Neboj Léňo, všechno má svůj čas, ale musíš tomu trochu pomoct a taky si věřit. Já jsem začal CH užívat 18.4. a rozhodl jsem se jít podle návodu v příbalovém letáku. Žena mi moc nevěřila a říkala, že to budou zase zbytečně vyhozené peníze, protože jsem před tím vyzkoušel i jiné možnosti, jako náplasti, inhalátory, žvýkačky atd. a nic, žádný úspěch. Vždy mi to vydrželo pár dnů a konec. Se slovy, že si dám pouze jednu to začínalo a u cca krabičky denně to končilo. Ale poté, co jsem zcela náhodou někde viděl reklamu na CH, jsem prohledal net, a mimo jiné, jsem našel i tuto diskusi, jsem se rozhodl, že to nebu znovu zkoušet, ale že PŘESTANU kouřit. A myslím, že v tomto přístupu je celý ten rozdíl. Takže podle letáku, který říká, že mezi 8 a 14 dnem by bylo potřeba přestat kouřit, jsem 25.4. po příchodu z práce domů zahodil poslední nedokouřenou krabičku cigaret a ženě jsem na otázku proč to dělám odpověděl, že jsem právě přestal kouřit. Vůbec jsem si nemyslel, že to bude sranda, ale pak už jsem se snažil změnit všechny rituály s cigaretou. Ranní čaj místo kávy a kávu až potom, knihu místo relaxu s cigaretou po práci atd. Jestli to dobře počítám, tak zítra to bude 7 týdnů bez jediného šluku. Byly chvíle, kdy bych si nejradši koupil cigarety znovu, ale pokaždé jsem si řekl, proč, vždyť již nekouříš, špenát si taky nekoupš, vždyť ho nejíš. Moc často nestíhám na tuto diskusi něco napsat, ale rád čtu všechny příběhy a postřehy. Jsem si vědom, že každý prožívá svůj vlastní příběh, ale jedno máme společné: NECHCEME KOUŘIT, CHCEME NEKOUŘIT. Tak si navzájem pomáhejme a vše bude fajn. Takže, Léňo, nevzdávej to, udělej si pořádek v tom, že chceš nekouřit a ne, že to chceš zkusit, a ono to půjde. Mimochodem, mne ty cigarety chutnaly až do samého konce, dokonce jsem je vždy vykouřil až po filtr a ani jednu jsem netípnul dřív. Vše Vám přeji mnoho úspěchů a vzájemné podpory.
Přidat nový komentář