Dobrý deň. Bola som jeden z tých fajčiarov, ktorí sa nedokážu prefajčiť a fajčila som aj 30 denne. Bola som doslova otrok cigariet. Už som raz s champixom prestala a nefajčila som 1,5 roka. Už asi dva roky som sa intenzívne snažila prestať znova. Skúsila som odvykanie na 100 spôsobov. Bolo to dvojročné trápenie denno-denne. Skúsila som znova champix, veď s ním som s prehľadom prestala, no tentoraz na mňa pôsobil hrozne. Dokázala som ho prefajčiť a tie nežiadúce účinky... Každý mi hovoril, čo sa na to nevykašleš, ale ja som mala len jednu odpoveď - Nemôžem, lebo už nechcem. Nechcem to tak veľmi, že by som aj dušu diablovi upísala. Nedokázala som pochopiť, ako je možné, že to nedokážem, keď to tak veľmi chcem. Bola som sklamaná,unavená a znechutená. Bolo treba sa rozhodnúť, čo ďalej. Vedela som, že Champix je moja posledná nádej, len tie účinky. Dnes už týždeň nefajčím a beriem ho 16 dní. O chutiach sa nemusím ani rozpisovať, žiadne nemám, možno preto, že už viem, že si nikdy nezapálim. Prečo to viem, lebo som identifikovala drogu svojho života, s ktorou mi síce bolo dobre, lebo mi to neskutočne chutilo, ale zároveň som sa cítila mizerne. Toto je tá droga, ktorú som ja nikdy nemala stretnúť. Cigarety sú fajn, možno keď človek začína, ale potom je to už len utrpenie. Čo sa týka nežiadúcich účinkov, hlava mi ide prasknúť celý deň, zle spím, som unavená. To všetko sa dá zvládnuť, ale čo mi najviac vadí je nevysvetliteľný plač. No aj to sa dá upraviť dávkovaním. Mojim zámerom nie je nikoho vydesiť, skôr naopak ukázať tým, ktorí chcú prestať a boja sa, čo bude potom, aké to bude a pod., že potom to bude krásne. Kým som prvý krát neprestala, tiež som sa bála, mala som pochybnosti, či to vôbec chcem, aké to bude, hlavne pri absťákoch, ale dnes viem, že nie je dôvod na obavy, pretože to bude skvelé. Týmto by som chcela povzbudiť ostatných, ktorí aj pri champixe, pociťujú intenzívnu chuť si zapáliť - Nežiaľte za cigaretami, verte nestoja za to, nestoja ani za to, aby sa na ne spomínalo. Všetko je v hlave, či sa nám to páči, alebo nie a keď nás stále prepadá chuť, je načase zmeniť postoj, napr tým, že sa teším, že nefajčím, lebo tak som to vždy chcela/chcel. Držim vám všetkým palce a prajem pekný deň. V prípade otázok rada odpoviem.
Přidat nový komentář