PD mi nastartovali kortikoidy,konkretne elocom, ktory mi predpisala na pohotovosti v Bratislave jedna velka odbornicka. Cize mi urcite polepsila.Zjavne,ked som tam dosla, bola nastvana, ze som ju vyrusila v spanku v sluzbe.Je to otras,ked ma lekar taky postoj k pacientom.Odporucam:Nechodit ku koziarom v BRATISLAVE!mam na nu tazke srdce, ale nech je tam kde je.Len jej chcem prostrednictvom tohto odkazat, aby sa zacala vo svojom odbore vzdelavat, lebo jej poslanim je liecit ludi a nie zabijat.Hned na to som utekala za svojou koznou lekarkou do Kosic, ktora je skvela, len tu jej meno asi zverejnit nemozem. Liecba sa zacala tak, ze mi zakazala uzivat akekolvek pripravky,masti, kremy na tvar.Co je pri tejto liecbe dolezite, zakaz pouzivania akychkolvek penivych pripravkov,pozor aj na to, aby sa sampon nedostal na tvar pri umyvani vlasov.Tvar sa oplachuje iba prevarenou vodou,okrem jarischovej vody,alebo borovej nepouzivat nic. Je to zvlastne, ale mne dala na predpis obycajny puder zmiesany s taninovym roztokom, ktory vam namiesaju v lekarni.Zo zaciatku to bolo uplne desne.Vstavala som s uplne cervenou tvarou,vela pluzgierov, hrozne to palilo,skratka upadala som do depresie.Nechodila som nikam, dala som sa na PN-ku.Mala som pocit, ze ten puder to zhorsuje. Ale opak je pravdou. Jedinym dolezitym pravidlom je,susit,susit a susit tvar.Aby sa mohla zlupat a vytvorit nova koza.Predpisla mi taktiez xyzal a entizol.Xyzal je antihistaminikum, ktory tlmi svrbenie,palenie..Entizol ma podobne zlozenie ako antibiotikum a je tiez pri liecbe dolezity..POZOR!vacsinou sa entizol uziva dlhsie, cize k tomu si v lekarni kupte akykolvek druh lactobacilov.Su potrebne pretoze chrania pri uzivani antibiotik crevnu floru.ak sa neuzivaju, je tam riziko vzniku inych chorob,mykozy,plesne...a to je dalsie trapenie...Zakladom pri PD je psychika.aj ked to zo zaciatku vyzera hrozne a mate pocit,ze to lepsie nebude,VYDRZAT!chce to svoj cas..Po case pridu vysledky.Neda sa presne povedat kedy to pride, u kazdeho je to individualne.Viem, ako sa vsetci citime,ked trpime touto chorobou, je to isty handicep,ale zaklad je nestracat nadej.Ja vam vsetkym,ako aj sebe drzim palce.Co je na tom najhorsie, toto ochorenie sa ma tendenciu vraciat.Co je velmi dolezite.ak pridete do stadia, ze sa to ukludni a zlepsi,pozor na navyky,ktore ste si vypestovali,nadalej ich praktizovat. Pouzivat iba svoj uterak, z casu na cas oplachnut tvar prevarenou vodou a nepouzivat ziadne mydla na tvar a kozmetiku, ktora obsahuje parfemy.Ak mozem poradit:Jedina osvedcena znacka je La roche posay a bioderma/na citlivu plet/ tieto vyrobky su 100% overene.Su bez konzervacnych latok a preto pleti neskodia.Prave opak, udrziavaju ju zdravu.Co neodporucam je kozmetika VICHY!tato kozmetika je na zdravu plet, nie uz na poskodenu a choru.Okrem toho ide viac o reklamu.Netreba verit vsetkemu.Viem o com hovorim, pretoze pracujem vo farmaceutickej firme a do tohto portfolia troska vidim.Je pravda, ze bioderma a hlavne la roche posay je trocha financne nakladnejsie, ale ja urobim aj nemozne pre zdravie svojej pleti. Najviac ma mrzi, ze som so svojou pletou nemala ziadny problem od detstva, cez pubertu az po moj terajsi vek,pouzivala som smiesnu niveu a loreal make up, ale teraz viem, co je to trpiet a byt z toho doslova zniceny.Pre mna osobne je to velky handicep a stale s tym bojujem, pretoze vo svojej praci plet potrebujem mat zdravu a vyzerat k svetu.Iste mnohi z vas..Ostavam s pozdravom a hlavne vela nervov vsetkym.
Přidat nový komentář