Zdravím, chtěla bych všem poděkovat za tuhle diskuzi. Neskutečně mi pomohlo zjištění, že v tom nejsem sama. Do operace jsem byla hrdinka, vůbec mě nenapadlo, že to může tak strašně bolet. Po cca 10 letech jsem se rozhodla řešit vnější hemoroid a marisku, která mi zůstala trčet po zahojení fisury. Občas to nateklo, ale hlavně se to nedalo pořádně utřít. Nastupovala jsem do nemocnice v neděli dopoledne, odpoledne mě čekaly 3 klistýry (speciální koupelna s WC, za což jsem byla vděčná, na pokoj bych nedošla), k obědu jen polévka, od půlnoci už jsem nesměla ani pít. Operace v pondělí až kolem poledne, byla jsem úplně vyprahlá. Po operaci s celkovou narkózou jsem se probudila až odpoledne, celý pobyt v nemocnici nízký tlak, i když normálně s ním problém nemám. Jídlo jsem dostala až v úterý snídani, rohlíky s máslem a medem a nektarinku. Motala se mi hlava, bylo mi blbě, ale snažila jsem se najíst, že mi třeba bude líp. Nebylo. Jestli nebudu muset, tak celkovou narkózu už nikdy, až potom jsem si vzpomněla, že mi po ní bylo špatně i po porodu. Zadek byl v tu dobu až jako druhý problém. Chtěla jsem co nejdříve domů. Po snídani mi vytáhli obvaz ze zadku a pustili mě domů. Ze zprávy jsem se moc nedočetla, co že mi to nakonec dělali. Domů jsem jela v sedě vybavená Alfexinem, injekcemi na krev na 3 dny (partner už je od porodu umí píchat, sama bych to asi nezvládla), trochou hypermanganu na koupele (pozor, musí se úplně rozpustit do slabě růžového roztoku, stačí pár krystalek, jinak vás popálí), trochou vazelíny a obvazových čtverců do zadku. První den den se dal, ale jak asi opadly opiáty z nemocnice, nastala hrůza, co popisují přede mnou. Na záchodě cítím jen bolest a vůbec necítím, že by ze mě něco padalo. To zjistím až vizuálně, kaše a krev. Dnes je sobota a hrůza pokračuje, jen jsem vychytala, že prášky jím podle času, ne podle bolesti, protože jak se to rozjede, už mi nepomůžou. Střídám Afexil, Paralen, Ibalgin, oplachuju vyvarem z dubove kury, sedim v hypermanganu, mažu dubovou kůrou, proctoglyvenolem, měsíčkovou mastí a jím Lactulosu. Na záchod chodím 3x za den, poprvé jsem brečela a nervově se hroutila, jak to, že to tak bolí. Nepatrně pomáhá hluboce dýchat, prodýchávat bolest jako u porodu a soustředit se třeba na dlaždičku...stejně to bolí tak, že nemám šanci zatím ovlivnit, jestli jde něco ven nebo ne. Při pohledu na zadek je mi do breku, vůbec to není hezké a místo marisky tam mám nějakou bulku, která netuším, co je. Po třech dnech doma se mi na zadku zvenku udělalo velké hnědé jelito. Volala jsem do ambulance, tak prý se nejspíše jen přelila modřina z hluboké injekce do zadku do podkoží. Netuším, jestli jsou stehy vypadávací, při volání mi jen řekli, že jsem se měla zeptat operatéra...v nemocnici mě to nenapadlo, nikdo nic neříkal, tak uvidím, co bude za měsíc na kontrole. Teď jen ležím a odpočítávám dny do 10 dnů, kdo tu někdo psal, že se to začalo lepšit...
Přidat nový komentář