Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Rivotril

beru rivotril jiz 5 let zkousela jsem ho vysadit ale nedokazala jsem to mela jsem pocity -zavrate zvraceni tres pocit ze omdlim poradi mi nekdo jak z toho ven.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jozef

K. Máš v niečom pravdu. V septembri okolo 24 ked uz, husto bolo okolo riva , som z, asi 15 až 20 tich kvapiek rohodenych do celého dňa, dal dole na 4 kvapky. Nič som neriešil negooglil. Pritom absťák som mal silné závraty hlava ako vo zveráku, želé nohy. Úplná katastrofa. Ale dva, týždne som to tak ťahal. Az, som začal googlit. Čítal, čítal, cital. A máš pravdu dosť mi to uškodilo. Až kym som nenašiel toto fórum a diskusiu, a ľudí, ktorí mi tu pomohli. K. Keď si vysadila rivo, ver, že ten kvetiaks vysadis bez problémov. Xanax, lexaurin, žiaľ nie sú dostupné. Ci dočasne, alebo na trvalo ako rivo neviem.... Mám pocit, že tu na, svk nastal tlak, aby ľudia začali brať aj generika než originál liek. Dlho hučalo aj v médiách presviedčanie ľudí, aby si radšej v lekárni putali generikum než originál. Je to len môj subjektívny názor, a pocit, že o aky kšeft tu ide.

Michal

Ahojte :) .... můj názor ze zkušeností je, že vlastně čím lépe lék působí, tím hůře se vysazuje, proto asi Rivotril nebo Xanax jsou léky, které uleví ihned, krom ospalosti zpočátku nemají žádné než.účinky ... staré známé "dobrý sluha , zlý pán" .... ono K. nemusíš to s tím Quetapinem brát možná tak vážně, protože ať na youtube např. zadáš ať už Paroxetin, Klonazepam, Neurol, Xanax, Zoloft withdrawals najdeš vždy zničeného člověka, co to užíval, někdo vysadí bez problémů, ale ty videa jsou možná neobjektivní víš, nevíme zda ren člověk nepije alkohol nebo bere drog, jak žil/žije...nicméně minimálně po vysazení Kventiaxu přijde insomnie a velmi dlouhá.... která se dá stejně zalepit asi jen léky..bludný kruh...

Jozef

K. Mirtazen si brala v akej sile???

K

Michal mozno mas pravdu ze pride imsomnia ale myslim ze nie taka ako po rive. Doteraz ma nejak extra ani netrapilo ze beriem lieky kvoli spanku bolo mi dobre a nic som neriesila vsetko to zacalo tak nejak az teraz. Ale budem sa snazit verit ze bude zasa dobre ako predtym a tieto moje vecerne uzkosti prejdu hlavne strach z noci a budenia. Tak ako to bolo par mes predtym. Michal ty na tu depku neuzivas ziadne ad? Tento citalec nemam.ho dlho ale uz pocas dna je to lepsie a nie je to silne ad mozno by ti pomohol. Jozef brala som 30mg nieco cez mesiac.

Lucie

K.ano beru celou dobu 1mg, občas se mi podaří pár dnů brát o 0,25méně, ale pak se zase vrátím k 1mg a stále tak cítím účinek, a to čtení a googlení je fakt na škodu, pak má člověk všechny nemoci světa.

Jozef

Ja neviem či mam navýšiť mirtazen, alebo odrážať sa tých 7,5 mg, aj ked mi je na prd. Lucie, zabila si.....

Michal

K. ja bych AD bral, ale kdysi mi pomohl jen Apo-parox, ale přibral jsem cca 20kg, jinak jsem zkoušel Eliceu, Trittico, Zoloft a už mě ty pokusy nebaví...nefungují na mne. A moc už nevěřím teoriim o serotoninu, myslím, že je to jedna velká lež....tak bojuji jak umím...m

K

Luci tak to mas dobre mna uz potom samotne rivo neuspalo teda nie tak dobre ako predtym😐. Ked to mas takto tak ja by som to tiez riesila ako ty zostala pritom. Ono je vazne navykove asi vsetko uz len ostat pritom co cloveku pomaha a citi sa plnohodnotne. Ci s liekmi al bez nich treba mat radost zo zivota a ako pises ked clovek zacne citat ma hned vaetky choroby. Ja pokial som si neprecitala ze vysasenie kvent sposobuje insomniu tak som nic take nepocitila teraz to uz budem sledovat a uz to je chyba. Ako som pisala vyssie uz aj rivo som raz po par mesiacoch vysadila atiez nic mi nebolo teraz by som cakala uzkosti a nespavost. Ja dufam ze kym zacnem toto riesit ako vysadzovat budem uz tak v pohode ze ma budu zamestnavat uplne ine veci, nebudem mat tolko casu googlit a budem to brat prirodzene bez citania o tomco mi to moze sposobit.

K

Michal nieco na tom serotonine bude vela ludi co poznam ad pomohli ako z depky aj na uzkost. Ja beriem ad 16dni uzkosti stale mam ale predchadzajucich 10dni som presla len zo spalne , kuchyna, wc a kupelna. Tento tyzden uz som bola aj v nakupno centre. Dva tyzdne dozadu som neverila ze to este zazijem. Triticco je len na poruchy spanku nelieci uzkost a uz vobec nie depku. Inak depka a uzkosti zvyknu byt aj dedicne staci podnet ktory to spusti a uz to ide. Ja som to podedila po mame. Ona bojovala s naozaj tazkym stavom depresie tu ja nastastie nemam ale uzkost sa mi nevyhla ale to som chcela pomohla jej alventa ad. Citala som o tomto ad pometne dost a vela ludom pomohlo. Mne napr tento citalec tiez asi aj ked ozaj zatial len slabsie ale pomaha. Nebojuj ale ži ,🙂. Aj ked s liekmi ale ži skusaj si mlady len o nieco mladsi ako ja ale skusaj na kazdeho musi byt nieco a ty nebudes vynimka. Jozef ja by som tych 7.5mg navysila . Mozno tolko mg ti riesi spanok ale nie depku ja si myslim ze to je ozaj malo. Mne mirzaten pri 30mg aj za taky kratky cas ako je mesiac uzkost dost stlmilo ale az tak neusoavalo ale to bolo aj tym ze som vtedy tiez prestala davat rivo zo dna na den a ked som nespala respektive sa v noci zobudila zacala som davat par kv ale to som nechcela preto som sa vratila ku kvent s tym ze mi nieco daju aby som sa zbavila riva.

K

Michal a ty ako dlho beries kvent? Stale ta rovnako uspava ta ista davka? Nemyslim uplne zaciatky ze cloveka hned vyplo ale tak po 2tyzdnoch uzivania ta uspavalo tak isto rychlo ako napr po mesiaci? A ked si isiel spat mal si kludne koncatiny alebo si sa prehadzoval? Tu si ho hned zacal po rive brat? Ucinkuje na teba stale rovnako sedativne al mas potrebu navysit aby ta skor vyplo al aspon ukludnilo?

Michal

Já ale netvrdím, že antidepresiva nemohou pomoci, jen si myslím, že to není tak, jak se píše, já za těch 10 let o tom mám nastudováno velmi mnoho a byl jsem v xy skupinách na fb, kde jsou tisíce lidí ( už tam nejsem, nemá to smysl). Báze na které se AD nasazují, je tvrzení, špatných chemických procesů, neurotransmiterů v mozku- serotoninu a léky ho mají zvýšit a člověku má být lépe. No nevím tedy proč je tisíc druhů léků, proč některým fungují, proč některým ne, proč se určují diagnozy jako úzkostně-depresivní porucha, panická porucha, hraniční porucha osobnosti, agorafobie, soc. fobie a x dalších, když jsem se setkal s tím, že lidé berou stejný typ léků... nevím proč při stejné dávce přestanou účinkovat z ničeho nic třeba po letech, nevím proč se tedy neprovádí odběry z krevního séra na zjištění serotoninu ( ano lze to) ... a těch otázek, které mi nesedí jsou stovky.. jen díky tomu, že jsem se o to fakt zajímal. Už jsem ten zájem vzdal, protože nejsem vystudovaný lékař a je to nad mé limity a do mozku a jeho procesů "nevlezeš" nedají se reálně zobrazit. Myslím, že právě léky ty chem. procesy rozhodí natolik, že už pak musíš užívat pořád a jen lepíš z nich vzniklé problémy.. já bral jako první Apo-parox 2 roky ( 2009-2011) a tehda jsem četl od jedné paní ať to lidé neberou , že má z toho zelený zákal a plno problémů, nespavost apod. ignoroval jsem to a po pár letech jsem skončil v glaukomové poradně na dvojnásbně zvýšený nitrooční tlak- příčina nezjištěna dodnes :D ..,. laicky si myslím, že úzkost a deprese jsou pro člověka výstražným sdělením těla, že je něco špatně, že má něco změnit, že život, který žije není správný... návyky, zlozvky, špatná životospráva apod.. proto se ubírám tímto směrem, možná u AD zase skončím, ale snažím se takto :) .. zdravé tělo-zdravý duch, ale možná máš pravdu ty a je to geneticky podmíněno a prostě to změnit nejde... to je dost možné také :) . Jen těch lidí s těmito problémy je v dnešní době tak strašné množství, že by mne čistě pro mě zajímalo, zda je to fakt problém dnešní doby ( která je opravdu k zamyšlení) nebo zda to fakt tak bylo i v minulosti, jen se o tom nemluvilo.. dost filozofování, to je jen můj takový pohled na věc a stejně lze diskutovat jen u kávy ne na internetu :) mimojiné i ten Quetiapin má tolik nežádoucích účinků v přibalovém letáku, že to asi také není žádná výhra, kor když může byť jednomu z xy tisíc lidí způsobit třeba myokraditidu-zánět srdce ( měl jsem ho a nepřeji nikomu) ... hezké sny všem :)

anonym

AD není řešení potíží, příčina je jinde :-)

K

Este mi prosim michal odpovedz na otazku ohladom toho kvent a spanku. Urcite ma mnoho neziaduch ale ked clovek vie fungovat v istom obdobi len s nim tak ho beriem skor ako plus a nie minus.

Jozef

Ahojte. Prosím vás viete mi poradiť niečo okolo AD. ako som spomínal, došlo u mňa k prepadu. Znamena to, že mam smutnú náladu, nechuť k jedlu, akési obavy, plus úzkosť ma strašne...... Všetko to začalo pred, asi 14 dňami, ked som rivo.... už mal len jednu kvapku večer. Teda chcel by som sa vás spýtať, ci by nebolo na mieste zvýšiť mirtazen na 15 mg. Nebudem stoho na druhý den úplne odrovnany? Mimo??? A zase budem čakať na zlepšenie 14 dni ked zvysim na 15 mg.???? Keby mám pocit, že mirtaz neplní svoj účel. A, ani neviem či 7,5 mg má aj antidepresivny účinok, alebo len že uspi. Ďakujem vopred za odpoveď.

K

Jozef skus tri dni 15mg a uvidis nikto ti nic nezaruci lebo kazdy ma iny metabolizmus. Michala uspi 25mg aj polovica kvent som mnou to nic neurobi a to mam 54kg. Nijako to nezistis len treba skusit. Velke uzkosti pridu aj po velkom znizeni riva co si ty spravil tym padom treba nieco navysit aby sa to nejak kompenzovalo. Nejde nieco uplne znizit a hlavne rivo co je delobuch a byt na mirzatene 7.5mg a cakat zazraky. On je na upravu spanku ale hlavne aj na depku. Doktor ti nic ine nepovie ako skusit zvysit.

Jozef

Aho K. Zrejme ten prepad vznikol následkom užívania ibalginu, nakoľko tramal a podobné lieky k tomu nemôžem brat, tak užívam ibalgin na bolesť aj ked zabere len trochu. Lieky proti bolesti znižujú účinok mirtazenu. Aspon tolko som sa dočítal v pribalovom letáku. Čiže, by bolo na mieste zvýšiť to na 15mg. Plus beriem lieky na alergiu, a tie zase zvyšujú vedľajší účinok mirtazenu, a tov je únava. TEDA TOTO JE HROZNÉ . AD SÚ HROZNÉ LIEKY. TO SAMÁ PASCA. Kurnil ked som normálne bral rivotril nic také sa nedošlo co teraz.... Všetko dobré co je, zoberú zo slovenska. Ani len niečo pod iným názvom s tou istov účinkov zložkou tu na sk nemáme ako to maju maďari poliaci..... K. cítiš sa už lepšie???? Či máš to ako na hojdačke?

Michal

K. ano to souhlasím pokud volit nespavost nebo spát a brát léky druhá varianta je jasná spát se musí.... Jožko, zkus a uvidíš, ale spíš zkusit aspoň týden, přo zvýšení AD se může stav pár dní zhoršit a až pak zlepšit ano PASCA je to správné slovo....

K

Ja myslim ze ked rivo je v cr a podobne po nejakom case bude opat aj na sk mozno iny nazov a balenie ale bude to klonazepan nemozu tento luel zobrat hlavne epileptikom a nechat ich uplne bez nahrady . Neviem co toto ma s liekmi na sk teraz znamenat co sa tu deje ale vyradit jediny liek s ucinou latkou ktoru sa neda nicim nahradit je nemyslitelne. Nemoze to trvat nejak dlho to je proste na hlavu.

Petr st.

Ahojte, ja bych baštil cokoliv, co by mi pomohlo k lepsimu spanku. Mam ale problem, ze nic takoveho pro me neni. Vyzkousel jsem toho tolik, az mi doktorka sdelila, ze mne nic nepomuze, protoze jsem na vse rezistentni. Moje touha po kvalitnim spanku je silena. Bohuzel mi neni pomoci a to je take silene. Mejte vsichni pekny vikend.

K

Peter to vazne? Nic ti nefunguje? Skusal si vsetko? Aj rivo aj ten kvent? Hypnogen a podobne? Nespat je strasne ja mam z toho az panicky strach uz teraz po tych skusenostiach co som mala posledne dni. Vymen doktora kazdemu je pomoci ☝️

Jozef

Michal, a ty si ako na tom stym zoloftom ak dobre píšem.... Sadlo si to????

Jozef

Peter st. Tak chlape je to presne tak. Nič sa nevyrovná kvalitnému spánku bez nejakých liekov na spanie....

Michal

Peter, drž se!!!! Si tady stěžujem a co by jsi za to dal viď :( , jenže ono třeba u mě sice spím ( zažil jsem nespavost asi 2 měsíce 2-3 hodiny denně, strach už si jít i lehnout, neustála únava, přebíjení kofeinem a z toho úzkost děs) , ale stejně vstanu a mám pocit par hodin jako kdybych nespal... Jožko, s prominutím seru na to, nefunguje na mne.....mám chuť vysadit vše a dopovat se melatoninem ci tryptofanem a byt čistý...

anonym

Nejlepší by byl Dr. Grünstein.

Jozef

Michal úplne ťa chápem. Proste je to o ničom ked od niečoho by malo byt lepšie a ord stoho. Inak melatonin som bral na úplnom začiatku kým som našiel toto fórum, a docela zaberalo s lubovnikovim čajom. Držte sa pekný víkend.....

Michal

Anonyme vygooglim a kouknu dík :) Jožko, mi pomohl kdysi trošku tryptofan no kolem a kolem raději budu spát meně hodin cistě, než li 10hodin na Quetapinu a cítit se jako kdybych nespal :) taky přeju pěkný vikend :)

K

Michal ver ze 25mg ta urcite 10hod v spanku neudrzi v tom case mas uz dost h svojho prirodzeneho spanku. Jozko vazne ti ten melatonin pomohol? Bral si ho popri rive ci bez neho? Co ja by som dala za kludnu celu noc spanku bez prerusenia. Rivo bolo dobre tym ze pri nom som sa citila fakt ako keby spim prirodzene vobec som sa nezamyslala nad tym ze nieco beriem brala som to uz tak nejak automaticky. Teraz viac premyslam a viac sa bojim potom je to aj vecer na prd. Den je uz v pohode ale ako pride vecer tak ze zasa co bude v noci... ale ako to ad myslim ze zabralo je to 18dni co ich beriem tak mzno po case my trosku aj na spanok zaberu ze budem viac v pohode len ako som pisala som vsugerant velky a mam obavu ze bez kvent sa uz budem bat ist spat resoektive nieco skusat. Uvidim po par tyzdnoch. Zatial sa snazim nenavysovat ako mi dr kazala lebo lahko sa navysi tazsie znizi. Uvidime ale na uzkost a celkovo to ad zabera. Je pomerne slabe a nemala som ziadne vedlajsie ucinky respektive nieco take pocas dna co by ma nejak obmedzovalo nebolo.

Michal

K první týden jsem spal asi od 23hod do 14hod ...sotva jsem to to spolknul za 3min jsem vypnul, kamarádka z 25mg měla halucinace, další kamaradka bere Rivo a po 1mg KO já jsem mohl jít klidně na hodinu běhat...tim chci říct, že na kazdého to působí jinak...u mne navíc hraje roli i unava...ja to beru na vypnutí mozku/myšlenek...overthinking :/

K

Vazne nejde porovnavat co komu kolko zaberie ja tiez po 1mg rivi ma vyplo a z kvent teraz ked som ho zacala znova brat tak orvy krat as i tiez vypnuta do 5min ale uplne len mna teea neudrzalo tolko v spanku ale tak do 5h rana. Cize len pozeram ako to tebe zabera. Vazne bud rad. A ako dlho ten kvent uz beries?

Michal

Zabírá, ale už trvá to usnutí třeba 30-60min :) .... hned po vysazení Riva tzn. 4,5měsíců...jako oproti Rivotrilu v působení na me těli x krát silnější, úplně citím jak se mi zminimalizuje tep a vypínám pomalu....

K

Mne zasa rivo zaberal viac. Mne sa dokonca tep zrychlil teraz ako neberiem rivo ale kvent posielaju ma na ekg . Zvlastne rovnaky liek a ba kazdeho posobi inak preto sa radsej nejdem ani porovnavat. Ake neboj michal ja povysadeni kvent som nemala nic nie ako pri rive. Mna teraz uspava aj 2hod. Mam pocit ze tyzden co tyzden to uspavanie a celkovo take utlnenie prichadza neskor a to sa mi prestava pacit.

Michal

K tak vyzkoušej tomu trošku napomoci spánkovou hygienou, nekoukat pred spaním do displeje, raději si hodinku číst, postel použivat jen na spánek, zdravě se unavit apod....mozek je jak počítač, když třeba budeš měsíc čist večer odpoutáš mysl a mozek si bude pamatovat, že když dočteš je čas jít spát, chce si to trošku přeprogramovat "software" :) zitra Ti tu dám jedno video zda ho najdu myslím, že Ti třeba pomůže :)

Petr st.

Pane anonym, nejste ten anonym, ktery tu pred casem doporucoval pisatelum tohoto fora, aby vycistili chlamydie? Dost se mu podobate svym postojem k ostatnim. Co Vas tak bavi?

Michal

Anonym, to nevím zda nesmysl...vím, že mozek si pamatuje a dokáže měnit vybudované navyky/zlozvyky neustálým opakováním, pak je dělá automaticky....ale jsem otevřený diskuzi :) a pokud víš, jak nás z toho dostat ven a jsme všichno mimo "mísu" tak poraď :) ... výsměch nikomu nepomůže :) a něco mi říká, že kdyby jsi byl tak v pohodě, tak to tady nenavštěvuješ ;) :D hezký den....

Jozef

Michal úplne si zabil. Pán anonym zreje potrebuje pomoc a to možno väčšiu než my tu. Zabávať sa nad ľuďmi ktorí tu vedieme diskusiu a, snažíme sa vzájomne pomôcť osobnými skúsenosťami je smutné. Ak ma pán anonym riešenie tak nech to tu dá, a podeli sa snami o to. Peter anonym figuruje v skoro kazdej podobnej diskusii akov je aj tato. A to su uz nejaké roky. Ľudia ho doslova poslali kdesi..... K. melatonin mi fakt dopomohol v kombinácii s lubovnikovim čajom. Kym som nemal AD ktorým sa bránil. No po prekonaní toho strachu s AD som ho musel prestať brať ,lebo kombinácia melatoninu plus ľubovník...... môžu spôsobiť serotoninovy šok. A to je veľmi vážny stav. Tiež aj antibiotiká uzivane s AD je veľmi zla kombinácii. Tiež aj nesteroindne lieky proti zápalu bolesti sa nesmú na AD. A aj isté druhy syrov v kombinácii s AD sa nesmú.

K

To ozaj tieto vsetky obmedzenia maju ad? Uz mi ostava otazka co sa na tie ad vlastne moze🤔. Zacinam si mysliet ze ten rivotril bol predsa len lepsia volba ozaj neziaduce nula a clovek sa super citil . Chlapci urcite ho daju opat do obehu mozno nie uned ale podla mna daju .

Jozef

K. AD vnímam ako pascu!!!! A veľmi veľkú pascu. Vies som pred väzňov operáciou a pre operaciov budem musieť pichat wrafraxapine ak dobre píšem. Je to na riedenie krvi. CITUJEM. AK UŽÍVATE LIEKY ANTIDEPRESÍVA O OZNÁMTE SVOJHO LEKÁRA, NAKOĽKO AD S, KOMBINACIOV LIEKOV NA RIEDENIE KRVI MÔŽU VÁŽNE OHROZIŤ ŽIVOT PACIENTA. CO ZA, SAJRAJD JE V TÝCH AD???? A MAM POCIT, ŽE MBE AD NEJAK ZACALI VYVOLÁVAŤ EXTRÉMNU ÚZKOSŤ, HROZNÉ SNY CELODENNÚ UNAVU A PANICKE ATAKY. K. KEBY BOLO TAK AKO PÍŠEŠ, ZE VRATIA RIVO FUUUU. NEDAL BY SOM ZA NIC. NICIM MI NEUBLIZOVAL LEN POMOHOL. A FAKT NULA VEDĽAJŠÍCH...... SOM DOHODNUTÝ MIRTAZEN VYSADIŤ, VYROVNAŤ HLADINU KLONZEPAMU V TELE, A ŽIŤ. NIE BYT ZOMBIKOM. U TEBA JE TO INÉ SI TEHOTNÁ. ALE ZAS NA JEDNEJ STRANE, TO CO PREZIVAS NEMÁ DOBRY VPLYV NA MIMINO. CO CÍTIŠ TY STRACH, NEPOKOJ, ÚZKOSŤ S CASTI PRENASAS NA MIMINO.ASPON JA, SI TO MYSLÍM, A PREPÁČ AK SOM NAPISAL NIEČO, O BY SOM NEMAL

Jozef

Peter prosim ťa. Viem že máš dosť co zo sebou, ale chcel by som ta poprosiť ako mam začať s vysadenim mirtazu. Berem tych 7,5 .... Mam to tych 7,5 roztopiť? A tak nejak??? Ďakujem vopred. Berem ho cca 5 mesiacov.

K
2x

Jozef 7.5mg vies vysadi5 pri rive zo dna na den. Rivo to utlmi ja som to aj bez neho vysadila 30mg zo dna na den. Cakaj hoesi tyzden ale pri rive to budes mat ovela jemnejsie ako ja. Ja byt na tvojom mieste absolutne si pri takej davke nerobim hlavu a dam to von. Keby mam rivo tak to uz absolutne nie. Bez strachu a obav. Ja som tehu keby nie asi to rivo beriem aj ja ale kedze uz ma takto vyplasili s nim neda mi to vziat si ho zas . Ad nie su pasca pri mirzatene je zname ze sposobuje hororove sny a ze mas prepad je to nizkou davkou. Aj pri rivo su rizika pri operacii ja som bola na plastickej prs a musela som tiez hlasit rivo ale ja si z takychto veci nic nerobim. Keby nie som tehu tak mi je jedno ze melatonin moze sposobit seroton8novy sok s ad uz teraz viem ze hned po porode to skusim dat. Nebudem nic citat ani zistovat. Budem sama sebe najlepsim lekarom a skusat niekedy je lepsie dat na seba ako doktorov tiez nevedia vsetko a 90% veci co im pacient hovori nezazili a teda skusaju co bude na daneho cloveka platit. Clovek ako jedinec sam seva najlepsie pozna ale steach je zly priatel netreba sa bat skusat a nevitat je asi zaklad. Michal mozno na tej spankivej hygiene nieco bude tebe pomohla? Len ja mam vecer taky ze uz sa neviem nejak sustredit ako ide vecer tak myslienky sa menia na strach co bude v noci vraj ad mi tieto myslienky maju odstranit no neviem ci naozaj toto mozem od nich caakat. Zatial sa to zlepsilo ale tieto myslienky stale mam.

Michal
1x

Ahojte :) Jožko ano anonym tady píše, protože má problémy :) hen je nepřizná, kdyby je neměl tráví čas jinde ;) ....7,5mg ja osobně bych bral 3/7 dní polovinu takže 3,75mg a pak týden obden pak 0 ...vyhnes se tím eventuelním stavům z vysazení....najednou za mne ne :) K. ahoj určitě spánková hygiena pomůže ne do té miry jako zdravým lidem, ale pomůže....celkově u lidí s jakkýmikoliv psych.problémy je kázeň/disciplína/režim důležitý a nedochází k tak velkým propadům či zhoršování úzkostí/depresí....a opravdu ty změny než je člověk začne dělat automaticky trvají 2měsíce, ale za vybudování zdravych návyků to stojí a pak se to odrazí i na zdravi jak fyzickém tak i psychickém... :)

anonym

Popisovaná medikace trvající i desítky let, se nedá považovat za léčbu. Víc nesmím napsat.

K

Neviem presne co a ako robit mas michal nejaky system? Ak ano porad presne co pomaha aj tebe. Ked mas tak nizku davku a spis urcite robis nieco spravne a ja zle. Ja za ked sa cl9vek chce niecoho zbavit tak rychlo a trosku pretrpiet ako to natahovat abstsky budu tak ci tak.

Jozef

Michal, K. Dik za radu. Tak ja som mirtaz nastvrtil a vysadim ho. Už od toho psych. vyčerpania som po obede zaspal.... Alebo fakt neviem co to na mňa prišlo. Nebolo zvykom u mňa po obede spať. K. ked si bola na rive.... spala si dobre????

Michal

K. spánková hygiena je založená na pravidlech, které člověk dodržuje a to ve zkratce ve stejnou dobu vstávat a ve stejnou dobu jít spát, jist večer lehká jídla, nekoukat aspoň hodinu před spaním na tv, mobil apod. neřešit večer problémy, spát ve vyvětrané místnosti s příjemnou teplotou, poszel používat jen na spánek a sex ne na válení, vzdy si ráno ustlat atd atd na internetu najdeš mnoho typů, u mne spánková hygiena neexistuje jelikož dělám jen noční směny, ale točím takové 2 režimy a dá se to, práci vzhledem k nemoci opustit nemohu, náročnější bych nezvladal, tak beru to co je a co mi zdraví dovolí....

K

Tak z toho co si napisal okrem pozerania tv a mobilu dodrzujem vsetko. Ja mam momentalne z toho ze mi celu medikaciu pomenili a skusalo sa tak som rozhodena a vecer sa neviem nejak nastavit ako predtym. Predtym bolo vsetko ok nemala som ziadne problemy pri rive zaspat ani nicne budenie nebolo a uz vobec nie uzkosti a to ako som pisala brala som ho len kvoli spanku ze riesi uzkost som nevedela kedze tu som nikdy predtym ani nemala. Cize tu najdes jozef aj odpoved na tvoju otazku ano pri rive som spala.

Michal

K no tak pokud tady ty problémy začaly až s vysazením Rivotrilu, tak příčina je jasná a je asi třeba vydržet :(

K

Ano vsetko to zacalo po uplnom vysadeni. Kym som uplne vysadila tak aj na spanok mi stacilo menej mg kvent ako teraz a spala som v kuse. Po prechode na kvent a uplnom vysadeni to zacalo horsi spanok prerusovany, kvent bolo treba navysit a uzkosti zacali az potom. Kym bol rivo nemala som nic z toho co teraz riesim. Niekedy sa zamyslam ci nebolo lepsie pri nom zostat a risknut to ked niektore zeny ho brali cele tehu len aby boli v pohode a nerozhodene. Mne ho doktori zakazali a uplne ma rozhodili mam za sebou mega tazke dni ale ozaj tazke. Keby mi nepomenili celu medikaciu a neporozpravali ake nasledky to moze mat a keby som nezacala o tom citat mohla som byt v pohode . Niektori doktori povedia ze sa moze dalsi ze nie. Aj na nete som zacala citat ze sa v teho nesmie a uz to islo. Michal ty si preco vysadil vlastne?

Petr st.

Jozko, beres mirt kratce, takze jak poradil Michal. Ja mirt uzival 12 let, proto snizuji velmi pomalu, ale hlavni duvod pozvolneho snizovani je proto, abych prekryl stavy z vysazeni rivo.

Jozef

Peter ďakujem, že si reagoval. Peter, stále máš ešte nejaké stavy z vysadenia riva.....? Ľudí ktorých poznam aj osobne, maju uz, vysadené pár mesiacov a stále maju nepríjemné úzkosti spojené s depresiov, a hľadajú spôsob ako si zaobstarať rivo.... Teda za jedno balenie na čiernom trhu daju 25€ Co je dosť. Mirtazen chcem vysadiť len preto, lebo sa mi zhoršil stav. A to fest. Neviem ci to spôsobil mirtazen, alebo kdesi robím chybu. Uvedomujem si, že momentálne som aj vo fyzickej bolesti imobilny. Proste rozbité platničky, a nemám sa ako rozptýliť, ísť von niekam s priatemi. Človek nemôže sedieť to boli jak sviňa. Stáť s opretý o barle to plecie predlaktie bolia.... Ale najviac ma, štve, ze neviem k comu to pripísať. Či mirtazen nieje jeden stych liekov ktorý prestane účinkovať. Aj ked som bral 7,5 ,boli mi fajn. A zrazu prepad.

Petr st.

Jozko, staci mi ta nespavost, i kdyz je uz lepsi spanek, nez pred dvema mesici. Mam prevzate zkusenosti ze zahr. fora, kde je popisovano, ze po vysazeni rivo se ma pockat aspon 2 roky a pak teprve, az je stav stabilni, zacit snizovat ostatni, v mem pripade Remeron. Jelikoz mam omezene mnozstvi Remeronu, musel jsem jej zacit snizovat hned po vysazeni rivo. Jozko, mozna mas momentalni zhorseni kvuli bolestem a take asi nejsi v psych. pohode, ale neni se cemu divit, kdyz neco boli. Myslim si, ze nedelas zadnou chybu, jen je toho nyni na Tebe moc.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce