Je mi 57 a nikdy jsem neměla problémy s pokožkou. Poprvé v loňském roce po léčbě antibiotiky se mi objevily prasklé koutky, které jsem léčila více jak 2 měsíce k - žádné masti -nic nezabíralo až obyčejná receptura dělaná v lékárně na recept od praktika - líh s chininem. Z krevních testů nezjištěna žádná vnitřní příčina. Zpolykala jsem už několik dávek různých vitamínů, minerálů, rybí tuk , ryboflavin apod.Prý to je stresem a oslabenou imunitou. Pravda, stresů poslední roky příliš, zaměstnání, starost o umírající maminku a další.zkrátka psychika v háji. Problémy se odrazily až po nějaké době klidu. Letos však opět po měsíční léčbě antibiotiky - mám chronickou boreliózu , ale v prosinci zjištěna i akutní borelióza. Po léčbě antibiotiky odezněly problémy z borélie - klouby, bolest hlavy apod., ale necelý měsíc poté se mi opět objevily popraskané bolestivé koutky. Klasické mastičky na koutky nezabíraly tak jsem spěchala k mé praktičce pro zázračné mazání ve formě líhu+chinin. Opět pomohlo, ale na krátko, koutky se vrátily, vypotřebovala jsem již 2 lahvičky tohoto "zázraku", ale stále to nebylo ono,tentokrát léčba 100% nezabrala. Na moje bolestivé suché rty a chvilkami popraskané koutky jsem už byla krátká, tak jsem šla ke kožařce. Sestra mě objednala až za 2 měsíce a poradila, že na můj problém doktorka píše kortikoidní mast Pimafucort, kterou mi prý napíše i praktická lékařka . Mast jsem si tedy nechala napsat u praktika. Po týdenní aplikaci koutky pryč, ale za pár dní přišlo ještě něco daleko horšího, kromě znova prasklých koutků jsem měla pusu jako klaun, po obvodu celých rtů jsem zčervenala jak bych se pomalovala rtěnkou, a po dalších dnech i brada a mírné zčervenání a suchá a růžová pokožka kolem očí. Svědilo a zároveň to pálilo jak čert. Ke kožnímu mám ještě skoro měsíc čas a k praktikovi zatím nechci, a tak jsem studovala na internetu. Dozvěděla jsem se i podle fotek , že se jedná o PD, o které jsem do té doby nic nevěděla. Objevila jsem zde od lidiček různá doporučení. drahé masti jako Vitella Ictamo , Periodermapod., což jsem nejprve objednala přes internet, ale než jsem produkty zaplatila, psal tady někdo o masti Pityol. Hledala jsem v domácí lékárničce, kdy jsem tuto mast našla - byla po mamince již nějaký rok stará. Tak jsem se s ní napatlala - víc už zkazit snad ani nemůžu, a ejhle ona zabrala hned za jednu noc. Používám ji jen pár dnů, nechci to zakřiknout, ale asi je to zázrak, problém je pryč - uvidíme na jak dlouho. Objednávku drahých krému a mastí jsem zrušila. Zjistila jsem na internetu, že Pityol se již asi nevyrábí, ale je nahrazen mastí Neophytiol - obsahem látek stejný jen kys. boritá je nahrazena. Látka , která zabrala bude ichtyol a zinek, která je obsažena i v dražší verzi krému Vitella Ictamo, ale proč kupovat za téměř 200,- Kč, když Neophytiol stoji kolem 60,- Kč. Lidičky přeji vám všem s tímto problémem, aby vám to také pomohlo. Kdyby se to znovu vrátilo, dám ještě vědět. Tak hodně štěstí v boji s tímto prevítem - PD.:-)
Přidat nový komentář