ahoj andrejka,
som matkou troch krasnych syncekov a manzelkou nenormalne uzasneho manzela. liecim sa na depresiu spojenu s panickou poruchou uz 9 rokov. mam 30,teda od svojich 21 rokov. beriem denne viac liekov momentalne mi zmenila psychiatricka lieky z cymbalty, rivotrilu a orfirilu na myslim, ze wellbutrin, orfiril a rivotril. dokopy denne beriem 6 tabletiek. po zmene liekov mam desne krizy, mam zle sny, trham sa zo spanku s placom, manzel je pri mne neustale. tie sny su tak strasne zive, ze mam pocit, ze ani nespim. rano sa budim s placom. mam brutalne tocaky hlavy, zimnice, hnacky, je mi na vracanie, toto trva uz treti den, ale zajtra idem k doktorke s tym, ze ci je to normalne a mam este vydrzat,alebo mi zmeni lieky.
teraz vlastne k tomu, co som ti chcela napisat. prve tehotenstvo som prezila bez liekov, bolo mi hocijako, ale dalo sa to zniest. druhe tehotenstvo bolo super, drzala som sa na jednej tbl. asentry a tesila som sa strasne na babatko. podotykam, ze medzi tehotenstvami som nikdy, vlastne ani doteraz nemohla prestat brat lieky, pretoze depresia sa mi permanentne vracala. v tretom tehotenstve som bola uplne zufala pocas celej doby som v podstate ani nezila. hned na zaciatku mi vysaili lieky, tiez som brala rivotril,orfiril a asentru, co je liek z radu ako napr.citalec.nechali ma iba na asentre, tiez som mala neustale zive desive bludne sny, trhala som sa zo sna a ostatne neprijemne krizove stavy... myslela som ze umrem. potom nasledovalo obdobie strasnych zvracani, pobyt v nemocnici na infuziach kvoli vysokej strate na vahe. depresie sa v nemocnici na gynekologii velmi tazko zvladali,pretoze ludia, ktori to nezazili to nechapu a nepochopia, naozaj okrem mojho manzela. v stvrtom mesiaci som sa dostala na psychiatricke oddelenie,pretoze som zacala mat samovrazedne myslienky a potrebovali ma nastavit na liecbu. dalsie 3 tyzdne PEKLA, ktore mi ani nepomohli,bolo tam desne aj tak som mala pocit, ze tam nepatrim, ked som videla tie pripady. este viac ma to deptalo. nasadili mi tam k asentre aj oxazepam, 3xdenne, no ten ma len tlmil. ale brala som ho az do konca.na manzelove slova lekarke som sa dostala domov a kazdy nasledujuci den s depkami mi pripadal ako tyzden, tazko som navarila a starala sa o domacnost. mala som stale vycitky, vsetko,co som spravila bolo zle. ale nakoniec sa nam podarilo vynosit a porodit nasho krasneho najmladsieho marecka, ktoreho vsetci strasne milujeme. medzi tym som zacala studovat na vysokej skole, teraz mam nastupit do tretieho rocnika a koncit bakalarom.
a tu zacina moj problem. cheli by sme este jedno babatko, s dufanim, ze to predsa bude dievcatko. vcera sme s manzelom zamiesali :), no ale teraz mam strasny strach, co bude. preto reagujem na tvoj mail a chcem ta povzbudit, pretoze viem, co to znamena,prinasa a obnasa. depka v tehotenstve, strach o dieta, tazke prezivanie toho vsetkeho.
zaroven som sa ta chcela opytat, ku akemu psychiatrovi chodis, ked ti schvalil xanax,pretoze myslim si, ze by mi snad zabral tiez a zvladala by som to lahsie. moja lekarka mi nechce dat totizto ziadne lieky v prvom trimestri a mam pocit, ze to neprezijem, ze umrem bez nich. zaroven ta chcem povzbudit a tichucko v dobrom ti zavidim, ze onedlho uz budete mat babulku na svete, ved tu najhorsiu, najdlhsiu cast uz mas za sebou.
preto si mi padla do oka, lebo beries viac liekov, tak ako som musela a ked nam to vyslo budem musiet aj ja. strasne ti drzim palce a prajem ti len to najkrajsie s tvojou malickou vilou. s pozdravom zuzana
Přidat nový komentář