Inzerce https://www.lekarna.cz/jarni-nabidka/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=jarni-nabidka

Operace hemoroidů

Mám jít na operaci s hemoroidy.Je to snesitelné, či nikoliv.Můžete mi kdokoliv říci své zkušenosti. děkuji

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Mili

Dobry den, obnovuji diskuzi, trpim hemeroidy od druheho porodu a za mesic me ceka operace. Je tu nekdo, koho to taky ceka?

Monika S.

Nevím do které jdete nemocnice, já byla na operaci včera. Před ní jsem si pročetla celou tuto diskuzi a byla jsem z toho hodně vystresovaná, když za mnou přišla lékařka s tím, že mne nemůže uspat v celkové anestezii ale ve spinální, skoro jsem omdlela.😂 Tohle je zákrok při kterém jsem opravdu nechtěla být vzhůru. Ale přežila jsem to, na sále na mě byli všichni milí a operace byla za chvilku hotová. Bolesti nebyly nesnesitelné a dnes už i v pohodě sedím i jsem se vyprázdnila. Je to pravda dost krvavá záležitost ale jde to. Určitě to zvládnete bez problémů také.

Mili

Dekuju za odpoved. Me to ceka za dva tydny. Mam vnitrni hemeroid 2.-3.stupne a vnejsi rasy. Ambulantni lecba nezabirala. Prosim vas, dava se pri operaci i cevka?

Monika S.

Tak jsem udělala tu největší chybu, že jsem si přečetla hororové zkušenosti pacientů s hemoroidy ještě před mojí vlastní operací. Tu jsem podstoupila včera v městské nemocnici Dvůr Králové. Byla jsem hodně vystresovaná, ale vše proběhlo v klidu, bolesti tlumené léky jsou v pohodě. Dokonce jsem se ráno i vyprázdnila , i když je to hodně krvavé dá se to snést celkem v pohodě. Zítra nebo pozítří půjdu domů a už i mormálně sedím. Takže lidi klid, každý má práh bolesti jinde, někoho bolí víc někoho méně. Jsem ráda, že to je už za mnou.

Mili

Prosim vas, mohla bych se vas zeptat na par veci? Uz mi zacinaji nervy🙉 Muj mail je: juricovami@seznam.cz Dekuju

Josef

Dobrý den, má někdo zkušenosti s operací hemoroidů laserem. Děkuji

Evik

Dobrý den,ano,byla jsem 27.5.2024 na Help halo osetreni.Zakrok nebolestivy,jen nepříjemný tlak a pocit tepla.Potize jsou určitě menší,srovnat by se to mělo definitivne za 4 až 6 tydnu.Na klinice Vasmedic byli všichni super a moc citliví

PAVEL

Zdravím všechny mám 3dny po operaci hemeroidu a fisur všechny ty stavy co popisujete jsou bohužel pravdivé což můžu potvrdit .Mě byla po operaci kromě všeho zde uvedeného doporučená dilatace konečníku máte stim někdo nějakou zkušenost? Vůbec si nedovedu představit že při současné bolesti bych byl schopen si do konečníku ještě něco strkat.

Mili

Dobry den, muzu se zeprat tech, co uz maji operaci za sebou, jak dlouho po operaci vyteka z konecniku sekret a jak dlouho konecnik svedi? A kdy jste zhruba zacali jist uplne normalne? Dekuji.

Jakub K.

Zdravím, je to 11 dní po operaci a poprvé mi vložka v trenýrkách vydržela celý den. Teď večer po stolici opět špiním. Konečník mě začal svědit až dnes. A jídlo? To už neřeším. Jím stravu, na kterou jsem byl před operací zvyklý. Nikdy jsem moc nejedl ovoce ani mléčné výrobky a myslím si, že ta změna stravy mě spíš rozhodila a neudělala mi vůbec dobře.

Jakub K.
1x

Zdravím, potřebuji se svěřit. Asi mi možná někdo napíše třeba až za měsíc, ale potřebuji to ze sebe dostat. Na operaci vnitřních hemoroidů 3. stupně jsem byl v pátek. Pěstoval jsem si je 15 let, poslední 4 roky jsem si je musel zatlačovat. Nekrvácel jsem, žádné záněty, jen mi letos v lednu a předtím před dvěma lety asi na týden jeden malý hemoroid vyhřezl. Strašná bolest. Rozhodl jsem se s hemoroidy skoncovat a začít normálně žít. Skončil jsem s fitness, přestal jíst pálivá a kořeněná jídla. Nemocnice Karviná-Ráj. Nemocnici jako takovou nedoporučuji. Jeden příklad za všechny - v 18:45 jsem požádal o nejakou mast na zklidnění podrážděného a opuchlého svěrače, odpověď sestry: Teď v devět bude chodit zdravotní bratr, tak si mu řekněte. Zítra je to týden a bolesti při vyprazdňování mám de facto pořád stejné jako druhý den po operaci. Nejhorší bolest v životě byla, když jsem si sám musel vytáhnout dren. Kdosi mi řekl, že to je malá hadička, že se nemusím bát. Ve skutečnosti to byl obvaz srolovaný do ruličky o rozměrech 10x2 cm. Neskutečný zážitek. Jsem chlap, ale stejně jsem se omluvil kolegům na pokoji, že jsem křičel a brečel. Dnes jsem byl na WC sedmkrát. Třesu se strachy a odkládám to do poslední chvíle, pak sednu na záchod, někdy se trápím, jindy to ze mě vyjede jak vlak a pak se svěrač začne jakoby stahovat k sobě a to je ta nejhorší fáze. Mám čtyři jizvy (tři po velkých uzlinách, jedna malá). Tluču hlavou do dveří, do stěny, nemohu se pohnout, cca 3 minuty, ale ku.evsky dlouhé. Pak sprcha, mast, vložka, do postele. Za čtvrt hodiny relativně v klidu. Jím obezřetně, manželka mě nutí jíst, já bych nejraději nejedl nic. Raději nejíst, než chodit kadit. Po týdnu jsem zhubl 6 kilo (měřím 2 metry, měl jsem 108 kg). Upadám do deprese, bojím se každého dalšího dne, každé návštěvy WC. Nechci nikomu dělat iluze, že to bude cajk. Já měl možná smůlu, ze nepatřím mezi ty, kteří po týdnu s radostí vyskočili z postele.

Jakub K.

Večer, co jsem psal první komentář, jsem si dal první dávku lactulosy. Od rána následujícího dne jsem měl relativně klid. Během dne tři dávky lactulosy, během dne espumisan proti nadýmání, přesto na toaletě asi 7x kvůli větrům a v břiše křeče. Večer pevná stolice (strašná bolest), sprcha a hned jsem šel na WC, tentokrát krvavý průjem (bolest stejná), další sprcha a během sprchy jsem to málem pustil do vany. Celkem jsem šel šestkrát, ztratil jsem asi dost krve, bylo mi mdlo, bledý jak stěna. Cca 5 hodin spánek, ráno opět krvavý průjem. Bylo to zvláštní, ale asi od čtvrté návštěvy wc během hodiny už mě to vůbec nebolelo. Jakoby ta krev, která ze mě pomalu kapala mi to nějak zklidnila a mě bylo dobře. Během dne už jen pár kapek krve, větry, průjem přetrvával. Přestal jsem brát lactulosu, průjem pokračoval další den, to už jsem si vzal Endiaron. Po druhé dávce se mé břicho uklidnilo. Večer jsem si dokončen pšouknul bez následků na vložce. Dnešní den relativně v klidu, od rána tlak ve spodku břicha, stolice pevná jako kámen až teď večer. Vyhřezl mi menší hemeroid, bolest "úžasná", každá poloha je špatná, nelze stát, chodit, sedět ani ležet. Už jsem si říkal, že je to na dobré cestě. I přesto si říkám, že celý den jsem prožil v relativním klidu, nervózní z návštěvy wc a přemýšlením, kdy to na mě přijde, Zvládl jsem dojít na kontrolu do proktol.ambulance, vyzvednout léky v lékárně. Už to vypadalo nadějně. Uvidím následující dny. Ještě se ozvu.

Jakub K.

Po přestání braní lactulosy a vysazení jakýchkoli léků na úpravu zažívání se mi udělalo dobře. Kdesi jsem četl, že si někdo dával před každým jídlem olivový olej. Začal jsem to praktikovat - cca půl před jídlem lžičku olivového oleje. Jím už normální pevnou stravu, nijak se neomezuji (káva, pečivo, uzeniny, dnes segedín na oběd). Ale na chilli ani pepř ještě odvahu nemám. Stolice včera a dnes ráno, pak už klid. Včera jsem byl po stolici vyřízený asi tři hodiny. Dnes cca dvacet minut a v pohodě. Popravdě už jsem tomu nevěřil, ale je mi relativně dobře. Trochu to bolí, chodím pořád šouravou chůzí, hrbím se, beru léky na bolest. Ale chodím ven a normálně jím. Ještě před týdnem bych tomu nevěřil. Ze zadku mi čouhá šňůrka (stehy asi pomalu odpadávají). Vytrpěl jsem si svoje a věřím, že i moje žena už toho měla plné kecky, když se na mě musela dívat. Ale kdybych to měl vrátit a zeptat se sám sebe, jestli na to jít? ANO. Určitě. Deset dní hrozné bolesti, pár týdnů nepohodlí a snad to bude lepší. Ale upřímně: Po stolici si nemusím nic zatlačovat! Kdyby nic tak aspoň tohle je super.

Jakub K.
1x

Zdravím, když si čtu předchozí řádky, tak si říkám, že kdybych uvažoval o operaci, tak mě to opravdu odradí. Ale dnes, 19 dní od zákroku jsem opravdu rád, že jsem to podstoupil. 3.6. mám kontrolu, ale pokud mi to doktorka umožní, budu pokračovat v nemocenské, necítím se jít do práce. Pracuji na lince jako operátor v automobilce, takže se do osmihodinového stání na lince nehrnu. Včera jsem přestal brát léky na bolest, vyprazdňování už je spíš nepříjemné než bolestivé. Delší chůze je spíš o únavě než bolesti. Ale poloha vleže stále přináší nejvíce úlevy. Až na pár dietetických chyb jsou návštěvy záchodu vždy v klidu, pak trocha toaleťáku (pořád mi ze zadku trčí stehy plus jakoby nařasená kůže a utírání papírem bolí), potom sprcha, nic už si nemažu (spíš je to na obtíž, protože mě ty stehy pak svědí), dám si vložku a chvilku odpočinku, ale jsem schopný pak "normálně" fungovat. Stále trochu špiním, včera malá nehoda. Chtěl jsem si uprdnout, ale káknul jsem si. Nezvedám nic moc těžkého, sportovní aktivity nula, jen chůze. Ale včera 7000 kroků! Vyřízený, že jsem v devět večer usnul jak mimino, ale už chodím delší trasy! Kdo máte stabilní problémy a říkáte si, že jen uvažujete o operaci, radím Vám všem, jděte do toho. Ten pocit, že si nemusíte nic zatlačovat zpátky do zadku je úžasný. Trochu se mi díky tomu zvýšilo sebevědomí, snad to vydrží. Byl jsem na klasické operaci - Miligan-Morgan - vyříznutí a sešití. Prý se to může časem vrátit (je to velmi pravděpodobné, mám dědičně po matce i otci křečové žíly). Ale co jsem četl, tak méně invazivní metody jako Hal-rar, tím, že se to "jen" vrátí zpět a zašije, mohou způsobit prolabs hemeroidů ještě v době po operaci (povolí stehy), což se mi asi nemůže stát, když já mám ty uzliny vyříznuté. Každopádně nelituji. Toti je můj poslední zápis. Kdybyste chtěli vědět, napište mi na j.mozi@seznam.cz, rád Vám odpovím na případné dotazy. S dobrou náladou přeji všem brzké uzdravení. Zdar

Jura
1x

Mám 5 týdnů po klasické operace hemeroidů 3.st. Operace cca 30min v nemocnici až na krvácení po operaci vše v pořádku. Dávají léky na bolest a dá se to zvládnout. První noc bez spánku, protože v tom neustále škubalo. Po první stolici cca 3x den - můžu jít domů. Doporučuji si připlatit nadstandart - těch pokusů na záchod nebylo málo. Doma ale teprve začíná ta pravá "sranda" každý pokus o stolici je akce minimálně na 40minut a lítaní mezi sprchou a záchodem a stejně to občas nevede k výsledku, který by človek chtěl. Každý den je potřeba cvičit svěrač - výsledek se dostaví 2-3 týden na nějakou přijatelnou formu. Od druhého týdne každý den x pokusů na záchod a nic..Už jsem přestával věřit..Vše jsem dodržoval stravu, tekutiny a vždy vypadl jen králičí bobek a nebo nic. Vše změnilo až sem pořídil stoličku a po každé, když jdu na záchod na ni položím nohy a do 30 sekund není co řešit. Od té doby se vše změnilo, rána se dle mého hojí líp(netrávím tolik času na WC). Stolice bez problémů(bolest stále trošku je ale dá se zvladnout) a můžu již pomalu začít normálně fungovat. Zvládnout se to dá ale je potřeba počítat opravdu, že to chce čas a to minimálně 4-5 týdnů a dodržovat všechny rady - tekutiny, strava, vazelína, koupele dub/heřmánek. Po 5 týdnech vidím světlo na konci tunelu a věřím, že brzy již vše bude 100% ok. Do práce určitě nespěchejte chvilku trvá než si vše pořádně sedne. Držím všem palce a neodkládejte operaci.

Danila

Jsem po operaci hemoroidů Longovou metodou, plus museli nějaké vnější vyriznout. Operace v nemocnici Na Františku v Praze. Jsem drsňák, co má za seboutri velké břišní operace, zauzlení strev a taky nějaké úrazy a sešívaná jsem jak Frankensteinova nevěsta. Jakožto veterinární sestra jsem si jednou musela sama sešít ránu bez umrtveni a chodit do práce se třemi zlámanými žebry se taky dalo. Takže práh bolesti někde jinde, ale to co jsem prožila v rámci hemoroidů jsem nezažila nikdy. Operace v spinalnim umrtvení od pasu dolů s tím, že to pak začne bolet až za pár hodin. Ani omylem. Začalo to bolet už ve chvíli, kdy mě vezli ze sálu.Na oddělení mi nakonec dali morfin, bolest strašlivá. Druhý den vyndali cevku, bolesti jsem nemohla spát, trochu pomohla teplá sprcha. Ledová se vůbec nedala. Tlaky, bolest, sprcha záchod, pocit,že si utirám zadek žiletkovým drátem. Čůrat nejde, znovu cevka, na záchodě už regulérně naříkám bolestí, držím se umyvadla, potim se, třesu bolestí. Pouští mě až za tři dny, protože nemůžu čůrat a s tím,že operace byla rozsáhlejší a komplikovanější než se čekalo. Bolesti jsou nepřetržitý, Ibalgin, Nimesil, Algifen nezabírají. Nemůžu sedět, nemůžu čůrat jinak než ve sprše pod teplou vodou, stolice je sice řídká po Laktuloze, ale bolí to, jako bych tlačila rozžhavený ocelový ježky.Zkouším i meditační a relaxační techniky, snažím se to ovlivnit psychiku a je to k ničemu. Sedět nelze. Vůbec. Bolí to prakticky nepřetržitě, na záchodě jsem málem utrhla umyvadlo, ve sprše tluče hlavou do dlaždiček a mám dojem, že tohle nedám.

Danila

Pokračování: Čtrnáct dní v pekle, účet za vodu mě asi zruinuje, protože jsem ve sprše dvacetkrát za den, koupelna plesniví, docházejí mi suchý ručníky. Mimochodem, sestra na oddělení mi po operaci řekla, že to bude bolet a upozornila na to,že prostě lhali. Lezou ze mě provázky stehů s uzliky a dráždí už tak rozervaný konečník. Bolest při káleni je hrozná, navíc to pálí a každý stah je porod. Takže laktuloza, vývar, švestkový kompot je úžasný. Mazání s dobovou kůrou jsem vysadila, působilo jako podpalenej napalm. Trvalo to čtrnáct dní. Čtrnáct dní v pekle a pak se to začalo pomaličku zlepšovat. Každý den lepší a dneska jsem po měsíci už v práci, na kontrole mi řekli,že malá bulka, co tam zbyla zmizí a co se týče bolestí, tak prý můžu být ráda, že to netrvalo měsíc.Moje dvě spolupacientky to měli méně bolestivé, kratší dobu, ale podle všeho ne takový rozsah operace jako já. Takže jsem přesvědčena o tom,že to není tak,že bychom s tímhle průběhem byli nějaká másla, nebo slaboši, prostě to tak někdy je a chce to přežít. Ale byl to jeden z nejhorších životních zážitků. Ale: Bolesti nemám, konečně nemusím řešit zatlačování, extrémní hygienu, vložky a tak a vypadá to, že bude pokoj, navíc jsem před tím krvácela tak, že mi museli dát před operací čtyři transfuze a mám anemii. Kdybych to věděla,tak jsem to řešila daleko dřív a nemuselo to dojít do takového extrému. Jediný, co mě drželo, byla tahle diskuze a moc vám všem děkuju, protože jste přesně popsali, co jsem prožívala. Ale je fakt, že kdyby se nedej bože ty hemoroidy vrátily, řešila bych to stejně. Nemá cenu se té operaci vyhýbat, jenom se to časem zhoršuje. Takže všem doporučuji, jděte co nejdřív, řešte to, neodkladejte a moc držím palce.

Pavel

Dobrý den, chci se zeptat zda se stalo někomu něco podobného. Na kolonoskopii zjištěn hemoroid, neměl jsem s ním žádné problémy až za půl roku se objevila dvakrát krev ve stolici. Začal jsem užívat Faktu čípky a mast, k tomu Diozen. Asi do týdne jsem začal pociťovat bolest v konečníku. Bolest se stupňovala a šla mi až do kostrče. Navštívil jsem proktologii ale anoskop do mě nemohl dostat. Bolest se stupňovala. Za další tři měsíce jsem se domluvil na proktologii, že se udělá chirurgický zákrok ať se zjistí co tam zlobí a případně odstraní problém. Podstoupil jsem tedy operaci pod celkovou anestezii. Byl vyříznutý hemoroid 2 stupně.Po operaci bolesti hrozné a nejhorší první stolice. Byl jsem na opiátech 3 dny pak už jen tramadol při velkých bolestech. Přesně za 7 dni jsem byl bez bolesti a během dalších 14 dnů občas krev a špinění. Radoval jsem se, že to dopadlo dobře a rychle se to zahojilo. Ale za dva měsíce po operaci krev ve stolici docela hodně, začal jsem zpět užívat Diozen a do 4 dnů krev ustála. Další týden na to jsem začal pociťovat pobolívání konečníku, začalo i štípání po stolici. Začal jsem užívat Čípky a mast faktu. Den dva bylo líp a zase to začalo bolet. Uběhl měsíc a bolesti téměř celodenně a při vyprazdňování bolesti jak po operaci. Nepomáhá nic. Teď už mám bolesti i při aplikaci čípku do konečníku. Je možné, že by se hemoroid znovu vytvořil? Budu to muset už neprodleně řešit na proktologii a druhý zákrok mě asi nemine. Stalo se někomu něco podobného? Děkuji

Katka

Zdravím, chtěla bych všem poděkovat za tuhle diskuzi. Neskutečně mi pomohlo zjištění, že v tom nejsem sama. Do operace jsem byla hrdinka, vůbec mě nenapadlo, že to může tak strašně bolet. Po cca 10 letech jsem se rozhodla řešit vnější hemoroid a marisku, která mi zůstala trčet po zahojení fisury. Občas to nateklo, ale hlavně se to nedalo pořádně utřít. Nastupovala jsem do nemocnice v neděli dopoledne, odpoledne mě čekaly 3 klistýry (speciální koupelna s WC, za což jsem byla vděčná, na pokoj bych nedošla), k obědu jen polévka, od půlnoci už jsem nesměla ani pít. Operace v pondělí až kolem poledne, byla jsem úplně vyprahlá. Po operaci s celkovou narkózou jsem se probudila až odpoledne, celý pobyt v nemocnici nízký tlak, i když normálně s ním problém nemám. Jídlo jsem dostala až v úterý snídani, rohlíky s máslem a medem a nektarinku. Motala se mi hlava, bylo mi blbě, ale snažila jsem se najíst, že mi třeba bude líp. Nebylo. Jestli nebudu muset, tak celkovou narkózu už nikdy, až potom jsem si vzpomněla, že mi po ní bylo špatně i po porodu. Zadek byl v tu dobu až jako druhý problém. Chtěla jsem co nejdříve domů. Po snídani mi vytáhli obvaz ze zadku a pustili mě domů. Ze zprávy jsem se moc nedočetla, co že mi to nakonec dělali. Domů jsem jela v sedě vybavená Alfexinem, injekcemi na krev na 3 dny (partner už je od porodu umí píchat, sama bych to asi nezvládla), trochou hypermanganu na koupele (pozor, musí se úplně rozpustit do slabě růžového roztoku, stačí pár krystalek, jinak vás popálí), trochou vazelíny a obvazových čtverců do zadku. První den den se dal, ale jak asi opadly opiáty z nemocnice, nastala hrůza, co popisují přede mnou. Na záchodě cítím jen bolest a vůbec necítím, že by ze mě něco padalo. To zjistím až vizuálně, kaše a krev. Dnes je sobota a hrůza pokračuje, jen jsem vychytala, že prášky jím podle času, ne podle bolesti, protože jak se to rozjede, už mi nepomůžou. Střídám Afexil, Paralen, Ibalgin, oplachuju vyvarem z dubove kury, sedim v hypermanganu, mažu dubovou kůrou, proctoglyvenolem, měsíčkovou mastí a jím Lactulosu. Na záchod chodím 3x za den, poprvé jsem brečela a nervově se hroutila, jak to, že to tak bolí. Nepatrně pomáhá hluboce dýchat, prodýchávat bolest jako u porodu a soustředit se třeba na dlaždičku...stejně to bolí tak, že nemám šanci zatím ovlivnit, jestli jde něco ven nebo ne. Při pohledu na zadek je mi do breku, vůbec to není hezké a místo marisky tam mám nějakou bulku, která netuším, co je. Po třech dnech doma se mi na zadku zvenku udělalo velké hnědé jelito. Volala jsem do ambulance, tak prý se nejspíše jen přelila modřina z hluboké injekce do zadku do podkoží. Netuším, jestli jsou stehy vypadávací, při volání mi jen řekli, že jsem se měla zeptat operatéra...v nemocnici mě to nenapadlo, nikdo nic neříkal, tak uvidím, co bude za měsíc na kontrole. Teď jen ležím a odpočítávám dny do 10 dnů, kdo tu někdo psal, že se to začalo lepšit...

Katka

Dnes vypadl jeden steh úplně a další zůstal na druhé straně viset asi na 5 cm dlouhé niti...očko s uzlíky na konci jsem odstřihla, ale doufám, že to brzy odpadne celé. Vidím potom ještě jeden na třetím místě, ale ten zatím vůbec nepovolil...

Katka

Tak mám cca 3 měsíce po operaci a tedy nadšená z toho stále nejsem. Vylezla mi asi následkem operace jiná kožní řasa, jít na záchod stále bolí. Teď mi na kontrole diagnostikovali zúžený konečník následkem operace a trhlinu, která tam prý při operaci nebyla...nevím no, mám dilatovat, ale jsem z toho momentálně dost nešťastná a lituji, že jsem na to kdy šla. Třeba se to čase změní, ale teď budu jen doufat v zahojení...

Luma

Zdravím, za měsíc mě čeká operace, chci se zeptat jak dlouho jste byli na nemocenské po klasické operaci hemoroidů?

San
1x

Přímo v dokumentu od nemocnice se píše průměrná doba rekonvalescence je 14 dní, avšak k úplnému zhojení je potřeba až šest týdnů.

Radek

Zdravím, dnes je to přesně týden po operaci vnitřních hemo Longovou metodou. Vidím, že máme skoro všichni stejné pooperační stavy. Neumím si představit jít na operaci v parným létě a řešit spocenej a toaleťákem obroušenej ánus. Ale na co se chci zeptat? Za jak dlouho po operaci jste si byli jisti, že si můžete bezpečně prdnout aniž by jste neměli pihovaté spodní prádlo? S každým prdem lítám na záchod, kde buď vyjde něco jako stolice, nebo vzduch s hnědou pěnou. Takto třeba 15x denně. Na návrat do práce zatím nepomýšlím bo opravdu nechci díky obsazenému hajzlu přijít k nějaké nehodě.

San

Jsem čerstvě doma po hemoroidektomii. Jako všichni ostatní i já jsem si četla tuto diskuzi a také jsem z toho měla nervy. Na příjmu mi naměřili asi 157/90, ale vše proběhlo v pořádku. Předem děkuji anesteziologovi, co mě přemluvil na spinální narkózu + analgosedaci. Byla jsem zbuzena se slovy "a je hotovo" už na sále. Dnes propuštěna, bolesti mám, ale jelikož mám hemoroidy už od 14ti let, tak moje tolerance na bolest je vysoká. Jsem druhý den, bolest snesitelná bez medikace na bolest a čekám na první stolici :)

Majule

Ahoj všem, i já přidám svou troškou do mlýna. Vypěstován III.stupeň- cirkularní či co. Docela obří bochánky,co vylezly po každé stolici. No zkoušela jsem kdejaké kliniky a těsně před operací staplerem v Hořovicích po emailové konzultaci s proktologem z Úvn jsem zkusila LHP laser v Euc v Malešicích. Ambulantní zákrok místo anestezie byl trošku masakr, ale sešlo se to tak rychle,že jsem nepřemýšlela,zda to dělají jinde pod narkózou. .. po zákroku byl otok-květáček ,ale moc to nekrvácelo. Den předem jsem začala se zaječickou a raději několik dní nejedla nic,než vývary. Sprcha byl nejlepší přítel,stolice řídká,tak to šlo. Do toho chřipka, tak ani chuť na jídlo nebyla. Ráno aulin, večer novalgin-jsem bebíčko.ale asi bych to vydržela. Ježek nebyl žádný.Toaleta ve stoje ve sprše ,kašlala jsem na wc,sprcha byla příjemná. Nyní jsou to tři týdny, květáček menší,nebolí,jen svědí. Cca týden už courám ven a mám HO, protože potřebuji sprchu a nechci sedět 8hodin. Za pár dní mám kontrolu,tak snad to bude ok a začne to mizet. V nejhorším to přežiju a podstoupím ještě jednou,at se to zatáhne úplně. Dostala jsem i opiaty,ale nebylo potřeba. Mazala jsem mesocainem a hyiodinem- docela zázrak (malý a drahý ale).

Anna

Zdravím všechny spolubojovníky. Dnes je to 6 dní od operace hemeroidů. Hemeroidy se mi objevili po porodu, druhý porod to ještě dorazil a byly vylezlé ven. Vnitřní i když byli, tak mě nějak extrémně netrápili. Zákrok jsem převážně podstoupila kvůli vnějším, které mi vadili na pohled i hygienicky. Po 8 letech jsem odhodila stud a objednala se na proktologii. Doporučena operace metoda HAL a vyříznutí vnějších speciálním skalpelem. Operace v celkové anestezii ráno na jednodenní chirurgii. Po operaci mě odpoledne pustili domů. Co nastalo doma, bylo neskutečné peklo a nad vodou mě drželi pouze tyto příspěvky, protože jsem viděla, že v tom nejsem sama..Brala jsem Lactulozu, antibiotika, Detralex, mazala Betadine masti, svitila lampou Biostimul, dělala si řepíkové sedací koupele.. Bolelo mě i prdnout, člověk by nevěřil jak to dokáže bolest a dostihla mě zácpa a to taková, že tři dny jsem nemohla na toaletu, cítila jak mě vše tlačí, když už to přišlo, tak jsem to nebyla schopná vytlačit, myslela jsem, že celá prasknu…kdo nezažil tak si tu bolest nepředstaví. Opravdu jsem bolestí brečela a proklínala se, že jsem na to chodila. Stále mám velké bolesti, jeden hemeroid mi zustal jeste venku, doktor rikal, že by to byl už moc velký zákrok a trpěla bych, že se zatáhne.Jednu stranu mi kompletně ořezal. Na noc jsem si začala dávat pár kapiček gutalaxu, Lactulozu jsem vyměnila za Colonfit, protože není nic horšího než tvrdá stolice po operaci. A to jím jen polévky, kefír, bílý jogurt.. Já doufám, že bude brzy lépe. Za týden mám jít na vytažení stehů…Leduji, odpočívám a tiše trpím a doufám, že ta velká bolest splní účel a bude mi brzy zase dobře..

Tom

Zdravím,jsem dnes 5den po operaci vnitřních a vnějších hemeroidu,vnější hemeroidy mám 15let,respektive 10let jeden velký jak půlku ucha a posledních 5let se přidali další 2kusy velký jako cca 50koruna...Nikdy me neboleli,nepalili ani nic podobného co.by se týkalo bolesti, jen jsem postupem času hodně krvacel při stolici ale ani to nebolelo...sebral jsem odvahu a říkal jsem si že se odhodlam a půjdu na odstranění. Když jsem si začal číst diskuze tak se mi samozřejmě přestalo chtít ale mám vysoký práh bolesti a hlavně když jsem si přečetl že z toho můžu dostat rakovinu nebo otravu krve(což mi sám doktor řekl na kontrole že můžu být šťastný že mi nic kromě hemiku neni)tak jsem si řekl že to prostě podstoupim ve svých 35letech. Operace byla klasická řežba=skalpel! Celková anestezie...hned po probuzení(ve 14:30h) nepříjemný pocit a lehká bolest...Pak přišla sestra že mi dá něco na bolest ale já s díky odmítl že to chci zkusit natvrdo... Sestra mi řekla s úsměvem že jsem blázen a ať si kdyztak zazvonim... Když už jsem v 5rano stále nespal a bolest ani na sekundu neutichala tak jsem si nechal dát na bolest kapackou... No že by to nějak pomohlo zásadně se říct nedá, tak možná o 20%,takže spánek 0 bez šance...samozřejmě jsem krvacel ale k mému překvapení málo, co se týče pohybu tak stát bylo úplné v pohodě s minimální vydrzitelnou bolestí a stejně tak chůze, co mě překvapilo tak i opatrně sednout se na chvíli dalo. Doktor mě kupodivu ve 14h propustil že prý to mam hezký a kravcim málo tak můžu domu akorát mě upozornil že co se týče stolice tak zaziju peklicko. Dali mi projimadlo nějaký léky na žíly a na bolest a šel jsem. První dvě noci doma jsem dal moc nespal, tak 2hodiny za noc ale co se bolesti týče tak se to špatně definuje ale bylo takové jakoby nepříjemné pálení, ne nějaké extra úplně ale hrozně nepříjemné a hlavně ani na chvíli neprestavajici... no ale teprve až 3noc doma zaclo peklo,přes den je to pořád podobné ikdyz trochu horší ale jak přijde noc tak to je doslova v prdeli, to i pálí bolí tlačí pulsující "oko"... no hrůza bez šance usnout a léky na bolest nefunguji, a do toho mám už druhou noc horečky kolem 38 a přes den je zase klid,je to fakt šílenost kterou jsem nečekal a říkal jsem si že tu všichni přehání a zbytečně vlevaji strach do lidi kteří na to radši nepůjdou...tak to jsem se teda sakra spletl a tímto se všem omlouvám co jsem si myslel a dělal jsem ze sebe hrdinu. Co se týče stolice tak co tu čtu tak jsem snad jedinej kdo od začátku bolest úplná 0,nic žádná opravdu,to je jediné místo a ve sprše kde když přijdu tak zatlačit není bolestivé ale nepříjemné lehce protože cítím že můj otvor je úplně jiný než před operací a mnohem užší "pocitově " teda ale velká WC je za mě už 3krat absolutně bez bolesti. Ale po 10minutach po vykonání přijde úplně strašná zimnice a horečky 38+ tak na 3-5hodin. Čekal jsem že den ode dne to bude lepší a za mě je to teda den ode dne horší, čím dyl tím hůř, prdel se snažím už 2dny hodně větrat a když je suchá tak namazu faktu masti(na bolest to nemá vliv ale aspoň to není vyschle) vložku dávám jen v noci ale to spím jak jsem již psal 2hodiny a pak už nic a tak zase větram, krev že mě nejde už 3den a nebo úplně malinkato spinim a spíš občas taková světle průhledná tekutina ale taky malinko ale ta teda smrdí hodně hnusně, snad to není zánět doufám ale to uvidím zítra na kontrole,podle těch teplot a bolestí co píšou na netu to na zánět vypadá ale co jsem se na své pozadí podíval v zrcadle tak to je nechutnej vetřelec, absolutně to nepoznavam joa abych nezapomněl tak v nemocnici jsem si na prdel sahnul a cítil že tam něco je ,tak jsem se ptal doktora a on mi řekl že jsem to měl tak velký že to nemohli vzít celý a že mi to v půlce května odstraní ambulantne gumickama, což jsem zajasal protože gumicka všichni píšou že nebolí ale na druhou stranu mě děsí že většina říká že gumicka je k ničemu,že se to objeví znovu,tak se budu modlit že se to nestane snad! Napsal jsem z toho důvodu že než jsem na to šel tak jsem to chtěl znát úplně co nejvíc do detailu a to tu nikdo snad kromě PAJI nepsal. Každopádně ikdyz vám teď píši v 5rano v bolestech a horeckach, tak stejně i tak bych šel znova protože horečky a bolesti jednou prostě přejdou ale když vám to praskne tak máte okamžitou otravu krve a nemusej vás stihnout dovézt a nebo dostanete rakovinu a to je stoprocentní konec!!! Takže já bych šel určitě znovu ikdyz prožívám pekla který jsem si byl jistej že tak hrozny nebudou ale jsou!

Jirka
1x

ahoj všichni prdelaři. dnes 11 den od operace ::: už se nemusim modlit po zpátku, takže relativně v poho. Jak už někdo zmiňoval jsem po vnitřním harakiry a orezani psých uší. Absolvoval jsem v rakousku ve vídni. pobyt v nemocnici asi standart. Nevím čím mě dotovali, ale v nemocnici uplně v pohodě nic jsem necítil. Sestra mi při přijezdu z operace jenom ukázela skříňku s vložkama a kalhotkama a řekla, ber dle potřeby. po prvni stolici 2den od operace propuštěn domů. říkám si co na tom všichni mají jestli to takhle pujde dál v pondělí do prace. Ha Ha Ha jaký omyl druhá stolice = otčenáš po zpátku ... asi všichni víte co myslím. další dva dny to stejné. při pohledu na mísu se třepu jak ratlík a snažím se vyburcovat jako vrcholový sportovec před životním výkonem. každodení modlidba hlavně ať nemám zácpu .... 10 den od operace relativně hodne krve .. panika už se chystám do nemocnice, pak tomu dávám ještě trochu času cca po 0,5 hod. se vše uklidňuje a krvácení přestává (ohromná úleva - představa že se mitam bude nekdo vrtat nic pro mě). dnes 11 den vše ok tak uvidíme souhrnné poznatky jak již mnozí psali Novalgin + lactulosa chladit (opravdu se vyplatí nevěřil jsem) sprchování u mne teplou vodou a nasledně sedací koupel 3kapky čajovník, 3 k levandule, 3 k hřebíček, min. 3x denně ja jsem jedl normálně již od prvního dne (nikdy ani v minulosti jsem problémy se zácpou neměl) občas jsem si zobnul vytamím C asi spíš pro pocit dýňový olej vždy po jídle, malou čajovou lžičku + jedno jablko závěrem: šel bych do toho znova (každý den se budu modlit abych nemusel) nejhorší 3 -7 den, největší strach zácpa (naštěstí se zatím nedostavila) přeji všem aby jejich průběh byl co nejmírnější a už se to nikdy nevrátilo. Howgh

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Slzí vám v zimě často oči?

81%
19%
Zatím hlasovalo 490 lidí

Mohlo by vás zajímat

Kašel a bolest zad

Dobrý den. Mám suchý kašel a bolí mě záda. Mám se znepokojovat? Proč nás při suchém kašli mohou bolest záda a oblast břicha?

Zatočte s jarní únavou

Jarní únava je projevem dlouhých zimních dní, potažmo měsíců. Na naše tělo působí jak chlad, tak nedostatek slunce a denního světla. Zažíváme celkový útlum, a to fyzický i mentální, což vede ke komplexnímu oslabení organismu a únavě bez ohledu na množství spánku. Naší fyzické kondici paradoxně nepřidává ani postupné oteplování, kdy ranní teploty mohou být pod nulou, zatímco odpolední i nad 10 stupňů. Existuje však několik triků, jak jarní únavě předejít.

Zelený zákal: Preventivní prohlídky a inovativní způsoby léčby pomáhají zabránit ztrátě zraku

Zelený zákal (glaukom) je oční vada oka, která způsobuje poškození (odumírání) zrakového nervu uvnitř oka. Jedná se o závažné oční onemocnění – většinou nebolí a zpočátku ho neprovází žádné obtíže. Bez léčby však může způsobit vážné poškození zraku. Právě tomuto onemocnění a jeho prevenci se věnuje Světový týden glaukomu, který letos připadá na 9. – 15. března.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce