Zdravím všechny, dlouhou dobu se mi dělal exém na obličeji a nic nepomáhalo, kortikoidy to akorát zhoršily a kolikrát jsem se bál vůbec vyjít mezi lidi, protože to bylo opravdu strašný. Začalo to tak před dvěma lety a od té doby - jednou se to zlepšilo, jednou zhoršilo. Krátkodobě mi na to pomáhaly obklady z Řepíku Lékařského, nebo vývar z domácně vypěstovaného konopí (na to bacha, není to moc legální :-D ). Nedávno mi jedna kamarádka ze školy poradila ať zkusím bio kosmetiku Cannaderm - www.cannaderm.cz - zdálo se mi to dost drahé (cca 200Kč za 150ml) a moc se mi do toho nechtělo, nakonec jsem zjistil, že když jim slušně napíšete na email, tak Vám pošlou i vzorky zdarma. - Nechal jsem si tedy nějaké poslat a výsledek, opravdu něco skvělého! Během dne jsem přestal šupinovatět a během 3 dnů se pokožka vyhladila a zmizelo i zarudnutí. Ksicht jak dětská prdelka, prostě super!
Ze začátku jsem používal jejich Zklidňující krém Exema (na to šupinovatění) a když se to zklidnilo, tak Dětské mléko Robátko. - Po dopotřebování vzorků zdarma jsem si hned jedno Dětské mléko objednal. (dá se to koupit i v různých lékárnách - třeba na Kačerově u Metra v Praze) - je to sice 200kč za 150ml ale jak říkám, nic lepšího jsem za dva roky co se s tím nějak potýkám nenašel. Teď už se jen vždycky promáznu po sprše a obličej je úplně normální! Jinak mají i další různé krémy, vody, mastičky - nezkoušel jsem, ale od tohoto výrobce doporučuji snad úplně vše. :-)
Jinak možná ještě jedna rada, pro Exematiky. Exém je nepříjemná věc, a běh na dlouhou trať, ale nenechte se nějak zbytečně knockoutovat z běžného života. - Já opravdu kvůli tomu skoro nevylézal, ale byla to blbost. Když jsem stejně musel do města, ano, cizí lidi v MHD na mě čuměli jako kdybych měl ekzém na ksichtu (taky že jo :-D ) ale kamarádi a přátelé mě měli pořád stejně rádi, slečna s kterou se více bavím mě podporovala a nevykašlala se na mě. ;-)
A vůbec všichni, pokud se stydíte za svůj vzhled a jde s tím něco dělat (jste tlustý), tak se změňte, abyste se stydět nemuseli. Ale pokud je věc, kterou ovlivnit nemůžete (akné, exzém), kašlete na to. Ti praví Vás budou mít rádi i tak! Hlavně se mějte rádi Vy sami! Pěkný den Vám všem, kdo čtete tento příspěvek a udělejte pro mne něco, když už jsem strávil čas s psaním tohoto příspěvku a postováním do různých diskusí... Usmějte se! Je to zadarmo a Váš úsměv udělá svět lepším! :-)
Přidat nový komentář