S problematikou nadměrné váhy se potýká spousta lidí zejména ve středním věku, kdy úroveň fyzické aktivity klesá vinou např. rodinných závazků, ale - přiznejme si - i vinou zvýšené tendence k pohodlnosti. Obezita se proto stává čím dál více chronickou nemocí zejména v ekonomicky vyspělých státech západní Evropy a ve Spojených státech ...
Cílem diety by mělo být najít si pro sebe takový životní styl, který bude trvale udržitelný. Pokud je to zapotřebí, musíte do něj zakomponovat i jídlo v restauracích. Pal se vám bude hodit představa o jejich energetické hodnotě. V tabulce najdete orientační hodnoty nejčastějších jídel, která si můžete v restauraci objednat.
Polévky
Polévky (0,33 l) |
kJ |
Hovězí s těstovinami | 310 |
Špenátová | 450 |
Hovězí s játrovou rýží | 470 |
Květáková | 480 |
Pórková vejcem | 500 |
Čočková | 600 |
Slepičí s nudlemi | 630 |
Česnečka s bramborem | 640 |
Rajčatová s rýží | 680 |
Bramborová | 700 |
Dršťková | 700 |
Fazolová | 700 |
Gulášová | 770 |
Hrachová | 770 |
Kulajda | 790 |
Frankfurtská | 800 |
Přidat nový komentář