Zdravím všechny a taky Miu a děkuji ji za reakci k mému příspěvku. Zajímalo by mě,jak se vám všem vede? Změnilo se něco s očima,je to lepší? No jinak Mio,máte pravdu,já taky děkuji za každý den,kdy zatím vidím,jakž tak nato druhé oko,tak jak vidím. A mé největší přání je,aby ta má zlejzrovaná sítnice na tom jediném oku držela,co nejdéle. Zákaly v něm ty,už ke mně patří i když to moc příjemné není,ale zvykla jsem si. Teď mě trochu znepokojuje ta světelná malá tečka v oku,která se sem tam objeví,ale zase zmizí. Svému lékaři jsem to na kontrole,řekla a ten se měprávě zeptal,zda zmizí nebo zůstává a nějak mi to vlastně nevysvětlil,čím to je. Jinak sítnice zatím drží. Akorát,že mi chybí pár bodů ještě oblejzrovat,což mi řekl,že někdy v budoucnu,protože to blbě snáším,když jedno oko nevidí a v tom druhém mi to tam lejzruje a to světlo u toho je strašné. Jinak já chodím na oční do F.M.,ale ten můj lékař (asistent primáře)má právě pod sebou sítnicovou ambulanci a taky se tam i operují sítnice atd,teda myslím. S klinikami zatím zkušenost nemám,no a nejblíž bych asi taky měla ten Zlín,akorát jsem někde na netu viděla,že tam jsou dvě oční centra a které je prosím vás,vlastně které? Já teda doufám,že se tam snad nebudu muset nikdy přesunout.. No a k tomu ČID,nevím,jak to je,ale neni se čemu divit,když Libor tady psal,že mu dokonce vzali i ZPS!! Tohle snad,ani není možné,toto je opravdu na odvolání. No,já mám,aspoň tu ZPS. O ČID,jsem žádala v prosinci,u komise jsem byla v lednu,no byla to hrozná fraška. Myslím,že by nemělo,ani význam se odvolávat. Já slyším posudkoví lékaři a dělá se mi špatně! Jednou jsme žádali o příspěvek na částečnou péči na nemocné děti,částečně jde u toho pracovat,ale jen na zkrácený úvazek v době,kdy jsou např.ve škole,syn má astma-alergie,dcera má astma-alergie,špatnou imunitu,takže často marodí s průduškami a ještě máme genetickou zátěž u ní. Takže jsou pořád na hromadě,bývá to i pomalu co 2 měsíc s jedním nebo druhým,piplám je doma,nespím v noci dáváme léky,aby se nedusili,prostě jako každá máma,dělám vše,abychom to zvládli a hlavně doma a né v nemocnici. No a bylo nám řečeno,že pokud jsme je nedotáhli pomalu na rukou "nedychající" do nemocnice,tak nemáme nárok na žádnou péči! Právě díky tomu,že máme skvělou dětskou lékařku,která se nám fakt věnuje a všechny důležité a pomocné léky při akutních stavech nám napíše domů a volá nás na kontroly,třeba co 2-3 den,tak vždy bojujem s těmi jejich stavy doma,tak,co bychom vůbec chtěli? Takže si iluzi o posůdkových lékařích vůbec nedělám. A mimochodem i naše známá,která nám žádosti právě vystavila a my s tím poté šli k naší dětské lékařce se divila,že my toho tam máme s oběma dětma a nám to nepřiznali a jiným,co z poloviny,nemají ani to vše co my a u obou dětí,tu péči přiznali.. No,co jsou horší problémy. A raději bych si přála,abychom byli doma zdraví a nemuseli po nikom nic žádat.. ani tu mou ZPS. Promiňte mi trochu odbočení od tématu. Já teda nyní pracuji na zkrácený úvazek,ale napracovišti,kde je klima a hlavně zářivky a to tomu mému oku,zrovna moc nepřidává. Spojivky atd,pořád dokola. Ale jinak to jde. Vždy může být ještě hůř,že:-)) Tak písněte,jak se máte vy ostatní,zdejší přispěvatelé a náš hlavní zakladatel.
Přidat nový komentář