Tak já jsem podstoupila kolonoskopii dnes. Při plném vědomí. Bez tzv oblbováku a ani analgetika mi nebyla podána. Řekla jsem, že to zkusím bez toho. Kanylu jsem měla pro jistotu zavedenou pro případ, že bych si o něco řekla, ale neřekla jsem si. Takže pro všechny, kteří se toho bojí, tak jako jsem se bála já, chci říct, že jsem to podstoupila bez ničeho a neumírala jsem při tom. Lékař mi dal pouze mast na konečník a pak to začalo. Bolest jsem měla pouze cca tři vteřiny. Bolest trochu silnější, ale pak se to dalo vydržet, tak jsem usoudila, že podat do žíly nic nechci. Jediné co mi na tom vadilo bylo to, že jsem měla po celou dobu při vyšetření silné nutkání na stolici, což je přirozené, při dráždění konečníku a střeva. Nafukování plynem, nebylo takové, že by se to nedalo vydržet. Takže koloskopii jsem podstoupila bez jakýchkoliv látek do žíly, pouze mast na konečník. Koloskopie byla oproti pití fortransu den předtím , procházkou růžovou zahradou. To raději koloskopii opět bez ničeho, než pít zase fortrans, při kterém jsem se dávila. Tak se nebojte. Když jsem to zvládla bez jakýchkoliv podání utěšujících léků , tak to vydržíte také, když si řeknete o tzv. oblbovák, ale za mě musím říct, že vydržet se to dalo i bez toho všeho.
Přidat nový komentář