Všichni tady píšete i 3klanném nervu (bolesti začaly po trhání špatně položených horních osmiček) Nevím, jakou máte zkušenost, ale mě neurolog stanovil diagnozu3 klanný nerv po vyšetření pouhým pohledem. Narval mě lékama za tisíce a běž. Bolelo mě ucho, tvář, hlava, oko, někdy to šlo i přes nosní přepážku, střídavě zuby, krk, jazyk. Takový jakoby tlak či brnění v boltci. Známí mě chtěli posílat na psychiatrii, že je to deprese atd. Trvalo rok než jsem se dostala na Karlák, kde stanovili diagnozu artroza čelistního kloubu. Udělali rtg krční páteře, CT čelistí a poslali mě na rhb (nahřívání+masáže - byla zima, takže nahřátá jsem hned zase prochaldla). Pak hrozili operací. Vy, kdo máte tyhle chronické bolesti (zubaři rádi říkají fantomové, že?), znáte ten hrozný pocit, že už nevíte co dělat a všichni na Vás koukají jako na blázna nebo hypochondra. Přes dotazy na všechny možné jsem sehnala jméno doktora Ramby a půl roku čekala než skončí prázdniny a pak zase než se dostanu na vyšetření k němu. Na Karláku jsem si řekla o kopie výsledků. Ramba mě vyšetřil, nechal mi udělat rtg s otevřenou pusou a řekl milá paní, Vy nemáte artrozu, to jste sebou při rtg hnula. Vy máte luxaci čelsitního kloubu. A cvičit! A babička má křivou pusu taky. Neurolog ji roky léčí Tegretolem a podobnými sajrajty. Byla i na Homolce na nějakých drastických procedurách, kdy se tam dává glycerol nebo se gamanožem ten nerv zkracuje.Občas hospitalizace na interně, když nemohla samou bolestí jíst a pít.Tam jí zase s oblibou pajcujou opiátama a domů si vozíme babičku sjetou jak narkomanku, která Vám usíná nad polívkou. Teď na jaře jsme ji vzali k Rambovi. Po hodinovém vyšetřování a rtg jsme trochu moudřejší - taky má něco s kloubama (je jí 80, artroza asi už všude) a blbě sednoucí protézu, která jí tlačí právě na ty výstupy 3klanný potvory. Protéza se začala přesně podle Rambova návodu obrušovat, babička si ji začala brát jen na jídlo a jinak chodí "bez" a nevím, jestli to je zázrak nebo náhoda nebo co, ale zatím nemusí frčet na Tramalu a letos na interně zatím kvůli puse nebyla. Teď radší klepu na dřevo. V každém případě, ať jde o nerv nebo o kloub je dobré teplo. A nežvejkat žvejkačky a mít pořádně udělaný zuby, plomby a všechyn ty umělý nástavce kvůli skusu. Nahřívat teplým hrnkem s čajem. A rehabilitačky říkaj, že když je skříplá kostrč, tak i huba. Přeju Vám všem, ať huba nebolí a nebo jen tak malounko. Barka
Přidat nový komentář