Zdravím všechny lidi postižené migrénou. Píšu sem proto, že mě migréna trápí tak 3x až 5x do měsíce. Je mi 18 let, bolest hlavy znám odmala, ale klasické migrény zažívám kolem posledních 3 let. Bolest hlavy je jedna z nejvíce omezujících bolestí, což jsem si uvědomila už mnohokrát, když jsem musela již dopoledne opouštět školu. Při migréně většinou nezvracím i když i to se mi už stalo, ale spíš je mi jenom hrozně zle. Když se s bolestí hlavy probudím vím, že den nebude stát za nic. Migréna mě opouští jen přes noc (ale ne vždy), když jdu spát s práškem. Moje babička trpěla migrénami, můj otec i strýc jimi také trpí, takže předpokládám, že i z toho důvodu mám migrény já. Obyčejně začíná lehkou bolestí na pravé straně čela, pak bolest roste a přidá se světloplachost (většinou se hodně mračím a mhouřím oči), zvedá se mi žaludek z jakékoliv vůně nebo zápachu, vidím hůř na pravé oko, je mi zle od žaludku a nemám chuť k jídlu. Migréna mi většinou vydrží 2 dny. Nejhůř je mi ráno a večer, přes den mě spíš jen bolí hlava. Už se mi to začalo zdát podivné, tak jsem navštívila neuroložku. Ta mě vyšetřila, poslala na EEG, aby mi oznámila, že vše je v normě. Tím pádem, jako by mi nic nebylo. Doporučila mi užívat denně Magnesium a lék obsahující Ginkgo bilobu. Při bolestech hlavy mi předepsala Acylcoffin. Žádnou změnu jsem nezaznamenala, jenom jsem zjistila, že Acylcoffin mi vůbec nezabírá a proto se stále futruju Ibalginem, což považuji za velmi špatné řešení. Bolesti hlavy a migréna jsou varovným signálem našeho těla. To že nás bolí hlava znamená, že něco jiného není v pořádku. Ale zdá se mi, že doktoři nehledají příčinu, ale snaží se jenom potlačit projevy. Nikdo mi nebyl schopen říct, čím jsou moje bolesti hlavy způsobeny, co mám změnit, jak se mám zařídit. Sama nejsem schopná příčinu bolesti hlavy zjistit. A připadá mi děsivá představa, že se budu ještě několik desítek let trápit s migrénami. Tento text píšu právě ve chvíli, kdy se mi migréna rozjíždí naplno a mám tendence sama sebe litovat :P Všem hodně zdaru v boji s migrénami!
Přidat nový komentář