Jsem rád, že jsem si přečetl tyhle komentáře lidí trpící na hemeroidy až po operaci, páč bych byl asi vyhruzený jak malý Jarda po přečtení většiny komentů :)...Píšu pro lidi, co mají strach operaci podstoupit jen kvůli budoucím bolestem při regeneraci..Takové muka jako tady většina lidí píše jsem si naštěstí nezažil..x let ani už nevím kolik jsem hemeroidy (2. stupeň) neřešil, flegmaticky jsem problém posouval o každý měsíc, až plynuly roky..nikdy mě to nebolelo, jen velice často jsem se škrábal mezi půlkama kvůli svědění a po stolici jsem měl většinou vždy na papíře trochu krve. Po konečném odhodlání jsem šel k lékaři, masti faktu a podobného typu vůbec nepomohli, ty jsou dobré tak akorát na sklidnění podle mě, poté jsem šel v průběhu tří týdnů na tři injekce přímo do hemeroidu (pardon, už přesně nevím jaké, ale mělo to hemeroid nějak umrtvit), taky bez výsledku..nakonec byla jediná možnost operace, na kterou jsem se už upřímně těšil, páč už jsem byl rozumný a fakt jsem chtěl mít klid..strávil jsem dvě noci ve špitále, hemeroid mi doktor uřízl a ranku "zatavil" elektricky..po probuzení z celkové narkózy úplně bez bolesti, po jednom dni přišla stolice a s ní samozřejmě první bolesti, tlak v konečníků spojený se štípáním, takhle to bylo dva dny, někdy víc, někdy míň, trvalo většinou delší dobu, než bolesti začali více polevovat, další dny jsem to cítil, ale už to nebolelo, jen takový snesitelný tlak, ale šlo to zvládnout a určitě to za to stálo, po šesti dnech klidového režimu jsem už fungoval bez omezení, dneska je to 10 dnů, na papíře se krev občas ještě objeví, ale dle slov doktora, je to ještě normální, ta úplná regenerace prostě trvá. Po operaci jsem používal dubovou kůru na sklidnění a potom mast s antibiotiky přímo vlastní od pana doktora, jinak to léčí příroda...samozřejmě nejistota, že se hemeroidy opět objeví je na místě, ale to se ukáže časem, ale věřím, že už bude klid :) Nemějte strach, vím, že jsem neměl průbeh zotavení takového rázu jako většina tady, ale co víte, tež to budete mít třeba lépe zvládnutelné, tak běžte do toho, neodkládejte to, ty dny se nějakým způsobem přetrpí a pak už jen pohoda, klídek :)
Přidat nový komentář