Dobrý večer Petře, děkuji za váš zájem o moje problémy. Doktor mi chce snižovat Rivotril, protože je to návykový lék, ale když ho beru již téměř 5 let, tak jsem opravdu navyklá a závislá. Oni si vůbec nedokážou si představit, co to s lidmi udělá. Je pravda, že mi ho chtěl snížit víckrát, ale to bylo stejně v době, kdy již jsem měla závislost vypěstovanou, jenže mi zemřela maminka, pak se dcera vdávala, byla těhotná, zemřeli mi dva psi, tak jsem to vždy trochu oddálila a hlavně vím jaké to je prožít abstinenční příznaky, měla jsem je opravdu těžké po pokusu vysadit léky na spaní, bohužel mi tenkrát v nemocnici místo nich dali Rivotril a než jsem se vrátila z nemocnice po 6. týdnech domů už jsem měla závislost vypěstovanou a snížila jen o 0,25 mg. Víc to nešlo, tedy tenkrát by to asi možná ještě možná šlo, abstinenční příznaky bych neměla tak drastické a dlouhodobé, ale tenkrát se to neřešilo. Jsem ve spojení s dívkou, která také snižovala Rivotril, brala ho pouze 2,5 měsíce a při rychlém snižování dle rady lékaře si prožila peklo, až když našla podobné stránky jako tyto, možná to jsou ony, začala snižovat po velmi malých dávkách a dlouho než se toho zbavila. Je mladá ale zdravotní problémy jí také nějaké zůstaly, plus antidepresiva a další léky namísto Rivotrilu, které jí způsobují potíže. Já antidepresiva také nesnáším, na můj vysoký tlak a tep nemají dobrý vliv. Dalším řešením je zbavit se toho na detoxu, ale u nás se to nedělá náhradou za Diazepam jako v cizině, který se pak dá následně pomalu lépe vysnižovat, takže je to dosti drastické. Já jsem nikdy nebrala žádné léky na bolest a BZD na uklidnění bych se dobrovolně nedotkla, nasadili mi jej lékaři, aniž bych věděla co mi vlastně dávají a tedˇ mi to zase chtějí vzít, aby mi mohli dát zase něco jiného... Je to začarovaný kruh, mají nás ve svých rukách a my se nemůžeme bránit. S tím vaším spánkem s vámi opravdu cítím, já též bez Stilnoxu neusnu, také mi ho kdysi předepsala lékařka s tím, že je bezpečný a nenávykový. Ten na vás také neplatí? Mně nic jiného nepomáhá. V psychické pohodě tedy moc nejsem, jednak to snižování a také mám nemocného svého malého pejska, čeká jí operace a v jejím věku ( 13 let ) mám o ní velké obavy. Přeji vám, aby dnešní noc pro vás byla alespoň trochu lepší a spánek osvěžující. Vždyt´to je ta nejsladší věc na světě...Zina
Přidat nový komentář