Mám tedy po operaci, šel jsem na sál jako první, tak aspoň odpadlo to dlouhé čekání, kdy tedy přijdu na řadu. Samotná operace byla v mém případě brnkačka, jediná nepříjemnost je vpíchnutí umrtvovací injekce pod oko, 3 minuty tupé bolesti se však dají vydržet, pak se vám můžou hrabat v oku, jak chtějí a necítíte nic. Kdybych nebyl zvědavý, o čem se to doktoři baví, byl bych tam schopen i usnout, to však nedoporučuji, můžete sebou nevědomky cuknout a to ve chvíli operace oka není dobrý nápad. Do hodiny i s různýma čekačkama je člověk zpátky na lůžku, samotný zákrok trvá asi 30 minut. Jíst můžete normálně, spát jen na břiše, aby bylo oko v poloze směrem k zemi a plyn, který napustili do oka tlačil ve správném směru na sítnici a ta se dobře prichytila. Takto oko polohovat neustále i při chůzi, prostě dívat se do země. Do nemocnice si rovnou vezměte něco, čím si čelo podepřete, já už nevím, jak složit pod čelo ty ruce, aby mě nebrněly. Můžete si odpočinout i u stolu v poloze "spícího opilce". Čekal jsem, že po odeznění anestetik nastoupí bolest, ale 10 hodin po operaci je stále vše úplně v klidu. Propuštěn budu možná už zítra a věřím, že vše bude v pořádku. Teď mi oznámila sestra, že ráno obvaz sundá, rozkape oko a změří v něm tlak, pak se uvidí, co dál. Díky všem za šíření poznatků a hlavně přeju ostatním co nejlepší hojení.
Přidat nový komentář