Dobrý den. Mám suchý kašel a bolí mě záda. Mám se znepokojovat? Proč nás při suchém kašli mohou bolest záda a oblast břicha?
Dáše: jako kdybyste opsala z učebnice projevy těžké deprese. Objednejte se okamžitě k dobrému psychiatrovi. Budete ale čekat možná 3 měsíce. Tyto 3 měsíce si musíte pomoci sama. Nejprve požádejte svého praktického lékaře, aby Vám provedl rozbor krve a vyloučil možnost onemocnění ledvin, jater, rakoviny, poruchy krvetvorby. Nestojí-li za tím nějaká choroba, pak máte asi deprese. Já jsem měl stejný prožitek, ale byl v tom konkrétní problém, který jsem neměl možnost nijak vyřešit. Začal jsem se kvůli tomu učit anglicky několik hodin denně. Abych na takové věci nemusel myslet, tak jsem zakryl jednu polovinu učebnice a učil se fráze a slovíčka. Angličtina to přebila. Když už jsem jí měl plné zuby, začal jsem dělat něco jiného. A když se vrátily starosti, zase jsem začal zapomínat s angličtinou. Pokud se Vám chce spát, jděte spát. Pokud se Vám ale nepodaří usnout, vstaňte a přebijte své problémy činností. Najděte kamarádku-kamaráda a požádejte ji-jeho, aby Vás vyzpovídali a pokusili se určit, zda-li nemáte v životě nějaký problém a pokud ano, jestli není nějaká cesta, jak tento problém vyřešit vlastními silami. Troufnu si tvrdit, že deprese nepřišly jenom tak samy od sebe, máte nějaký problém. Ten problém musíte najít a popsat, jinak se nikam nehnete. Člověku téměř vždy pomůže, když se může někomu jinému svěřit a dočká se od toho druhého rady a zvláště účinné je, když člověk získá pocit, že problém může nějak kontrolovat. Já jsem se na svůj problém vykašlal a začal jsem ho ignorovat. Nemáte nějaký koníček? Určitě máte - zkuste si na zítřejší den naplánovat nějakou činnost, zkuste zajít do lesa a chodit tam tak dlouho, dokud nenarazíte na jedli ve výši Vaší postavy... Fandím Vám, držte se!
Přidat nový komentář