Jarní únava je projevem dlouhých zimních dní, potažmo měsíců. Na naše tělo působí jak chlad, tak nedostatek slunce a denního světla. Zažíváme celkový útlum, a to fyzický i mentální, což vede ke komplexnímu oslabení organismu a únavě bez ohledu na množství spánku. Naší fyzické kondici paradoxně nepřidává ani postupné oteplování, kdy ranní teploty mohou být pod nulou, zatímco odpolední i nad 10 stupňů. Existuje však několik triků, jak jarní únavě předejít.
Jestli Vám to pomůže,tak rád sdělim svoje poznatky.Letos 9.2 2008 jsem si v 50 letech zlomil klíční kost na pravé straně.Druhý den mi na pohotovosti v nemocnici V Plzni udělali roentgen.Opíchali,natahli údajně do správné polohy a nasadili 8.V úterý 12.2. jsemšel na kontrolu ke spádovému ortopedovi a ten zjistil podle nového snímku,že klíční kost je posunuta přes sebe o 20 mm.Poslal mě do jiné nemocnice v Plzni,kde mi ortoped dal rovnou na vybranou,buď se to nechá srůst, tak jak je to a nebo operace o které mi vše odborně vysvětlil.Dal mi 2 dny na rozmyšlenou.Rozhodl jsem se pro operaci a 21.2.2008 jsem nastoupil.Operace trvala i s sestou na sál 1,5 hodiny a mám to sešroubované pánevní dlahou s 5i šrouby.Teď k tomu Vašemu příspěvku.Ničeho se vůbec nebojte,protože jak popisujete o bouli ve zlomenině,tak to je ta dlaha a nahmatáte si i šrouby.Samozřejmě to vypadá jako když ta kost je jinde.Dále píšete o necitlivosti v okolí pod řezem,ani z toho si nic nedělejte,já mám ještě teď 2 měsíce po operaci ty samé příznaky ale ortoped mě uklidnil,že je to tím,jak se poruší řezem nervíky.Jinak ještě pro zajímavost,ještě mi ani neposlali na rehabilitaci.Mám sám pomalu rozcvičovat různé pohyby až do bolesti.Pohyblivost je asi taková,že pravou ruku úplně dozadu a nahoru zatím bez bolesti nedám.Nejhorší je ten celkový pletenec ramene.Pokud udělám pohyb,který se ramenu nelíbí,tak poté chvíli zkoušim od bolesti.Víc mi zatím nenapadá,zítra jdu na kontrolu,tak snad už bude nějaká rehabilitace a wolty.Zdravím všechny hojící se zlomeniny CLAVICULAE.
Přidat nový komentář