Apolenko, moje spolujezdkyně, negativum to určitě není. Je potřeba si uvědomit, že výrobce sám doporučuje užívání CHx 12 týdnů, což by mělo běžnému kuřákovi (20/den) stačit. Delší užívání každého léku může mít nežádoucí vedlejší účinky. Jistě by nikdo nepustil na trh lék, který neprošel přísnými léky i když o peníze jde vždy v první řadě. Je SUPER, že už nebereš večerní dávku, jsi na nejlepší cestě být NEKUŘAČKA. Jen nezapomeň, stačí jedna cigareta a všechno je pryč. OZZ mně nakopnul k přemýšlení o CHx, protože doktorka mi dala jen leták a řekla "Chcete to napsat?". Jediné informace jsem tedy měl pouze z příbalového letáku. Koho z diskutujících informoval lékař o zprávě SÚKL, který lékař ví něco o CHx? Dnes jsem se dopustil tří chyb. Ta třetí je, že studie o CHx uvádí účinnost 44%, nikoliv 90% jak mi tvrdila lékařka. Proč není účinnost CHx větší, když je to lék proti kouření? K čemu byl tento lék původně vyvinut? Ten lék byl uvolněn pro trh v UK před třemi roky po dvouletém testování na potkanech a ročním na lidech. Je to dostatečná doba pro zjištění možných pozdějších následků. Zatím je známé, že lék nepříznivě ovlivňuje plodnost žen a není vhodný pro psychicky nemocné osoby. Co se zjistí za 20 let? Nechci nikoho odrazovat od CHx, každý se musí rozhodnout sám, ale k tomu je třeba více pravdivých informací než reklamní kampaň. Neříkám, že ten, kdo zvolí CHx je něco jiného než ti druzí, sama víš, že CHx pomůže, ale větší část je na Tvém rozhodnutí NEKOUŘIT! Bez tohoto rozhodnutí a pevné vůle dopadne každý jako já, který přestal kouřit až 60.den užívání CHx a jsem vděčný Tobě, která jsi byla mým příkladem (vodičem). To, že musím tak rychle vysadit CHx je jen můj problém, takový je jeden z tisíce a nelze můj případ zevšeobecňovat. Zatím NEKOUŘÍM a jedu s Tebou. Chtěl jsem jen upozornit na možná nebezpečí CHx (nejen jeho, takových léků je celá řada) a rozhodnutí je na každém jedinci. Řadě lidí CHx vyhovuje a pomůže, jeden je výjimka, která potvrzuje pravidlo. I tu zprávu SÚKL je třeba brát s rezervou, nikde nepíší kolik sebevražedných pokusů se v USA objevilo a z kolika uživatelů CHx. V USA probíhá krize hypoték a je nezodpovědné přikládat sebevraždy právě účinku CHx. Takže mlsejte CHx, ale pamatujte, že to není strava na celý rok. Držím vám pěsti a hodně štěstí. Apolenko, jedeme dál!
Přidat nový komentář