Ahoj děvčata, tak jsem odpoledne byla na ortopedii, kvůli kostrči, měla jsem skoro před 3 lety úraz, spadla jsem v lázních ze schodů a zlomila si kostrč (je do pravého úhle) mám dost problémy při sezení a jít na velkou, to jsou muka. No a řekla jsem mu o té bederce, mrknul se na mě (je to známí doktor maminy) no mám o 50% omezený předklon, záklon nesvedu a úklony jsou také omezené, chce MR (na to jdu 23.1) říkal, že se mu to nelíbí, že to vypadá na operaci... což se mi nechce, tu kostrč by také nejraději vyndal a do třetice ta krční (to vím od června) takže celá páteř v .... někdy mám problém se i zvednout z křesla nebo ze židle, chvílema je ta bolest dost silná, ale jinak to jde. No uvidím co ukáže MR. Jo záklony by jsme vůbec krkem neměli, na to bacha!!! No já nosila límec asi 12týdnů v kuse mimo spaní. Svaly byly tak ochablé, no nehnula jsem hlavou vůbec, pak mi to Terezka (rehabilitační 2x týdně) masírovala, míčkovala a pomalu se to začalo protahovat. No mám to dotěď hodně omezené, když mi to Markéta (nová sestřička) protahuje, tak na levou stranu mi ukápne až slzička, jak to bolí. A na křupání jsem si už celkem zvykla. No snad mi důchod nechají, dnes jsem se tam byla ptát kdy mi končí, tak 1.3.2010 a mám počítat až tak duben nebo květen před komisy, mají toho prý hodně. No já mám špatnou zkušenost s komisý na ZTP, to mi končilo 28.2.2008, posudkář mi to sebral, tak jsem se odvolala do Prahy, no a schodou okolností mi poslali předvolání, když jsem nechodila a měla křeče, tak mi to dali už nastálo, tak aspoň tak. No a jestli tam bude ten debil jako u ZTP, tak mi to určitě nedá, ale to by tam měl být snad někdo jiný... No po dnešní zprávě o bederce, jsem celkem rozhozená, ale musím to překousnout, hlavně si užít Vánoce a v lednu se uvidí. Jo a jak jsi Moni psala o té kontrole, tak je to asi individuální, podle toho jaký dělají zákrok. Ellu prosím Tě, s tím cvičením opatrně, já mohla až po kontrole u Chroboka začít s RHB, do té doby jsem nesměla nic zvedat a hýbat hlavou, ono to tedy vůbec nešlo. Je fakt, že jsem měla hodně velký zásah do páteře, tak asi i proto. Mějte se krásně a hlavně odpočívejte, to já neumím, tak tu furt něco dělám, uklízím, peču a tak. Pááá Míša
Přidat nový komentář