Zdravim všechny marody,
taky se s vámi podělim o mojí zkušenost 4.2.2009 jsem byla na horách v Rakousku a hned první den příjezdu jsem spadla na snowboardu, sekla se mi hrana, takže byl pád trošku nečekanej a prudkej, a ještě jsem místo na cestu čuměla kde co lítá. Bolely mne obě dvě ramena,ale tak jsem tušila, že je to kliční kost, pamatuji si tu bolest, když jsem byla malá :o) Dopravili mne k doktorovi. Řekla jsem jim co se mi stalo a, že mne bolí obě kosti, takže mi je osnímkovaly obě. Ale mluvili pouze o pravé kliční kosti, že ta je tedy zlomaná blbě, kosti se navzájem nedotýkaly. Doktor mi je zkoušel rovnat pod injekcí,ale podle snímku se to ani nehlo, tak říkal, že musim na operaci. Jelikož, jsme byli na horách jako parta, tak mi bylo jasné, že jet do Prahy na operaci by znamenalo zkaženou dovolenou pro všechny. Tak jelikož máme známého chirurga, tak po konzultaci jsem se rozhodli, ještě 4 dny zůstat, říkal, že nehrozí žádne zanedbání. Byla jsem ráda za tohle řešení, sice jsem jen ležela na pokoji,ale byla jsem ráda, že ostatní nemají zkaženou dovču.Je pravda, že první týden, to bolelo jako prase, cejtila jsem při každém pohybu jak se kost sune, tak jsem vše musela dělat levou rukou,ale ta mne bolela taky, ne sice tak moc jako pravá, ale bolela, ale uklidňovalo mne, že jsou asi kosti nějak propojené a proto asi bolí, že jinak by mi to doktor řekl. V noci jsem nespala, dostala jsem prášky na bolest,ale nezabíraly, tak pak jsem přišla na to, že když se na prášky vyprdnu a radši začnu držet basu s ostatními a budu po večerech chlastat, tak udělám líp, usnula jsem jak pařez a do rána jsem o sobě nevěděla :o) Po příjezdu do Prahy, jsem šla hned druhý den na kontrolu k tomu známému, abych věděla, jak budeme postupovat dále. Pod pojmem operace, jsem si představovala rovnání pod narkózou nebo zavedení drátu malym řezem, třeba jako to dělají u ruky, nebo nohy. Bohužel, mi to nedalo a našla jsem si na youtube operaci a málem jsem se poblinkala :o) a taky jsem si přečetla, že jizva je 8-12cm, takže k doktorovi jsem šla s pěknejma bobkama :o) Tak doktor se mě ptal co mne tedy bolí, tak mu říkám, že mě bolí obě kliční kosti, říkal tedy, že je osnímkuje obě,ale že je to nesmysl, že to za 15 let praxe neviděl, no když mi dali rentgen tak než jsem mu ho odevzdala, tak jsem ho zkoumala. Samozřejmě pravá kost uplně jasná, a levá nalomená už podle snímku, a viděla jsem to i já, nechápu jak si v tom Rakousku nemohli všimnout, no doktor to opravdu nechápal :o) ale říkal, že ta levá se zahojí bez problému, ale ta pravá je horší, že tomu dáme sice čas 3 týdny a pak se uvidí, jestli bude nutná operace. Tak už je to měsíc a kousek, poslední snímek, vypadal, že se kosti trošku příbližily, a říkal že srostou, jsou asi 1 cm přes sebe,ale pokud tomu dává šanci, tak to zkusim, ta jizva mne děsí, je to pro ženskou takový blbý místo, je mi 21 let a nechci mít jizvu jak....... ale je pravda, že boule nebo jizva, to si člověk nevybere. Pořád si na obě šahám, a hledám boule, mám je na obouch, ale nejsou tak veliké, že by si toho člověk bez upozornění všiml, ale pokud porostou, tak jsem v pr..... říkal mi, že by se už udělaly, ale pokud se tak stane, tak že se dá provédst krátký řez a bouli osekat, no když nebude jiné východisko, tak si nechám říct :o) jinak tu osmičku jsem nosila 3 týdny, fakt mne taky řezala jak píšete,ale hlavně mi pořád smrděl, jak ho má člověk zaříznutý v podpaží, tak jsem ho pořád prala,ale to mi moc nepomáhalo, no fuj, ted už ho nenosim je to 4 týden, sice to ještě trošku bolí, ale opravdu minimálně, já jsem šla už po dvouch týdnech od úrazu do práce, dělám ve fitku, tak sice týden jsem chodila do práce s kšírama, ale teď už ne :) jo ale někdo se tady ptal na tu pojišťovnu, no to mne tedy dost zajímá, protože bych to měla dostat 2x :o) jsem se zase rozepsala, tak všem držim palce, at vše proběhne bez komplikací a brzké uzdravení
Přidat nový komentář