Ahoj všem, druhým dnem pročítám komentáře na téma Trittico, a jsem plný rozporů a obav s použitím, vetšina reakcí tady je spíše negativních, mezi troškou pozitivních.
Můj příběh s tím že jsem se dostal až k tomu že jsem zašel k doktorce, obvodní, která mi napsala Trittico bez jakýchkoliv otázek a bez problému je takový:
Po necelých dvou letech vztahu s přítelkyní, kdy nás v podstatě od asi druhého měsíce našeho vztahu začaly problémy, kdy já viděl hlavní problémy v tom že neumí vyjádřit city, emoce a lásku a i v tom že po prvotní euforii a zamilovanosti začne člověk vidět co neviděl, byly problémy i s intimnostma a sexem ze staryny přítelkyně, kdy najednou, kde u mě je to o tom že mě velice přitahovala, já měl chutě stále, v podstatě denně, tak mi intimnosti dávala málo, v podstatě tak 1-3x do měsíce, z prvu jsem to přehlížel, ale po nějaké době začaly frustrace a já už pak začal přebírat i její chyby na sebe, za vše se omlouval i když to nebyl můj problém, do vztahu vstoupila ironie... já v jistých situacích jsem se pak choval i nepřiměřeně, jako malý dítě kterýmu vemou hračku, později přišli i k dohadům sprostý slova.. a o vánocích to vyvrcholilo k roztržce kde už jsem nad sebou neměl absolutně žádnou vládu, dokonce jsem se snížil k tomu co jsem nikdy nechtěl udělat a to k tomu že jí přilítla facka. Na to jsme se na dobro rozešli, i když ji mám rád, nepřeji ji nic zlého, tak už žádná snaha, omluva a nic nepomohlo, co se dá dělat, je to pryč. Později jsem tedy i zjistil že její minulý vztahy byly podobný, že pro ni city, emoce, intimnosti.. jsou prostě problém, většinou se dokázala akorát tak trochu otevřít po mailu. Já chtěl po ní společný bydlení, rodinu, děti, ale ona potřebovala vše tak ne´ějak po svým.Jenže měl jsem ze všeho hrozný úzkosti.. začal hledat na netu a na deprese.com se dočetl co jsou hlavní příznaky depresí a úzkostí, z toho jsem zjistil že v podstatě jsem už i dříve, možná od mládí, netuším přesně od kolika měl takový problémy, který se rokama zhoršovaly, až do teď kdy bych chtěl krásný vztah, rodinu.. zjistil jsem, že jsem míval a mám, úzkostný, smutný nálady, někdy cítím prázdnotu, jindy si říkám proč jsem na světě jaký to má smysl, mívám pocity beznaděje, pesimismu, trpím sebeobviňováním, stále si myslím že si něco nezasloužím, že to nebudu mít (nejvíc je pro mne důležitý mít skvělou partnerku, deti, rodinu), nerozhodnost, nebo strachy různý, někdy mne různý situace rozhodí že jsem přecitlivělý - pěkný věci, nebo když se někomu něco děje třeba jen v TV tak jsem až plačtivý, jindy zase mám kolem sebe a to mezi lidma ochranou klec a jsem i vznětlivý a chytám se každé maličkosti, pocity napětí..
Po tom, co jsem se dočetl, tak si řekl že to není v pořádku, že to nebude jen povahou, že je jinde problém, obvolával jsem psychology, jenže mají třeba čas až někdy v únoru a že bych možná měl k psychiatrovi kvůli lékům, tak jsem navštívil obvodní a ta mi napsala Tritico.
Chtěl bych se ze všeho dostat, žít, jenže nedokážu se radovat z maličkostí, z života, a tak mám tady na stole tyto prášky, pročítám tady Vaše příspěvky a mám obavy abych na tom nebyl ještě hůř, nebo aby mě ty léky do budoucna neovlivnili nějak špatně. A jak je to když se pak vysadí, vše se vrátí kde bylo předtím, nebo to dokáže pomoci? Děkuji za rady, a omlouvám se za tento dlouhý příběh, ale asi jsem to i musel ze sebe dostat a popsat.
Děkuji, Zdenek. [email protected]
Přidat nový komentář