Mám úzkostnou poruchu, ne nijak závažnou, ale zatraceně nic příjemného... Člověk si většinu takových problémů přivodí sám, stejně jako v mém případě - stres v práci (sedavé zaměstnání), práce na baráku, žádný sport, žádné odreagování... Člověk je v pohodě a najednou bum, bolesti hlavy, třes ve svalech, nervozita, neklid, problémy se soustředěním. Měl jsem dost rozumu i štěstí a ihned jsem to řešil s pomocí lékařů. Přes týden mě zkoumali v nemocnici na neurologii a když mě shledali po fyzické stránce v pořádku, dostal jsem se k dobrému psychiatrovi. Ten mi okamžitě nasadil antidepresiva - Zoloft a k tomu samozřejmě Neurol, což mě asi po čtyřech měsících úplně zbavilo problémů, pak jsem to brát přestal.
O Neurolu jsem zpočátku nic nevěděl, bral jsem dva měsíce (než zabraly antidepresiva) zhruba 1 mg denně, pak jsem ho ze dne na den vysadil a žádné abstinenční příznaky jsem nepociťoval, takže s tou návykovostí to nebude zas tak horké. Teď ho používám jen velmi příležitostně, místo panáka na kuráž...
Chci hlavně říct, že Neurol je dobrý sluha, ale zlý pán. Je to zkrátka návyková psychotropní látka a tak je k ní třeba přistupovat. Neurol rozhodně není návykovější než třeba alkohol, který je paradoxně jediné volně dostupné a účinné anxiolytikum, i když je mnohem nebezpečnější a člověk je po něm totálně nepoužitelný... Je asi jasné, že když člověk vypije půl litru vodky a tak to bude dělat několik měsíců, že mu pak po vysazení bude naprosto šíleně, bude 3 dny zvracet, čtrnáct dní se klepat a měsíc mít deprese... Stejně tak s Neurolem, je nutné na to při jeho používání myslet, 4 mg denně je šílená dávka, to je stejný jako ten půllitr vodky... Neurol je skvělý k překonání akutních problémů, třeba i trémy, jak výše zmiňuje slečna/paní houslistka, nebo před zkouškou, důležitým jednáním, veřejným vystoupením atd., to je typické použití Neurolu, ne každodenní braní.
Přidat nový komentář