Ja jsem brala uz vice leku a nyni mam trojkombinaci, ale zkusenost s Venlafaxinem se od ostatnich zkusenosti velmi lisi. Zatimco u ostatni medikace byl rychly nastup ucinku a velka uleva (Sertralin, Quetiapin, Trittico AC a Prolong), Venlafaxin mi uz v davce 75 mg zpusobil nevolnost, hubnuti, ale hlavne strasnou uzkost, ktera neustupovala ani po tydnu. Kdyz jsem se potom dostala do nemocnice (ma jedina hospitalizace), resili jsme, co s Venlafaxinem. Presvedcovali me, ze je to skvely lek a at mu dam jeste sanci. Pry 75 mg je jen proti uzkosti, ze antidepresivni efekt zacina az na 150. Hrozne pomalu jsme navysovali a snizovali a zase navysovali, protoze mi po nem fakt nebylo dobre. Nyni snasim 150 mg, ale efektem si jista nejsem. Nastesti k tomu mam jeste Quetiapin a Trittico AC i Prolong a tam si jista jsem, tyto leky prinesly ohromnou ulevu stejne jako kdysi Sertralin. Venlafaxin zatim neresim, toleruji ho, ale nevim, zda pomaha. Jsem rada, ze me v nemocnici zachranili, takze zatim jen opatrne snizuji Quetiapin a vic do toho nestouram. Pri snizovani Trittica mam sebevrazedne myslenky, takze s nim chci zit, dokud neprestane pusobit, tak jako kdysi Sertralin. Co bude s Venlafaxinem, se treba jednou uvidi. Ale kazdy ma jine zkusenosti, muj bratr po Venlafaxinu pribral a nepomohl mu vubec. Je to velmi individualni. Je to moderni a ucinny lek, ale nekomu nefunguje. A ano, muze vam byt po nem spatne, takze to vzdy reste s lekarem.
Přidat nový komentář