Ahoj Janka,tak už píšem :-) Ja som vždy túžila mať veľa detí,baví ma byť mama na plný úvazok.No je pravda,že som ani netušila,že ochoriem na tú mrchu PP,ale ja nechcem,aby ma to obmedzovalo v túžbach,no ale,aj keď sa človek snaží,mnohé veci sú riadne boje.Napr.ja som predchádzajúce 3 tehotenstvá mala v pohode-aj psychicky,ničoho som sa nebálaˇ,no toto tehu,i keď fyzicky úplne v pohode,tá psychika..strach,aby som nepotratila,potom mi v 2.trim.zase bolo zle,kým mi zabrali lieky,som si vytrpela,a zase-strach,či je bábo OK,stále som sa pozorovala,mávala som aj depky,a tak.Neskôr mi zase odľahlo,že ak by dačo,už nepotratím,ale som sa začala báť pôrodu a čím viac sa blíži,tým mám večšie nervy,bojím sa tej bolesti /preto chcem epidurálku/,kedy ma to chytí atď.,už len pri pomyslení na pôrod ma preháňa.Ale musím porodiť,tak lapám odvahu,no aj sa teším na bábatko.Teraz vysádzam lieky,vraj to trba pred pôrodom,tak snáď to zvládnem,lebo chcem aj kojiť.Doktorka povedala,že sa nemusím báť vysadť lieky,že som preliečená,no,bývalo mi aj lepšie,ale myslím,źe hladina tej látky z liekov sa v tele nejaký čas drží.Ten Guajacuran aj pomáha,ale je slabší ako ten Frontin /a jemu podobné/,kt.som kedysi brala.Keď som vtedy v 5.tt vysadila lieky,bola som celkom OK psychioky-asi do 14.tt.Len som mala tehot.nevoľnosť-vkuse celý 1.trim. a bola som unavená.Iba sem-tam,keď ma zabolelo brucho,som sa vedela zľaknúť,či nepotratím,vtedy som sa aj hodinu triasla /pamatám si,že asi 3-krát som mala v noci taký stav-dala som si Guajacuran a asi hodinu som sa triasla,až kým som nezaspala od únavy.Inak,baby,nebojte sa,vydržte to,mne daktoka povzbudzovala,že nech ten 1,trim. vydržím bez liekov,nech mi bude akokoľvek,no ozaj sa to dalo,a čo je to tých pár týždňov v porovnaní s tým,ke´d budete mať dieťatko.Janka?keď mi gynekológ písal do knižky panická porucha,tak naˇmňa kukol,asi to počul 1.krát,zapísal to tam,ale tak,že sa to ani prečítať nedá,ale hlavne,že to tam je.Inak,s gynekol. sa o liekoch ani nebavím,riešim to so psychiatr.,ale raz čosi také povedal,že je lepšieˇbyť s liekmi a v pohode ako naopak.Tak je to asi tak,že čo doktor,to iný názor.Inak,ja mám 31 rokov.Manžel mi pomáha,chápe ma,ale od ostatnej rodiny sa námpomoci a pochopenia nedostáva,to by bolo zase na dlhé rozprávanie,ale je mi to jedno.
Přidat nový komentář