Ahoj, trpím na ataky a úzkostné stavy, jako tady řada z Vás.
Proto se ráda a popravdě podělím i o svůj příběh.
Moje ataky a úzkostné stavy začaly přibližně před 5 lety.
Začalo to polohovým vertigem, což znamená příšerné motání hlavy a závratě, jako by jste pokaždé vstoupily na loď, kterou houpají vlny z moře.
To jsem ještě netušila co se děje, protože jsem zkušenost takovou neměla.
Když už to bylo neúnostné, bohužel, až do mdlob, manžel mne odvezl na pohotovost Neurologie. Prošla jsem si ten večer peklem, protože mne hospitalizovali na lůžko a daly my pouze kapačku.
Když jsem nějakým zázrakem noc přežila, prodělala jsem mnoha vyšetření(magnetická resonance atd.) a NIC. Prý jsem zdravá a mám jet domů.
Na tento stav jsem každý měsíc trpěla snad týden a myslela jsem si, že spáchám sebevraždu, že už to nedám. Jenže doma dvě děti, manžel, moje velká rodina.
Nikdy v životě nezapomenu na to, když byl štědrý den a já jsem seděla na sedačce a pozorovala v tomto hrozném stavu moji rodinu, jak si rozbalují dárky a nebyla jsem schopna se ani usmát. V tomto okamžiku jsem si musela přiznat, že jsem psychicky nemocná a musím se léčit. Bohužel po obvolání všech možných psychiatrů my bylo oznámeno, že nové kliety neberou. Byla jsem v háji.
Nějakým zázrakem jsem na netu našla Neurologa, který mne ihned objednal do týdne na konzultaci. Vše jsem mu vysvětlila a on my zdělil, že není psychiatr, ale rozhodně mám ataky a úzkostné stavy s polohovým vertigem. Má dlouholetou zkušenost a je to Mudr., takže jsem mu věřila. Různými úklony hlavy a páteře mne asi po měsíci zbavil motání hlavy, nechal mi nasadit Miraklide a první dva roky jsem byla to opět JÁ. Neutlumená, šťastná a prostě v pohodě. Rozhodla jsem se, že Miraklide vysadím a uvidíme. Rok jsem byla OK, ale opět se to vrátilo, vždy na podzim. Opět jsem Miraklide nasadila, ale bylo my po nich zle(třes, průjem, nespavost, zkoršené vydění a celkový neklid). Změnila jsem je po domluvě za Escitalopram Teva plud 0,5 Neurol a o 50% lepší stav. Zatím to beru jen týden, tak doufám, že si vše sedne. Neurol potom vysadím a budu doufat, že mi ty AD budou stačit. Všem moc držím palce, ať vše zvládnete dobře a přežijete tento stav ve zdraví.
Přidat nový komentář