Čauko,
jsem muž - 20 let a trpím hyperhidrózou (dále jen HH) od svých ~15 let. Od té doby jsem podstoupil poměrně dost lékařských vyšetření a všechna dopadla dobře, čili příčinu mé HH se najít nepodařilo. Taky jsem vyzkoušel mnoho (i zde zmíněných) metod léčby, mnoho mi však ještě zůstává k vyzkoušení, nicméně aktuálně s HH ještě stále denně bojuji, zejména teď s opět přicházejícím létem.
Přítelkyni jsem měl naposledy v mých 16-ti letech, kde náš vztah zkrachoval víceméně vinou mé HH, o které jsem jí tehdy bohužel neřekl a předpokládám tedy, že toho ode mne očekávala více. Myslím si, že asi každý z nás, co má HH, ví, jaké problémy doprovází (nejen) snahu najít si svůj protějšek. Mnohdy totiž stačí jen mluvit s dotyčnou/dotyčným a HH nás vyřídí tak, že dalšímu takovému zážitku se raději vyhneme. Někdy stačí pouze myšlenka, znám to.
Proto mě tak napadlo, že pár složených ze dvou "potičů" by mohl výborně fungovat a dostalo by se uvnitř něho i VELMI potřebnému vzájemnému porozumění, které někteří zdraví lidé (v tomto ohledu) prostě nemají a vztahy pak většinou končívají katastroficky pro člověka s HH kvůli jeho nezáměrné omezenosti (jak sebe, tak i partnera). No, jak ale takový vztah najít? Pravděpodobně nebudeme chodit za neznámými lidmi, které potkáváme a ptát se jich na to, zda trpí HH a nemají partnera. Ačkoli nejsem fanda seznamek, dokonce jsem ani tam při rychlém prohledávání nenašel nikoho, kdo by se dobrovolně přiznal k HH. Co více, potenciální protějšek nemusí, jak je obvyklé, brát tuto nemoc zprvu vážně a až později, kdy se projeví ve vztahu její následky v plné síle, vztah rozpustí. Za nejlepší takové místo k seznámení lidí trpících HH jsem tedy uznal právě diskuze o HH, které jsou alespoň trochu aktuální. Tato je tedy jednou z nich. Kde jinde totiž ostatní lidé budou toho tolik vědět o HH a patřičně ji pochopí?
A tedy, hledám rozumnou přítelkyni s hyperhidrózou, ideálně v podobném věku (~20 let). Měřím ~185 cm a vážím ~65 kg, očekávám podobnou postavu. Nejsem nejkrásnější muž pod sluncem, ale řekl bych, že nejsem ani nejhůře vypadající. V životě dělám to, co miluji a nemám v plánu to měnit. Musím taky podotknout, že takový případný vztah zamýšlím do konce života, nikoli na rok, ani na dva, ani do doby, kdy by mě případně hyperhidróza opustila (což se stejně asi nikdy nestane :D). Navzdory mé hyperhidróze si chci (a snažím se si) život užívat na maximum, a mám pocit, že s protějškem s hyperhidrózou to půjde o dost snadněji, než s kýmkoliv jiným, nebo než být sám, což v člověku jenom posiluje přesvědčení, jak moc ho hyperhidróza omezuje, a to je špatně. Pokud by se tedy našla nějaká slečna, která to cítí stejně, může mě kontaktovat na [email protected], kde pak můžeme pokračovat v soukromé diskuzi. To, co jsem napsal, myslím naprosto vážně. :)
Administrátora této diskuze bych snad jen poprosil, aby tento příspěvek ani podobné nemazal - ačkoli se to nemusí zdát, svým způsobem se jedná o formu léčby HH (dokonce pro dva lidi současně) a jiné místo, kde se přiznáme k HH a budeme mít jistotu, že to náš potenciální protějšek plně pochopí, snad neexistuje.
Přidat nový komentář