělala a vždy to krásně stahuje dasen.

David
1x

Tak to mám také za sebou. Zatím levá spodní, částečně prořezaná, pod výplní kaz a destrukce. Zákrok chirurg vyhodnotil mezi středně až těžkým. Odvrtával od kosti, kořeny byly zaháčkovaný a srostlý s kostí, takže hodně vrtání. Trvalo to asi 30 minut i s injekcema. Ránu mám sešitou samovstřebávací nití. Napsal mi AB a prášky na otoky. Na bolest beru Brufen. Hodně bolet mě to má 4 dny. Na to, že budu vypadat jako křeček, mě upozornili. Pro vyplachování doporučili heřmánkový nebo šalvějový odvar a hodně ledovat. První den po zákroku jsem byl na kontrole, cítil jsem se jak při angíně, nemohl jsem polykat a bolelo mně celý tělo, ale bez horečky. Druhý den po zákroku už mě bolí jen ta pusa a hlava. Tvář mám hodně oteklou a bolí to, nemůžu otevřít pusu ani na zubní kartáček a to mám prý od zítřka začít zkoušet cvičit otvírání pusy, aby ta kontrakce povolila. Včera jsem zvládnul jen jogurty a tvarohy, ale už to nemůžu ani vidět. Musel jsem si uvařit vývar a rozmixovat maso. Co bude dál uvidím... Další kontrola mě čeká za 5 dní.

Patrik
1x

Dneska jsem ji byl trhat.. krom menšího tlaku sem vůbec nic necítil ... uplně ok , ani jsem 12 hodin po zákroku a jakoby nic..krom semtam vyplivnutí krve,...zašité to nemám...měl jsem dlouhé kořeny prej .... sám sem na tu velikost hleděl....jinak včera mi začla angína ..takže to jediné mě ted trápí :(

agáta
1x

Mají mi trhat obě 8 . Hrozně se bojím . Chci se zeptat zda to jde i pod narkozou. Jsem z vysočiny a nevím na koho se obrátit . Prosím o radu . Děkuji

Marcus DarkEmO

Jde ale za sedm až osm tisíc, pod celkovou narkozou, mě trhali osmičky před čtyřmy hodinami a není se čeho bát... Věřte mi nebo ne, ale žiju a bolesti jsem dal KO :)

Pitra
3x

pred 11 dny mi vytrhli horni a dolni osmicku. Horni je v pohode, ale po dolni me porad boli ta rana..uz jsem tam byla 2x na vyplach a dali mi tam dren,ale jakmile dren vyndam zacne me to zase bolet..neni to bolest ze bych se svijela, ale beru stale prasky proti bolesti.. je to normalni ze to boli takhle dlouho..??

Katka
7x

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kdy zmizí otoky po vytrhnutí osmičky. Trhali mi ji včera, byla venku, ale úplně šikmo a tlačila mi do ostatních zubů. Do večera to bylo OK, bolelo, ale celkem pomáhali prášky. Dnes ráno vstanu a koukám, že mi asi roste druhá hlava, mám na tom místě tvrdou, velkou bouli. Je to normální? A kdy to asi zmizí? Stydím se s tím ukázat i rodině...

terka
2x

ahojky,minulý týden ve čtvrtek jsem byla na vyndání dvou spodních 8 vlevo je docela v pohodě ale ta v pravo stále bolí,minimálně jednou denně beru brufen,po prášku to přestane bolet ale nemůžu pořád jíst, a doktort mi dal samostřebávající stehy ale mám je tam taky pořád.nevíte kdy se vstřebají?a díra po 8 je taky dost velká.nemáte někdo zkušenost?

Kristýna
4x

Ahoj, byla jsem v pátek na trhání dolní osmičky. Zubařka mi totiž tvrdila, že mi 8 tlačí na 7, která mě asi týden bolela, ale kaz tam nebyl. Rána po vytržení se hojí docela dobře, ale ta sedmička bolí jako čert-tak mně v tom tepe...bez minimálně 1 prášku denně nemůžu vůbec existovat. Myslíte, že to může být ještě po tom vytrhnutí? Podle Dr. je 7 zdravá. Díky, ahoj (a všem přeji hodně štěstí s prokletými "moudráky!")

Lukáš
8x

Ahoj, přidám taky pár postřehů a hlavně rad: ve většině komentářů chybí zásadní věc: až přijdete domů, NELEHEJTE si! Jen seďte a první noc spěte s hlavou co nejvíc nahoře – podloženou polštáři, ideálně ale v sedě nebo polo-sedě. Díky tomu to mnohem míň oteče :-) A další důležitá věc, jak všichni píší, je LEDOVÁNÍ – minimálně první den pořád ledujte (mě se nejvíc osvědčila pet lahev s vodou, ta nejdýl vydrží (stačí vám 2x 0,5 litru – vydrží cca 6 hodin, mezi tím se druhá v mrazáku připraví.) Mražená zelenina poslouží taky, ale mnohem rychleji se rozmrazí a není to pak příjemné, navíc se to blbě drží :-) Díky ledování to míň bolí a krásně se to zahojí. Jinak já byl zatím jen na levé horní 8 (další 3 čekají,) byla ale v dásni a naležato, trvalo to skoro hodinu a museli mi zbrousit kost, aby zub dostali ven. Přesto jsem ani nepotřeboval prášky na bolest, k mému překvapení. Bolelo to doma sice dost, ale né tolik, abych je do sebe musel cpát. První noc jsem skoro nespal, jen pořád seděl a ledoval, ale asi se to vyplatilo :) Tak přeju všem hodně štěstí a nebojte se. Mám i kamarádku, která měla 2 zuby venku za krásných 16 minut (jeden za 15 a druhý za 1 minutu.) Přesto pak strašně opuchla, protože jí nikdo neřekl, že si nemá lehat...

MaťkaVravka
2x

ahoj Lukáš, to sú super rady tiež my to Mudr. nakázal tiež ale zakázal mliečne výrobky (nezabudnúť na mlieko v káve :)) aby sa to skor zahojilo hneď prvý deň si večer treba umyť zuby!! A tak isto aj ďalší deň po každom jedle (ja to robím ale bez pasty s prevarenou vodou príp. s vyvarenymi bylinkami. Je to doležité tým sa cvičí a ústa sa skor dajú otvoriť. Treba použiť malú makku kefku MOJE SKÚSENOSTI: 1. Prvá 8 dole keď som bola tehotná, musela sa vysekať nedalo sa to vytrhnuť mala 3 skútené korene ktoré objímali kosť trvalo to asi 45 min. a boli to 2 stehy, opuchnutá bez liekov ako tehotná ráno hladná a kým som sa najedla prešla aj 1 1/2 2. Druhá 8 o rok na to, ale keďže som ešte kojila zase som nemohla lieky :( ale tento zub sa aspoň dal vytrhnúť za 15 min. ale opuch potom bol rovnaký, zase 2 stehy a týždeň vyberanie stehov nepríjemné ale po tom všetkom ako malina. :) 3. Trietia 8 a asi dačo ako 9 mi vytrhol zubar dnes, bolo to presne za 16 minút a hurá lieky :) opuch ako svet ,pozerám do obrazoviek po sediačky žužlám gázu a hryzkám do nej ešte tú čo mi dal zubár a zajtra ju vymením za steril.gázu namočenú do odvaru. 8 zase veľká ako svet tá ako 9 ako malinký mliečny zúbok,dám si ho pod vankúšik možno mi to manžel za niečo pekné vymení ... A zase pred vianocami budúci rok budem zase očakávať dúfam už poslednú 8 :D držte sa a nevzdávajte !!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce