Jarko a jsou lidi co se špatnou předpovědí děsit nenechají, protože ví, že jim to rozhodně nepomůže... Takhle kouknout na novinky v léčbě ve světě, poradit se třeba co do jídelníčku, zjistit na co se v poradně zeptat... ještě ok, ale nechat se stresovat věcma co píšou lidi co považujou RS za rozsudek smrti (nemyslím konkrétně Vás) je kravina. Já vim že je to celý hnusný co se nám co máme RS děje, že je to nefér, unavný a celý nějaký uplně blbě nakřivo, ale podle mě každej soudnej člověk s RS vypíská toho, kdo k tomu/k němu/k léčbě přistupuje pesimisticky, nebo někoho děsí ( a třeba neumyslně). Nemyslím to nijak zle ani útočně, ani si nemyslím že je RS o přístupu a že pozitivní mysl nemoc ovlivní. Jen si myslím že na bubáky je času dost. Mám RS, moje mladší sestra taky (diagnostikovanou o rok dýl než já) Ona má avonex, já copaxon (ty moje játra... =) ). Děléme si z toho srandu, říkáme si sklerózo, když nám to časově vyjde šlehnem si spolu, porovnáváme si zprávy a jednou až nám konečně dají naše MR vystavím si já v obýváku její mozek a ona mojí míchu (bude na tom hůř, mozek je jak z Dr.House, kdežto mícha je nudná a ještě mám drobet kyfozu =D ) Jinak to prostě nejde. Nejde na to koukat jinak. Občas špatně vidím, ségra občas na jedno ucho neslyší, pořád mě něco brní, občas ségra přepadává a je jí mdlo, občas necítím na dotyk stehno nebo tahám nohu, pořád jsme unavený a protivný, ale rozhodně se z toho nepose*em. A až se nám jednou unaví nohy a budou chtít na vozejk, tak ať si odpočinou. Třeba je zase přemluvíme k práci =) Znám takovou holčinu, po půl roce se prostě zvedla a šla, ani berle nepotřebovala. Jestli se mi má něco přihodit, tak to stejně neovlivnim, čili to rozhodně nepotřebuju vědět dopředu, abych to pak každej den očekávala a zkoumala jestli už se to neblíží... Až se budu chtít něčeho k smrti bát, pustím si Kruh nebo koncert Justina Biebra. Všem držím palce, ať se nám alespoň tak nějak daří =) Daří nenechat si zkazit dobrou náladu =) Víte jak to je "A celej, celej se otočit můžeš? Tak vidíš, tak neotáčej hlavu a otáčej se celej" =)
Přidat nový komentář