Ahoj všichni. Padlo tady pár dotazů na Diane, tak bych chtěla přidat něco ze svých zkušeností. Diane jsem brala cca 5 let s jednou asi půlroční přestávkou. Dá se říct, že na rozdíl od ostatní léčby (antibiotika, mastičky aj.) jako jediná můj problém s akné vyřešila. Ale plně potvrzuju fakt, že po vysazení se problémy vrátí. V té pauze, kdy jsem Dianu nebrala se vše vrátilo do původní (relativně těžké) formy, takže jsem po čase Dianu znovu nasadila a opět úspěšně. Nikdy bych nevěřila jaký to může být rozdíl. S Dianou jsem měla jen občasné uhříky, ale to bylo nic proti tomu, když jsem ji nebrala. Po těch letech mě gynekolog přesvědčil, ať zkusím přejít na jiné prášky, že Diane přece jen není z nejbezpečnějších (ten pravý důvod je asi 4x vyšší riziko tromboembolických příhod než u jiných HA - prokázalo se to v nějaké anglické studii, jiné to ale vyvrátily, čert ví, kde je pravda). Každopádně jsem si po mých zkušenostech řekla, že to risknu, protože vím, že i Diana je jen dočasné řešení a jestli se opět osypat mám, tak lépe teď, kdy je mi 24 než třeba ve 30. Přešla jsem na Jeanine a jsem po dobrání 1.plata. Pleť vypadá zatím v pohodě, ale řekla bych, že se postupně zhoršuje. Dřive se začíná lesknout a objevily se už i černé uhříky, které po nalezení okamžitě vymačkávám. S Dianou se prakticky netvořily. Očekávám, že za 2-3 měsíce se asi dočkám i zánětlivých projevů. Uvažuju o nasazení aktivní kosmetiky Bioderma-Sebium nebo Effaclar. Je to sice drahý a výsledku až tak moc nevěřím, ale vypadá to, že budu muset do své pleti opět investovat nejen finance, ale i víc času. Už jsem taky objednaná ke kosmetičce, myslím, že prevence (vymačkání černých teček) je hodně dobrá obrana proti vzniku akné. Největší problém mám s jídlem. Vím přesně, že bych měla některé potraviny omezit, ale mám v tomhle slabou vůli, miluju totiž sladkosti. Jinak, na zanícené pupínky se mi osvědčil 100% tea tree oil a krycí tyčinka green line. Každopádně, co se Diany týče, já jsem jí vděčná za těch pět let, co jsem bez byla bez akné a vrátilo se mi ztracené sebevědomí, v tomhle směru ji mohu doporučit. Ale počítejte s tou návratovou reakcí po vysazení.
Přidat nový komentář