Ahoj všem....už několik měsíců mě začali brnět ruce a nohy a to i v době, když jsem byl v absolutním klidu. Nejdříve jsem se toho moc nevšímal, přisuzoval jsem to nějakému přepracování, přílišnému vypětí. Tyto problémy, ale bohužel pokračovaly, až jsem si začal podvědomě říkat, že budu mít nějaké cévní problémy např. ucpání cév. Postupem času jsem se začal i více potit, to převážně na chodidlech a dlaní. Po fyzické zátěži jsem měl a mám stále bělavější pokožku, což napovídá též špatnému prokysličování, též by se mohlo tedy jednat opět o cévní problémy. Začal jsem žít s pocitem, že ač mi je teprve 30 let, mam asi ucpaný cevy a pořád jsem přemýšlel z čeho. Kouřím 1-2 krabičky deně což není sice dobré, vzhledem ale k mému věku bych tyto "cévní problémy" mít neměl. Začal jsem tedy zkoumat a v hlavě bádat z čeho bych měl mít ucpané cevy. Většinou se jedná o nějaký látky živočišného typu (cholesterol, tuk atd), došel jsem ale k názoru, co když mam ucpané cévy i nějakými neživočišnými látkami????, zjistí to vůbec doktor?A jak se do těla mohly dostat, (mam pocit, že je to časovaná bomba, která mi způsobí inkfart, plicní embolii nebo mozkovou mrtvici). Jak čas běžel dál, občas mi začali natékat nohy i ruce. Co se týče nohou, ty natíkaly někdy na nártu, někdy u kotníků, někdy celé lýtko a byly studené. Ruce natíkaly v oblasti zápěstí, kloubů prstů a předloktí, vše doprovázel pocit, že ti praská kůže. Nic příjemného a pak se stala další věc. Jednoho dne, cca před 1 rokem, jsem obdržel telefon od nějaké asi "čarodejnice", ženskou jsem neznal, ona ale znala mé jméno a po telefonu mi ihned začala říkat, že jsem vážně nemocný, že mám ucpané celkově cévy a že se hned musim začít léčit, jinak bych mohl skončit do roka velmi blbě. Volající ženskou jsem asi i neslušně poslal do onen míst, ale to nic nezměnilo na tom, že jsem začal přemýšlet nad tím, jak je možné, že někdo koho neznám mě kontaktuje z ničeho nic a říká mi o problémech, o kterých jsem přemýšlel dlouho před tímto telefonátem. A žádnou bilinkářku jsem taky nesháněl, nechával jsem si moje zdravotní problémy vesměs pro sebe. Od této doby se avšak začaly moje problémy dosti zvětšovat. Brnění, pocení, někdy i bolesti žil a tepen se zvětšovaly, začal jsem mít problémy i s pamětí. Asi před týdnem jsem seděl doma v pokoji, koukal jsem na televizi a zrovna si myslím, že jsem byl v naprostém klidu a rozpoležení, když najednou se mi začalo dělat hrozně zle.Pocit úzkosti na plících, sevřel se mi krk, těřko se mi dýchalo, začal mě brnět jazyk a rty, cítil jsem obrovský nával krve do mozku, začal jsem se třást, najednou jsem byl hrozně slabej, nemohl jsem udělat jedinej krok, ruce mě hrozně brněli stejně jako nohy. K nohám chci uvést, že již asi dva dni před tímto kolapsem mi začali bolet hrozným způsobem žíly u holení kosti a to jak na levé tak i na pravé noze, myslím, že přesně na stejných místech. Když jsem se dostal do nemocnice, absolvoval jsem EKG, odběr krve asi do třech baněk a měření tlaku, který byl 170/70. Bolest nohou byla nevydržitelná, několikrát jsem pociťoval, jak se mi zase hromadí krev v mozku, sucho v krku, ale neměl jsem žízeň, v pusem, převážně na jazyku jsem měl celkově pocit, jako kdyby mi ji někdo vysypal vápnem, jazyk brněl a čekal jsem jen na to, kdy to tam se mnou sekne. Po zjištění tlaku doktorem jsem dostal vycucat diazepan a ještě nějaký jeden prášek, myslím že tensiomin. Tlak se asi za hodinu snížil na 130/80 a celkově se mi v horní polovině těla udělalo líp, nohy avšak stále bolely, pociťoval jsem absolutní nedůvěru k ošetřujícímu lékaři, hlavně po tom, co mi sdělil, že krev je v naprostém pořádku, EKG také a dignostikoval mé potíže jako panickou ataku s tím, že když se to bude opakovat, ať navštívím psychiatra. Na stálou bolest nohou mi bylo doporučeno případné ortopedické vyšetření a to až v případě, že mi nohy budou bolet pořád, prý mam být k tomuto trpělivý. Druhý den ráno mi sice nohy nebolely, ale když jsem si po obědě zapálil cigaretu, zase bolet začaly. Moje představivost, žemam ucpané celkově cevy se nezměnila, cítím ještě větší nedůvěru k doktorům, i přesto jsem se objednal na soukromou cévní kliniku, kde na mě mají bohužel čas až za měsíc. Doufám, že cévy budou v naprostém pořádku a já budu moci začít s bojem proti panické atace. Možná to bude boj lepší než s ucpanýma cévama...za další měsíc budu moudřejší a doufám, že budu schopen Vám zde můj příběh dopovědět. Děkuji všem za možné rady, komentáře a možné povzbuzení.
Přidat nový komentář