Venlafaxin beru 13. den. Nikdy jsem nebrala antidepresiva. Bohužel jsem prodělala několik tranzitorních ischemických atak (poslíček blížící se mozkové mrtvice), i když jsem brala léky na ředění krve. Ten strašný stres mi spustil somatoformní poruchu, mám několikrát denně pocit v pravé půlce těla, že mám mrtvici a začaly mi silné úzkosti. Psychiatr mi dal 75 mg Venlafaxin, který beru 1x denně ráno. Něco tak příšerného jsem nikdy nezažila. Nevysadila jsem to jen proto, že v příbalovém letáku psali, že nežádoucí účinky vymizí v průběhu léčby. Již první den odpoledne jsem začala mít zornice rozšířené skoro přes celou duhovku, oslňovalo i denní světlo, viděla jsem dvojitě, jak přes mlhu. Měla jsem také závratě a pocit na zvracení, pobolívání hlavy, cítila jsem se opilá a měla jsem divný pocit, jako by se mi hlava chtěla vznést na horu. Tyto problémy skončily 8. den, ale po celou dobu co trvaly jsem nebyla schopná pracovat, a musela jsem předstírat práci, což naštěstí šlo Po návratu z práce jsem padla do postele a spala s přestávkami až do rána, o víkendu jsem ani nevylezla z postele. První den večer jsem zjistila, že se vůbec nemohu vymočit, než se mi spustilo pár kapek, trvalo to asi 6 minut a musela jsem chodit často. To trvalo dva dny, od třetího dne už se vymočím téměř normálně, i když spuštění močení stále trvá aspoň 2 minuty, ale stejně všechno nevymočím a proto musím chodit častěji na záchod. Příšerné sucho v ústech, které se zmírnilo až dnes, 13. den. První den jsem chytla tak silnou úzkost, jakou jsem ještě nezažila, musela jsem si vzít Lexaurin. Od té doby jsem měla ještě 2x slabší úzkost, která přešla i bez Lexaurinu. V každém případě jsem přestala cítit tlaky v oku, které jsem mívala před nasazením Venlafaxinu a nemám tak často pocit mrtvice. Tak doufám, že se to úplně zlepší. Normálně jsem cholerik a mám pocit, že se ze mně stává flegmatik.
Přidat nový komentář