Ahoj, beru Trittico 3+ roky, můj problém byl, že jsem po stresovém období života ztratil přirozenou schopnost spát kontinuelně osm hodin a víc. Vždycky jsem se probudil uprostřed noci (přibližně ve stejnou dobu) a rozjelo se mi přemýšlení na max a už jsem nedokázal usnout až do šesti, kdy mi zvonil budík (později se při tom probuzení přidaly nervy, že se zase nevyspím do práce). Trittico 150mg mi ze začátku výrazně pomohlo, 1/3 měla nějaké účinky, 2/3 byly ideální a 3/3 byl nářez, ale od dvou třetin už jsem měl ráno lehce zamlženou mysl a po delší době užívání se mi zpomalila schopnost vzpomínání, tak jsem zůstal na 2/3, abych to minimalizoval a užíval si dlouhého spánku. Asi po roce si asi tělo na Trittico zvyklo a zhoršilo se fungování - a navíc se mi nějak zhoršila schopnost přes den odolávat stresu, nedokázal jsem se soustředit na práci, ale v hlavě mi cyklicky běhala nějaká stresující záležitost, ze které jsem se nedokázal vytrhnout, i když vedle mě na mě třeba někdo mluvil, atd. Lékař mi k Tritticu napsal Prothazin (na tlumení úzkostí) - okamžitě to zabralo a spal jsem i 10 hodin, když jsem se v noci probudil, okamžitě jsem usnul, nulový stres, nevadila mi ani buzerace v práci ráno, prostě jen stojíte a v klidu čekáte, až se vedení vypovídá a odejdete s úsměvem. S Prothazinem se ale po měsíci a něco vyskytl problém, kdy jsem někdy odpoledne začal, bez nějakého zjevného důvodu zvenčí, cítit hluboký smutek. Prostě jedete z práce a najednou propadnete silné melancholii - nebo mě snadno vytočila do běla blbost typu neumyté nádobí - během dopoledne nikdy, ale tyhle stavy nabíhaly během odpoledne, jako nějaká vlna. Prothazin mi taky zablokoval sexuální vzrušení - fyzickou schopnost erekce ne, ta šla vyvolat, ale prostě potlačil třeba jakýkoliv vjem z atraktivního protějšku a fantazie. Taky se mi zhoršilo močení, tak jsem ho občas vynechával. Ale pořád se mi líbil ten strašně dlouhý a hluboký spánek. Užívání mi zatrhl až urolog, když jsem po čase kvůli preventivnímu vyšetření zjistil, že mám na svůj věk příliš brzy zvětšenou prostatu a že Prothazin urologické problémy velmi zhoršuje. Návrat k samotnému Tritticu byl krutý, protože tělu trvalo si zvyknout jen na 2/3 dlouho a většinou jsem spal jen první tři čtyři hodiny. Po třech letech se mi zlepšil život (mohl jsem změnit práci a udělat si dlouhé prázdniny) a nějak se mi celkově ulevilo. Odjel jsem na delší výlet mimo ČR a zjistil jsem, že jsem si nevzal dost Trittica sebou, tak jsem jel jen na 1/3, ale překvapivě jsem spal dobře a když jsem poslední týden dovolené spal nedobrovolně bez Trittica, tak jsem se budil, ale pořád to ještě šlo a přes den jsem se cítil psychicky svěže, super soustředění, paměť fungovala skvěle, spontánní erekce několikrát za den, což už jsem si ani nepamatoval a cítil jsem se v kondici :-) Po návratu do Čech jsem si našel novou práci, zase se poruchy spánku vracely a nedokázal jsem bohužel fungovat bez Trittica, takže jsem rezignoval a jedu stále na 1/3, v těžkých časech spaní na 2/3. Když je blbé období a proberu se v noci s příliš aktivní hlavou, beru k tomu volně prodejný Guajacuran a to mi v podstatě funguje jako záruka 6hodinového přerušovaného spánku a celkem slušné psychiky přes den. Bohužel asi nepatřím k lidem, co dokážou spát bez léků a jakékoliv pokusy o odvykačku se už po necelém týdnu zbořily.
Přírodní alternativy - to vůbec nefunguje, ani ťuk, meduňka, melatonin, třezalka a tyhle léčitelské věci nikdy můj spánek nezlepšily a určitě bych to nezkoušel k práškům. Snad by pomohlo úplně nepracovat, chodit k terapeutovi (na což nemám jako dělník dost peněz), ale bohužel tuhle možnost nemám. I když mám velmi fajn soukromý život, vždycky mě asi nějak otráví radost ze života práce a styk s lidma, se kterýma musíte trávit čas, i když je nemáte rádi. Držím palce, ať je vaše cesta lepší.
Přidat nový komentář