Ahoj tak v prvé řadě ti musím poblahopřát k tak vysokému číslu. :D
No ono nekouření samo osobě není životní cíl. To je nutné si nějak v hlavě srovnat. Já jsem měl nekouření cigaret dlouhou dobu za "sen", životní cíl, kterým bych se měl ubírat. Nakonec jsem ale zjistil, že nekouření je prakticky jenom individuální vlastnost, která se mě týká a, že životní cíl je z hlediska podstaty něco jako např. spokojená rodina, úspěch v životě a v zaměstnání, objev.
Je nutné si uvědomit pár věcí. Když jsem pokořil onu závislost a přestal kouřit, tak jsem měl dlouhou dobu dobrou, velice pozitivní a akční náladu, protože jsem dokázal něco o co jsem usiloval několik let. Na druhou stranu jsem si však vsak neuvědomoval skutečnost, že toto vše jednou skončí a ona vlastnost "nekouření" zevšední a stane se nepotřebnou historií. Jako všechno ostatní co jednou pomine.
Tuto fázi odvykání je nutné též překonávat. Může přijít nadváha, vysoký tlak, třes rukou, nové návyky a zlozvyky, které nemusí, ale mohou vyvolávat další jiné vedlejší negativní účinky. Jak píšeš o špatné náladě, točení hlavy, tam ti doktor jistě poradil.
Co bych ti doporučil k práci je pouze to, aby si se snažil být pozitivní. Mít totiž pozitivní pohled na lidi, které jsou ve tvé blízkosti je velice důležité. Není to vždy možné, ale u mě platí, že pokud to jenom trochu jde, tak se snažím na lidi okolo sebe mít pozitivní vliv. I oni pak fungují vedle mě mnohem lépe. Dále pokud nemáš práci, využij svůj volný čas k tomu, co tě ze zdravotních důvodů tíží. Skoč na veškerá vyšetření, která tě napadnou a tím se ti také uleví, když budeš vědět, že se prakticky nemáš čeho bát. Je toho spoustu co můžeš dělat i bez peněz, když není ona práce. Jen to chce být pozitivní, přemýšlet, a snažit se svému tělu dopřát to co potřebuje.
Neznám tě osobně, takže ti nemohu konkrétně radit, navíc když já sám se peru téměř se stejnou věci jako ty.
Doufám, že se ti realita bude brzy zdát fajn. Přeji pevné nervy a zdraví do dalších dní.
Ahoj Tomáš.
Přidat nový komentář