Ahoj. CH jsem začala brát 6.2. S nekouřením jsem si nedělala násilí, protože nejsem člověk, který si dokáže z hodiny na hodinu něco zakázat. Kdybych si řekla "od zítřka už ani cigaretu", nikdy bych nepřestala. Takže jsem si prostě řekla, že když budu mít chuť na cigaretu, tak si ji prostě dám a buď to vyjde nebo ne. A tak jsem taky udělala. Kouřila jsem ještě 14 dní. Ale už jsem nedokázala dát svých oblíbených 20 denně. Snížilo se to samo cca na 5 za den. Když jsem si dala cigaretu jen ze zvyku nebo z nudy, cítila jsem se překouřená. Nebylo mi dobře. Pak jsem se jednoho dne probudila s pocitem, že jestli si teď dám cigaretu, tak jak jsem zvyklá, tak mi bude asi hodně špatně. A tak jsem si ji už nedala. Prostě to přišlo samo. Je to teprve 30 dní, ale nekouřím a nechybí mi to ani trochu. Občas mě napadne, že bych si dala kafe a cigáro, ale hned si uvědomím, že to, co mi v tu chvíli chybí je jen ten rituál, ale rozhodně to není ta chuť nebo ten smrad. Takže tuhle myšlenku rychle zavrhnu. Kouřila jsem 25 let a bavilo mě to a chutnalo a moc jsem nevěřila, že by mě něco donutilo přestat. A ono jo. :-) Champix je fakt super. Prášky teď už neberu. Dávám to bez nich v pohodě. Věřím, že už nezačnu, protože prostě nechci. :-) Tak držím všem "začátečníkům" pěsti a přeji vám, ať máte taky takovou kliku, jako já. :-)
Přidat nový komentář