...pokračování...Dnes jsem 21 dní po operaci. Vizuelně je to o 80% lepší, takže o květáku už nemůže být řeč., den ode dne se to krásně hojí , zatahuje, zmenšuje, pravou polovinu svěrače už mám dokonce úplně jak novou :-). Svědění už skoro žádné. Stehy vypadaly. Už nekrvácím, ani když tlačím stolici. Svěrač funguje dobře. Jasně, ještě pořád cítím, že jsem byla na operaci, obzvlášť když blbě sedím (že mě tlačí džíny i vložka na to operované místo). Trošku se peru s regulací stolice. Před operací jsem chodila každé ráno po probuzení dostatečně a bez problémů. Nyní, jak tady už i někdo psal mám na začátku tlačení tvrdý špunt, který chvilku trvá, než ho vytlačím, ale pak už to jede normálně. Bez bolestí. Když mám pocit, že se potřebuji pořádně vyprázdnit, tak si dám kysané zelí , to mě vždycky prožene a já vím, že jsem vyčištěná a žádný binec ve mě nezůstává :-) ..takto vytvořená řídká stolice je při vyprázdňování v těchto dnech už úplně v pohodě (tedy pro mě :-) ) Je to asi hodně individuelní. Celých 21 dnů jsem doma, dodržuji takový ten domáci režim. Prvních 14 dní jsem hlavně ležela, na bočku, jak tady jedna paní psala. Ale jsem samoživitelka, takže jsem se v pohodě od prvního dne dokázala starat o sebe i o dítě. Do práce se chystám měsíc po operaci, poslední kontrolu (pokud bude vše OK) mám naplánovanou taky měsíc po operaci. Takže mám z toho všeho dobrý pocit. Co se týká pana doktora, jsem za něho vděčná. Je to starší (přes 60 let) , zkušený lékař, velmi empatický, velmi milý, vše v klidu několikrát vysvětlí a zopakuje,a díky jeho jednání člověk ztrácí ostych při kontrolách a máte pocit, že jste v dobrých rukou. Na klinice byly fajn sestřičky, jak předoperační, tak na sále, tak pooperační . Byly velmi empatické, chápali moji vyplašenost (první operace v životě), pečlivé, velmi často nás kontrolovaly na pokojích (ležely jsem tam 3 ženy), velmi ochotné,dolévaly čaj, přisunuly stolek (aniž by to člověk chtěl), prostě všímaly si a myslely za nás a na nás , byla s nimi i legrace. Neměla jsem pocit, že bych je svými potřebami otravovala a to ani když jsem si v noci 2x zazvonila (jednou , když jsem 12 hodin po operaci už měla pocit, že musím jít na stolici, takže mi pomohla vytáhnout ten papírový tampon, a pak ještě jednou, když jsem chtěla být hrdinka a myslela jsem si, že to vydržím bez analgetik a nevydržela :-) ) Takže doporučuji i kliniku i pana doktora. Mám pocit, že jsem na dobré cestě být úplně bez potíží. Držte se , opatrujte se. Eva N
Přidat nový komentář