Dobry den, rada bych se s vami podelila o zkušenosti s operaci nosnich polypu. Jsem cca tyden po operaci. Operace samotna probihala v celkove narkoze, myslim ze je zo nejlepsi, po probuzeni sice sok ze mam ucpany nos sle potom dobre. Dva dny bylo neprijemne spat s ucpanym nosem tamponadami ale prezila sem to, spis bylo blbe kdyz se mi chtelo kýchnout,ale prej to tak drazdi v nose a jeste jsem slzela bo ty slzy nemely kam odtekat.mela jsem na nose takovy obri tampon a dle potreby sem menila, pani cp byla vedle tak menila asi jen dvakrát bo ji to moc neteklo, ja musela co 2 hodiny menit bo jsem to mela horsi. pak mi ty tamponady vytahli, mela jsem v kazde dirce 4-5ks, co jsem cetla na internetu tak to bylo popisovano jako nejhorsi vec, ja s překvapením mohu rici ze se to dalo vydrzet a byla sem překvapená ze to bylo celkem v pohode. Sice mi dele tekla krev ale neva, odpoledne jsem sla na cisteni, to vam daji takove mokre prouzky do nosu, nechaji pusobit cca 10 minut a pak promazaji hojici mastickou. Promazavani jsem mela 2x denne a to cisteni cca 2x za pobyt, byla jsem v nemocnici tyden. Krev mi pomalicku vytekala cca dva dny ale pak jen trosku. 5.den po operaci me cekalo jeste vytahovani vnitrni tamponady (takove snury cca 70cm dlouhe z každé dirky). Pan doktor me uklodnoval ze to neboli ze cichove sklipky nejsou inervovane. Pred vytahovanim mi dali opet prouzky do nosu, nyni na znecitliveni. Po 10 minitach me vzalo na sal na vytažení, bylo to trosku neprijemne bo to lechtalo ale jinak v pohode, opet pak promazali.druhy den jsem sla domi. Nyni proplachuji a neverim co vse tam jeste je.zitra jdu opet na kontrolu a promazani.
Zatim v pohode, v nemocnici to uteklo, moc prijemny personal.byla jsem ve VN Brno. snad vam takovy docela podrobny popis pomůže, nakonec se neni nic moc ceho bat, neprojemne jsou ty prvni dny ale pak docela dobry, smrkat opatrne. Preji brzke uzdraveni a hlavne na noc necekejte, ja sla pozde.paaa K
Přidat nový komentář