Ahoj všem. Ve středu to bude přesně měsíc, co beru Zoloft. Teď v úterý jsem byla u psychiatričky na kontrole a říkala jsem jí, že se mi spíš přitížilo ,tak mi zvedla dávku o půlku, to je o 25mg denně . Ve středu v noci jsem se probrala v šílené motolici a bylo mi zle, bušilo mi srdce. To samé se opakovalo ráno a hlavně včera v noci, kdy se to vystupňovalo. Volala jsem paní doktorce a ona mi řekla, že ho mám zas snížit na 1 denně (50mg) a řekla mi, že bych měla přijít, protože mi očividně Zoloft nesedí. Tím jsem chtěla říci, že než se najdou antidepresiva šitá na míru každému jednotlivci, může to být pěkná peripetie. Ne na každého působí jeden lék ve stejné dávce stejně, takže nevěšte hlavu, kdo tu čtete, jak je to hrozné a jak se stav zhoršil apod. Je to určitě pravda,ale každý člověk je jiný a zabírá mu něco jiného. Pokud vám po měsíci užívání je pořád stejně nebo hůř, řekněte to svému lékaři a prodiskutujte změnu antidepresiv.
Taky mám tinnitus a po Zoloftu se mi neskutečně zhoršil. Taky ho chci změnit, tak snad bude lépe, i když ta antidepresiva 3.generace jsou všechno inhibitory zpětného vychytávání serotoninu, takže mezi nimi zase moc velký rozdíl není,ale každý člověk je jinak citlivý, takže věřím na úspěšnou změnu.
Držím všem palce a nevzdávejte to. Mě osobně pomohla řeč mé lékařky, kdy mi řekla, že ty stavy, které mívám (bušení srdce, pálení na hrudi, tlak na prsouch, třes, a hlavně ten knedlík v krku s pocitem, že se udusím) , jsou život nikterak neohrožující stavy a vždy odezní i když nesáhneme hned po nějakém tom Neurolu. Tohle si pořád říkám a díky tomu jsem vysadila Neurol (je hodně návykový). Prostě když mi je zle, začnu naopak něco dělat a vyhecuju se ještě víc. I kdybych omdlela, tak hold omdlím a zase se probudím nebo někdo probudí mě. :) A to mám 4 leté dítě a jsem na něj sama. Tak hlavu vzhůru a bojujte se mnou. :)
Přidat nový komentář