Ahoj, zase po nějakém čase vám píšu a zdravím vás všechny, Petře, Petro, i vy novější. Jak se tady rozjela debata o té sousedce, tak také nevěřím, že to za týden brutálních absťáků zvládla. Sama jsem Rivo nebrala dlouho, 3 měsíce, a pak se 6 měsíců trápila s vysazením. Nevěřím že po mnoha letech braní to paní sousedka zvládla tak rychle. A hlavně bych to nikomu nedoporučovala zkoušet, absťák může nastoupit i po několika týdnech po snížení či vysazení a trvat může týdny, měsíce. Do toho bych teda určitě nešla, i když to pomalé vysazování je také psycho. Co u mě nového? Byla jsem u léčitelky, našla mi tasemnici na hypofýze a nasadila mi léčbu, prej by deprese a s ní spojené průvodní jevy jako nechutenství a nespavost mohly právě souviset s tímto parazitem. Tak uvidím, zda se po léčebné kůře spravím, zlepším. Mám teď obecně takovou nanicovatou náladu, nic mě nedokáže potěšit, rozveselit, necítím žádné pozitivní emoce a hrozně mi to chybí. Snižuji Olanzapin, protože mám velké podezření že ten emoční útlum dělá právě tento lék. A čeká mě vysazování dalších léků, Oxazepam beru už dva měsíce pravidelně, takže jsem opět v pasti závislosti na benzáči, ale snad se ho po zkušenosti s vysazováním Rivotrilu budu schopná zbavit, už vím jak na to a věřím, že Ox nebude takový těžký soupeř jako Rivo, ale uvidím, až to bude realita. Zatím ten Ox potřebuji hlavně ráno, na překrytí těch šílených ranních pesim, jsou to takové úzkostné stavy, že se mi blbě dýchá, břicho stažené, třes, humáč. Na to ten Ox pomáhá.
Peti, to jsem netušila, že jsi poloviční Slovenka. Myslím na Tebe často, jsi silná holka a ten absťák Ti věřím, musí to být šílené. Pořád si říkám, že bys mohla zkusit přejít na ten diazepam. Prostě si najít jinou psychiatričku a zkusit to tímto přechodem na diazepam zlomit.
Petře, vůbec nechápu, jak můžeš existovat bez spánku. Já si stěžuji, že naspím pouze 6 hodin denně (potřebovala bych tak 8!) a Ty máš radost že naspíš 3 hodiny. Obdivuji Tě, Tvoji sílu, já bych tohle asi nebyla schopná dát. Jak Ti tady radil někdo ten Quetiapin, v nemocnici ho bralo spousta lidí, jmenovalo se to Derin a brali to i přes den, na zklidnění místo Rivotrilu. Třeba by Ti to pomohlo, nechce se mi věřit, že neexistuje vůbec nic, čím by sis nepomohl alespoň k nějakému spánku! Vím, že i ty moje AD (Amitriptylin) se v zahraničí předepisují na spánek. To jsem Ti myslím už i někdy dříve psala. A ta antipsychotika (Olanzapin) se taky dává na nespavost (kromě jiných diagnoz). Zkus se po tom pozeptat u lékaře. Vím, psal jsi, že máš 20 let zkušeností s nespavostí, ale určitě musí existovat něco, co by TI aspoň trochu pomohlo a vrátilo do trochu normálního života. Držím Ti pěsti.
Vy ostatní co vysazujete Rivo, držte se. Je to běh na dlouhou trať, obzvlášť po letech braní. Doporučuji najít si na FB skupinu Benzo Recovery, pokud ovládáte AJ, je tam mraky lidí z delého světa a hodně mi to při mém vysazování Rivo pomáhalo, vědět že stejnými problémy a symptomy netrpím jen já sama.
Katka
Přidat nový komentář