sice už tu téměř rok nic nepřibylo, ale přidám svou zkušenost. Je mi 18 let. Problémy už mám zhruba 5 let, ale poslední dobou je to horší, před měsícem se mi udělalo zle, celou noc jsem neusla, nešlo mi polykat, blbě se mi dýchalo a strašně mi bušilo srdce, tak jsem ráno autobusem vyrazila na hodinovou cestu k lékaři, kolikrát jsem se za tu cestu bála, že tam nedojedu, ale zvládla jsem to. Nejdříve jsem šla k obvoďačce, ale má doktorka stejně jinou diagnózu než angínu, nachlazení nebo nemoc z psychiky nezná a posílá dál, poslala mě na ORL, kde mně zjistili reflux a poslali na ultrazvuk štítný žlázy, který byl v pořádku. Na reflux nyní beru helicid (nejdříve 2x denně, teď jen jednou), ještě 14 dní, ale nemám pocit, že by mi to nějak pomáhalo, takže pokud mě pálí žáha, tak většinou sahám po jedlé sodě. Dost mě tx pocity úzkosti/paniky omezují, téměř neustále mám pocit na zvracení a bojím se toho, a stále přemýšlím, co bych dělala, kdyby na to došlo. Tak si stále opakuji, že se to nestane, že všechno bude dobrý. Myslím na to téměř 24 h denně, takže ten pocit, mám také tak dlouho, občas zabere, když se na něco fakt soustředim, ale málokdy něco takového najdu. Nejradši bych byla pořád doma, ale nejde to, tak žiju dál, chodím do autoškoly, do školy, jsem na intru, mám brigády, ale dost mě to přitom narušuje, pořád se toho bojím. Jak jsem před měsícem nespala tu celou noc, tak se to, že jsem nespala několikrát zopakovalo, tak jsem začala brát sedálii, která mi když jsem byla malá pomohla, pomohla mi i teď aspoň se v noci trochu vyspim. Obvoďačka mi před týdnem říkala, když jsem tam byla, kvůli tomu, že nemůžu spát, že mám brát tu sedálii, a když to nezabere tak mě pošle k psychiatričce. Na ten spánek to zabírá, ale přes den je to pořád stejné, a tak přemýšlím, že si o to doporučení sama řeknu. Mamce dříve pomohlo Magne B6, tak to chci ještě zkusit, třeba to pomůže. Pořád si říkám, že musím věřit že to bude dobrý, nebát se toho a nemyslet na to, ale je to strašně těžký, takže na to pořád myslím a pořád nad tím přemejšlím (co by kdyby). Soucítím s vámi všemi tady a přeji Vám ať se uzdravíte, a doufám, že i já se dám do pořádku. Psychika zkrátka dokáže ovlivnit všechno. Jsem ráda, že v tom nejsem sama, že většina z vás je/byla v dost podobné situaci.
Přidat nový komentář