Ahoj, předem sorry za obsáhlejší článek, ale jsem po operaci bederní páteře, takže mám spoustu času i na takovéto činnostii(((-: Je mi 39let a je únor 2014, tímto bych rád do diskuze přispěl všem zainteresovaným, kteří mají obdobné zdravotní problémy.....měl jsem cca 3-4 roky drobné krátkodobější problémy s bolestmi v kříži, bral jsem to jako špatnou péči o sportující tělo, ty bolesti se ale mírně ztupňovaly a častěji opakovaly až v poslední fázi (06-07/2013) začaly přecházet z kříže do hýždě resp.stehna, což pro mě bylo divné a znepokojující, ale ani nijak příliš alarmující nebo omezující, ovšem v 08/2013 při zcela normálním dosedavém pohybu mi tělem "projel nůž, možná spíše mačeta" a když opomenu opravdu silnou a pro mě dosud neznámou bolest, tak cca 2měsíce jsem nebyl schopen si nasdit boty či vzpřímeně chodit. Běžný neurolog mě poslal na rehabilitaci s jakýmsi zaníceným zádovým svalem, ale rehab samozřejmě vůbec nefungovala. Poté jsem se se štěstím dostal na magnetickou rezonanci (10/2014) a ta ukázala, že nemám unavený sval, ale výhřez ploténky 9mm na L5/S1. Doktoři mi ihned doporučili operaci, ale s díky jsem ji odmítnul s tím, že zkusím jiné metody. V 11/2014 jsem se nakonec pro operaci rozhodl a dostal jsem termín 02/2014. Na přelomu roku 2013/2014 jsem ke svému překvapení byl dokonce s trochou analgetik schopen i sportovat, ale k naplánované operaci jsem přesto nastoupil a dnes mám 14dní po zákroku. Na nějaké závěry je ještě brzy, ale bolesti žádné nemám a myslím že hojení jde víc než dobře. Doufám a věřím, že jsem se rozhodl správně, každopádně si jsem jist, že kdybych tuto operaci nepodstoupil, tak dříve nebo později bych místo sportování opět na pár měsíců zalehl jako invalida a takto by se to mohlo střídat třeba až na věky. Tímto teď ale operaci jako takovou neobhajuju, to si budu doufám moci dovolit tak za půl roku, ale operace páteře není meniskus, takže důkladně se rozhodnout musí prostě každý sám. Půl roku jsem ve svém zájmu důkladně pátral, zjišťoval, studoval a konzultoval s kde kým, tak kdybyste měl někdo zájem podiskutovat o bederních problémech, budu rád, mám totiž teď spoustu volného času (((-: s pozdravem Jirka ( [email protected] )
Přidat nový komentář