Asi bych to měl doplnit a napsat podrobněji. Cipralex jsem bral cca půl roku, deprese se trochu zlepšili, myslím, že mě lék držel těsně nad nimi, ale neustálá únava a téměř všemi popisované sexuální problémy, hlavně ta nechuť, i když výdrž se zlepšila. Jinak samozřejmě rozmazané vidění a takové jakoby nevnímání světa kolem sebe - i na horské dráze jsem se myslí toulal někde úplně jinde! Takže bylo rozhodnuto, že zkusím přejít na Wellbutrin, bude mě prý nabuzovat. Po třech týdnech musím napsat toto: 1) vrátila se nespavost, usnu v jedenáct a probudím se ve čtyři ráno a už neusnu, v šest je pak obrovský problém vstát a jít do práce, dnes jsem to nedokázal. 2) zatím ještě větší únava, než s Cipralexem. 3) nižší antidepresivní účinky než měl Cipralex, typický projev je, že ráno jsem roztřesený a plný obav, v průběhu dne se to zlepšuje a večer kolem sedmé jsem téměř OK, tak nevím jestli bych neměl zkusit vzít lék večer, aby účinkoval od rána, možná že bych ale neusnul vůbec. Beru teď jeden Wellbutrin ráno a půlku Cipralexu večer, což je asi málo a Wellbutrin zatím neúčinkuje, tedy ne kladně. 4) velká horkost po celém těle (bez horeček) a totální sucho v ústech. 5) rozmazané vidění (bylo i za Cipralexu). 6) afrodiziakum - asi ano. 7) vrátila se úzkost a bolest na prsou (byla před užíváním Cipralexu, s ním vymizela) a dnes mám pocit, že mi něco hoří a pálí kolem páteře, tento pocit jsem ještě neměl. Stále doufám, že se to všechno srovná a že si to sedne, protože takhle to nechci, to bych se vrátil raději k Cipralexu, nebo zkusil něco jiného. Na začátku užívání Cipralexu se to také na nějaký čas zhoršilo a pak to bylo lepší, takže doufám, že to tady bude stejné, jen to asi bude déle trvat. Budu informovat
Přidat nový komentář